عضو خبرگان کشاورزی استان اصفهان:
آسمان زاینده رود را پر آب کرد
دریچه های سد زاینده رود که از سوم اسفند پارسال برای رهاسازی 65 متر مکعب در ثانیه برای مصارف کشاورزی گشوده شده بود، از 25 اسفند بسته شد و میزان خروجی آب از آن کاهش یافت ؛به همین دلیل حجم آب رودخانه کاهش یافت اما از روز سوم فروردین امسال و پس از بارش های جوی شهروندان و گردشگرانی که این روزها در اصفهان حضور دارند شاهد افزایش حجم آب رودخانه بودند.
به گزارش اصفهان شرق؛ به نقل از راه دانا، اسفندیار امینی روز چهارشنبه افزود: در چند روز اخیر بارندگی های مسیر پایین دست سد زاینده رود در شهرستان چادگان تا منطقه « چم آسمان » در شهرستان لنجان منجر به سر ریز شدن آب از مسیل ها به رودخانه و پر آب شدن آن شد.
وی با بیان اینکه چرخه طبیعی برگشت آب به داخل رودخانه نیز یکی از منابع اصلی تامین آب زاینده رود است اظهار کرد: بارندگی های چند روز اخیر در این مسیر تا 45 میلیمتر نیز بوده و در پر آب شدن رودخانه تاثیر بسزایی داشته است.
وی میزان خروجی دبی آب از سد زاینده رود را حدود 16 متر مکعب در ثانیه اعلام و تصریح کرد: این حجم خروجی تنها برای مصارف آشامیدنی و صنعتی است.
به گزارش اصفهان شرق، دریچه های سد زاینده رود که از سوم اسفند پارسال برای رهاسازی 65 متر مکعب در ثانیه برای مصارف کشاورزی گشوده شده بود، از 25 اسفند بسته شد و میزان خروجی آب از آن کاهش یافت ؛به همین دلیل حجم آب رودخانه کاهش یافت اما از روز سوم فروردین امسال و پس از بارش های جوی شهروندان و گردشگرانی که این روزها در اصفهان حضور دارند شاهد افزایش حجم آب رودخانه بودند.
در روزهای نخستین امسال، استان اصفهان بارش های نسبتا خوبی بویژه بارش برف در فریدونشهر داشت.
زاینده رود تنها رودخانه دائمی ایران مرکزی است که مراکز جمعیتی، اراضی وسیع کشاورزی، بیشه زارها، مناظر زیبای طبیعی، بناهای باستانی و آثار تمدن های کهن را در برگرفته است.
سد زاینده رود که دارای گنجایشی افزون بر یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب آب در سالهای پر بارش است در سالهای اخیر شاهد ذخیره ای کمتر از 900 میلیون مترمکعب بوده است.
کاهش بارش ها در سال های گذشته موجب شده است که زاینده رود از یک جریان آبی دائمی به یک رودخانه فصلی بدل شود.