سرویس: اخبار شهرستان 10:49 - چهارشنبه 12 مهر 1402

در گفتگو با نخبه بسیجی مطرح شد؛

جوان اصفهانی نامزد عنوان نماینده زنان ایران در تکنولوژی هیدروژن جهان شد

خدیجه همتی فارغ التحصیل مقطع دکتری با تخصص انرژی های تجدیدپذیر با معدل کل 19.37از دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف؛ از جوانان موفق اصفهانی که امروز چند ساعتی با ما همراه شد.

به گزارش اصفهان شرق؛ فرصت ها بسیار زیاد است ولی افرادی که از فرصت ها به نحواحسن بهره برداری کنند، به ندرت پیدا می شوند. زمان هایی که به طلا برداشت می شود و در وصفش هزاران نکته قابل بیان می توان کتابت کرد. حال در این مسیر، شناختن افرادی که بهره بردار بسیار خبره ای برای استفاده از فرصت ها هستند، خالی از لطف نیست.
برای شناختن و هم صحبت شدن با یکی از نخبگان علمی به کیلومترها آنطرف تر از شهر اصفهان رفتیم تا هم صحبت تجربه های دختری جوان از دیار منطقه ای محروم باشیم.
خدیجه همتی فارغ التحصیل مقطع دکتری با تخصص انرژی های تجدیدپذیر با معدل کل 19.37از دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف؛ از جوانان موفق اصفهانی که امروز چند ساعتی با ما همراه شد.

اصفهان شرق: از خودتان بگویید؟
بنده در یک خانواده روستایی که تنها یک مدرسه ابتدایی با یک کلاس واحد پنج پایه ای داشت، بزرگ شده ام. این شرایط در کنار دشواری هایی که داشت، به ما این فرصت را می داد که هر روز درس تمام پایه ها را مرور نمائیم. گاهی معلم دانش آموزان پایه های پایین تر می شدیم. باهم رشد می کردیم و انگیزه می گرفتیم و همیشه تصویری واضح از درس های سال آینده داشتیم. معلم ما یک نفر نبود، یک مدرسه بود، یک تیم بود و من در بازی های دوران کودکی ام اکثرا نقش معلم را بازی می کردم، چون معلم برایم یک قهرمان بود.

اصفهان شرق: سمیرم منطقه ای سردسیر و دور از مرکز شهر اصفهان است، در شرایط سخت چگونه به سمت قله های موفقیت رفتید؟
با ورود به دوران راهنمایی، من خانواده را ترک کردم و استقلال را آموختم. باید از عهده کارهایم بر می آمدم. و من رنج و فقر را نردبان کردم و استوار پله ها را بالا رفتم و تحصیلاتم را با لطف خدایی که همیشه یاور و همراه همیشگی ام بوده است، ادامه دادم. به گونه ای که همواره در طول تمام سال های تحصیل از دبستان گرفته تاکنون به عنوان نفر اول مدرسه و درس و دانشگاه و دانش آموز و دانشجوی برتر و نخبه بوده ام. اکنون بسیار شادمانم که با همان کودک درونم که اشتیاق خدمت به وطن دارد، به بازی های دوران کودکیم عینیت داده ام و مشتاقانه آمده ام تا خادم وطنم شوم. آمده ام تا بتوانم شوق آموختن ایجاد کنم و برای آینده فرزندان وطنم و برای آبادانی کشورم یک قهرمان باشم.

اصفهان شرق: از افتخاراتی که تا کنون کسب کرده اید، بیان کنید؟
رتبه 1 در میان ورودیهای دکترا؛ رتبه 1 در میان ورودیهای دانشکده علوم پایه مقطع کارشناسی ارشد، رتبه1 در کل دانشکده علوم پایه در مقطع کارشناسی، برگزیده به عنوان محقق برجسته دکتری فیزیک توسط معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف ؛ برگزیده به عنوان محقق جوان برجسته توسط دانشگاه skku کشور کره جنوبی، نامزد عنوان نماینده زنان ایران در تکنولوژی هیدروژن جهان، تقدیر شده به عنوان سخنران برتر در کنفرانس هیدروژن جهان به میزبانی کشور ترکیه؛ معرفی به عنوان بانوی تاثیرگذار از طرف معاونت امور زنان ریاست جمهوری، نامزد عنوان پایان نامهی برتر دانشگاه تربیت مدرس، تقدیر شده به عنوان مقام نخست برای حضور در کارگاه آموزشی انرژیهای تجدیدپذیر در کشور روسیه، تقدیر شده به عنوان نویسنده مقاله برتر در مجله انجمن شیمی آمریکا، برگزیده جایزه جذب در دستگاه های اجرایی بنیاد ملی نخبگان، برگزیده جایزه تحصیلی بنیاد ملی نخبگان سال 1397-1396، 1397-1398، 1398-1399، 1399-1400، 1400-1401 (طرح شهید موسوی، شهید وزوایی، شهید احمدی روشن)، کسب حمایت مالی بنیاد ملی علم ایران جهت انجام رساله‌ی دکترا، کسب بورسیه وزارت علوم، بنیاد ملی نخبگان و فدراسیون سرآمدان علمی ایران جهت شرکت در دوره فرصت مطالعاتی خارجی، نویسنده بیش از 15 مقاله معتبر ISI، علمی و پژوهشی و کنفرانسی بین المللی و ملی
زنان نیوز: شما به عنوان نخبه علمی شناخته شده اید، چه اقداماتی در زمینه علمی انجام داده اید؟

