آدرسهای غلط چالش سیاستهای جمعیتی
می گویند اجرا نکردن یک سیاست درست از اجرای غلط آن بهتر است.
به گزارش اصفهان شرق؛ می گویند اجرا نکردن یک سیاست درست از اجرای غلط آن بهتر است. گاهی مسئولی بهزعم خودش میخواهد تاثیر مثبتی روی سیاستهای افزایش جمعیت داشته باشد و صحبت هشداردهندهای در این باره ایراد کند، اما گاه این حرفها به حدی غیرعلمی است که اثر معکوس میگذارد و حتی بخشی از جامعه را درباره سیاستهای جمعیتی، دلزده کرده و دافعه ایجاد میکند.
مثلا روز گذشته، رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت گفته است: 11 میلیون زوج داریم که جوان و در آستانه ازدواج هستند، اما به دلیل بالا رفتن سن، زمان باروریشان را از دست میدهند.
اگر شما هم خبر بالا را بخوانید ابتدا شاید فکر کنید که 11 میلیون زوج کهنسال داریم که باروری برای آنها خطرناک است یا فکر کنید که منظور این مقام مسئول این بوده است که ما هم اکنون 11 میلیون جوان مجرد داریم که به دلیل کهنسالی در حال از دست دادن توان باروری خود هستند.
اما پیگیری ما شان داد که منظور وی هیچ کدام از این حرفها نیست. او معتقد است که مثلا جوانی که 27 سال سن دارد و میشد در 18 سالگی ازدواج کند، میتوانست تا 27 سالگی چند فرزند داشته باشد و در حقیقت با دیر ازدواج کردنش، جامعه چند تولد را از دست داده است.
میبینید که این اظهارنظر ـ آن هم از سوی یک مقام مسئول ـ ناپخته است و مثل این است که بگوییم فردی که دیر به دانشگاه رفته و در پنجاه سالگی از دانشگاه پزشکی فارغ التحصیل میشود، جامعه به مدت 20 سال از وجود یک پزشک، محروم شده است.
بدیهی است که این گفتههای غیرعلمی، نمیتواند راهکار افزایش جمعیت باشد. حتی این روزها مردم عادی هم میدانند که اگر شرایط اشتغال، مسکن و رفاه جوانان بهتر شود و در مسیر افزایش جمعیت، سیاستهای تشویقی و فرهنگسازی شود، میتوان با چالش کاهش جمعیت مقابله کرد و در این راه نباید با تحلیلهای غیرتخصصی، آدرس غلط را به مردم نشان داد.
منبع: تسنیم