کارشناس محیط زیست:
فاجعهای دیگر برای زندهنگهداشتن زایندهرود
به گفته یک کارشناس محیط زیست، انتقال آب از تونل بیرگان (کوهرنگ) به زایندهرود اصفهان یک فاجعه زیست محیطی است.
به گزارش اصفهان شرق؛ کرامت حافظی کارشناس محیط زیست در خصوص انتقال آب از سرچشمه کارون( تونل بیرگان) اظهار کرد: تونل بیرگان( کوهرنگ) در چهالمحالوبختیاری، سرچشمه رود کارون هم اکنون برای دفعات مکرر در معرض هدایت شدن به زایندهرود قرار گرفته که بلاشک فاجعه آفرین خواهد بود.
وی با بیان اینکه انتقال آب کارون از بیرگان چهالمحالوبختیاری اشتباه بزرگی است، افزود: این انتقال آب باعث نابودی اکوسیستم، افزایش ریزگردها در خوزستان، نابودی کشاورزی چهارمحالوبختیاری، تلفات و کاهش جمعیت گونههای جانوری و گیاهی سرچشمه و انتهای کارون خواهد شد.
فعال محیط زیست با اشاره به استقرار غلط صنایعی چون پتروشیمی و فولاد در استان اصفهان و لزوم آب فراوان برای فعالیت این صنایع تصریح کرد: استان اصفهان باید با مدیریت مناسب خود حق آبه محیط زیستی زاینده رود را از صنایع بگیرد و کشتهای پرمصرف آب را تغییر دهد.
حافظی اضافه کرد: انتقال آب از سرچشمه کارون به زایندهرود از سال ۱۳۳۲ با عنوان تونل اول کوهرنگ و در سال ۱۳۶۶ با عنوان تونل دوم کوهرنگ راهی استان اصفهان شده و هم اکنون سومین طرح آن در دست بررسی و اقدام است.
وی افزود: به دلیل احداث و فعالیتهای سدسازی ایران، ترکیه، عراق، سوریه و حتی فلسطین اشغالی در مسیر رودخانه کارون و آلودگیهای ناشی از فاضلاب ریخته شده به این رود در خوزستان، هم اکنون خوزستان در بحران به سر میبرد.
کارشناس محیط زیست تاکید کرد: شوری وارد شده از سد گتوند و فاضلابهای صنعتی باعث شده هم اکنون ۶۰ درصد آب کارون به شدت آلوده شود به طوری که امسال ۶۰ هزار هکتار از مزارع و زمینهای کشاورزی خوزستان آبیاری نشده و محصولی ندارد.
منبع:باشگاه خبرنگاران