لازم به ذکر است که اینجانب در طول دوران دکتری خود به بهترین نحو ممکن موفق به انجام پایان نامهای کاملاً بنیادی و کاربردی در زمینه تولید تکنولوژی هیدروژن از طریق تجزیه آب دریا شده ام. که با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور عزیزمان ایران جان و دسترسی فراوان به آب دریا آیندهای درخشان برای نتایج عالی به دست آمده از این پایان نامه جهت صنعتی شدن در راستای رسیدن به جامعه کم کربن و هوای پاک قطعاً انتظار می رود. لازم به ذکر است اینجانب به مدت 7 ماه در گروه پروفسور هیویانگ لی که از دانشمندان شناخته شده جهانی در زمینه تکنولوژی هیدروژن هستند، در دانشگاه (SKKU) کشور کره جنوبی که سومین دانشگاه برتر کشور کره جنوبی و دارای رنکینگ جهانی 101 است حضور داشتم. پروفسور لی از عمکرد اینجانب در مدت حضورم در گروه شان بسیار رضایت داشتند به گونه ای که مرا به عنوان پژوهشگر جوان برتر به دانشگاه معرفی نمودند. همچنین به مدت 1 ماه در دوره مدرسه تابستانی انرژی های تجدیدپذیر و فناوری سلول های خورشیدی در دانشگاه الکتروتکنیکال LETI در شهر سنتپترزبورگ کشور روسیه حضور داشتم که موفق به کسب مقام نخست از 100 شرکت کننده از سرتاسر جهان شدم. علاوه بر موارد ذکر شده در تابستان 1401 در بیست و سومین کنفرانس جهانی هیدروژن که در شهر استانبول کشور ترکیه برگزار شد به عنوان سخنران دو مقاله حضور داشتم و به عنوان سخنران برتر مورد تقدیر قرار گرفتم و همچنین در این کنفرانس که میزبان دانشمندان برتر جهان در زمینه تکنولوژی هیدروژن بود، کاندید نماینده زنان ایران در تکنولوژی هیدروژن جهان شدم. اکنون نيز با تسلط کامل بر حوزه انرژي هاي تجديدپذير قهرمانانه ايستاده ام تا وطنم را خدمت کنم.

اصفهان شرق: سخن اخر شما چیست؟ نام وطن را در موفقیت خود چگونه تفسیر می کنید؟
من هم مثل همه انسان ها وطنم را دوست دارم. اما من ایران جان را نه تنها به عنوان وطن بلکه به عنوان یک کشور متفاوت، عاشقانه دوست دارم. من رفتم و دیدم و با قطعیت می گویم چو ایران نباشد تن من مباد. محبت ملت شریف و عزیز ایران منحصر بفرد است. خاک غنی ایران جان منحصر بفرد است. من به نوبه خودم قهرمانانه و عاشقانه ایستاده ام تا ایران جان را خدمت کنم. آرزویم این است به نوبه خودم باعث درخشیدن نام ایران جان در سطح جهانی شوم. تمام تلاشم را برای این امر به کار خواهم گرفت. ممکن است خیلی از عزیزان و هم نوعان در ذهن خود از خارج مدینه فاضله ای ترسیم کرده باشند. اما به اعتقاد منی که رفتم و مدینه فاضله ای نیافتم. در وطن خود ماندن و تحول آفرینی و تاثیرگذاری می تواند بهترین گزینه برای یک جوان دغدغه مند نسبت به وطن باشد.
انتهای پیام/زنان نیوز- فاطمه داستانپور

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.