عید 95 کجا بریم:
طبیعت زیبای تودشک به استقبال بهار می رود/ تصاویر
شهر تودشک طبیعتی بکر و زیبا را در خود جای داده است تا بتوان لحظاتی خاطره انگیز بدور از هر گونه آلودگی را تجربه کنید.
به گزارش خبرنگار اصفهان شرق از تودشک، شهر تودشک در بخش کوهپایه از شهرستان اصفهان و در فاصله ۹۰ کیلومتری شرق مرکز استان قرار دارد. این شهر از تلفیق نقاط تودشک، تودشکچوئیه، صادق آباد، رجان، مزرعه نو و مزرعه کهنه ودهکدههای کوچکتر در منطقه شکل پذیرفت.
تودشک در سمت شرقی بخش کوهپایه قرار گرفته است از طرف شمال به شهرستان اردستان، از شرق به شهرستان نائین و استان یزد، از جنوب به بخش های جلگه و بن رود محدود می شود.
مهمترین محور ارتباطی این منطقه که تمام سکونت گاه هارا به همدیگر پیوند می دهد محور ارتباطی اصفهان – نائین است. این محور از مرکز منطقه گذشته و سکونتگاههای شمالی و جنوبی را به همدیگر ارتباط می دهد. جاده جشوقان که از سمت شرق و در کنار شهر تودشک به محور ارتباطی وصل می شود دومین محور ارتباطی است. طول این محور از شهر تودشک به سمت شرق تا جشوقان ۷ کیلومتر است. جاده جندابه به شهر تودشک نیز به عنوان یک محور ارتباطی دیگری است که سکونتگاههای روستایی دولت آباد، عشق آباد، برز آباد، خیر آباد، جندابه، جلال آباد، دستگرد، کی و باقر آباد را به شهر تودشک ارتباط می دهد. طول این محور از آخرین روستایی که در حوزه نفوذ تودشک می باشد تا شهر حدود ۱۰ کیلومتر است. این محور در ادامه مسیر خود به جاده های فرعی روستایی و مسیر های جیپ رو ختم می شود. محور فرعی دیگری در شمال شهر تودشک وجود دارد که سکونتگاه های روستایی دستگرد، وج، بادافشان را به محور ارتباطی اصلی یعنی جاده اصفهان – نائین ارتباط می دهد، این محور در کنار روستای یزد آباد به جاده می پیوندد. سایر آبادی ها و سکونتگاههای پیرامونی از طریق محورهای ارتباطی خاکی محور ارتباطی اصلی و شهر ارتباط می یابند.
وجه تسمیه ای که معروف هست برای شهر تودشک این است که به خاطر وقوع در ناحیه پست(دشت) بین چندین کوه به نام تودشتک معروف شده و به مرور زمان به نام تودشک تغیر نام داده است.
گویش تودشکی در این تقسیم بندی در گروه گویشهای مرکزی ایران قسمت گویش های نائینی و انارکی قرار میگیرد و اصلیت اون رو برای محل هایی در اطراف یزد و اردکان قید میکنند.
این منطقه دارای آب و هوایی نیمه صحرایی است .