سرویس: غیر تولیدی » نقلی 17:00 - دوشنبه 26 آبان 1393

۳۵هزار هکتار از اراضی شرق اصفهان به زیر کشت پاییزه رفت

در پی جاری شدن زاینده رود، از مجموع صد هزار هکتار اراضی واقع در شرق اصفهان تاکنون حدود ۳۵ هزار هکتار به زیر کشت پاییزه رفته است.

به گزارش اصفهان شرق؛با توافق وزارت نیرو و برنامه ریزی انجام گرفته در حوضه آبی زاینده رود ، حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب از آب موجود در دریاچه پشت سد زاینده رود به منظور تامین آب کشت اراضی مزروعی شرق اصفهان و سایر مصارف آبی این حوضه ،از نیمه آبان امسال بر روی بستراین رودخانه رها شده است.

مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه کل مصرف حوضه آبریز زاینده رود در سال آبی ۹۴-۹۳ حدود یک میلیارد و ۱۸۶ میلیون مترمکعب خواهد بود، اظهار کرد: پیش بینی ها حاکی از به ثمر رسیدن کمتر از ۴۰ درصد سطح زیر کشت رفته در شرق اصفهان است.

محمد موسوی افزود: ۹۰ درصد کشت اراضی شرق اصفهان گندم و ۱۰ درصد دیگر کشت جو است و بخش عمده محصول گندم و جو در استان اصفهان از این منطقه تامین می شود.

به گفته وی امسال چهار هزار تن بذر گندم و دو هزار و ۲۰۰ تن بذر جو از طریق تعاونی های کشاورزان و یا به صورت مستقیم از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی توزیع شد.

موسوی تاکید کرد: هر ساله کشاورزان استان اصفهان حدود یک سوم بذر موردنیاز خود را به صورت خودمصرف و از محصول باقی مانده سال قبل استفاده می کنند که توصیه جهاد کشاورزی به کشاورزان استفاده حداقل هر سه سال یکبار از بذرهای گواهی شده است.

وی با اشاره به اینکه پاییز امسال نیز بیشترین میزان بذر گندم و جو در میان کشاورزان شرق استان توزیع شد، گفت: بذر گندم امسال از انواع پیشتاز، بهار، سیون و الوند و بذر جو نیز از ارقام نصرت، نیک و یوسف بوده است.

وی با تاکید بر اینکه استان اصفهان در زمینه تولید بذر وابستگی ندارد، گفت: بذر موردنیاز کشاورزان توسط پنج شرکت تولید و فراوری در استان که زیر نظر موسسه تحقیقات کنترل و گواهی بذر فعالیت می کنند، تولید می شود.

وی اضافه کرد: بذر گندم آبی به قیمت ۱۶هزار و ۱۷۵ ریال با یارانه دولتی دوهزارو ۶۷۵ ریال و بذر جو به قیمت ۱۴هزار ریال با یارانه دولتی یکهزار و ۵۰ ریال در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: میزان مصرف بذر گندم ابی در هر هکتار بین ۲۳۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم است و برای به ثمر رسیدن کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان آب زاینده رود در مرحله دوم باید به مدت سه ماه جاری شود.

عمده محصولات شرق استان اصفهان گندم، جو، ذرت علوفه ای، یونجه و پنبه است.

خشکسالی های پی در پی و نیز افرایش مصرف در سالهای اخیر ، حوضه آبی رودخانه زاینده را کم آبی و خشکی مفرط مبتلا کرده است به گونه ای که بخش بزرگی از زمین های کشاورزی و باغی پایین دست این حوضه از میان رفته و یا در معرض خشکی قرار گرفته است.

مسئولان وزارت نیرو دوره زمانی باز بودن آب روی بستر زاینده رود را یک ماهه عنوان کرده اند ، آنان همچنین بر این باورند که در صورت بارش های مناسب زمستانی و افزایش ذخیره آب در سد زاینده رود ، از اواخر اسفند امسال تا خرداد سال آتی باردیگر می توان زاینده رود را پر آب نگه داشت.

انتهای پیام 

منبع:ایرنا

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.