استاندار اصفهان تاکید کرد:
احیای زایندهرود تا ۵ سال آینده با اجرای مصوبه ۹ مادهای
به گزارش اصفهان شرق؛ رسول زرگرپور با بیان اینکه حوضه آبریز زایندهرود یکی از حوضههای بسیار بحرانی کشور است، اظهار داشت: وزارت نیرو تابستان گذشته دو استان اصفهان و کرمان را در وضعیت قرمز اعلام کرد که یکی از دلایل اصلی آن، نبودن ند آمایش منابع آب بالادستی است زیرا نوع بارگذاری مصرف منطبق با […]
به گزارش اصفهان شرق؛ رسول زرگرپور با بیان اینکه حوضه آبریز زایندهرود یکی از حوضههای بسیار بحرانی کشور است، اظهار داشت: وزارت نیرو تابستان گذشته دو استان اصفهان و کرمان را در وضعیت قرمز اعلام کرد که یکی از دلایل اصلی آن، نبودن ند آمایش منابع آب بالادستی است زیرا نوع بارگذاری مصرف منطبق با منابع نیست و مصرف فاصله زیادی از منابع موجود گرفته است.
وی با بیان اینکه طی هفت سال گذشته حوضه زایندهرود با خشکسالی مفرط مواجه بوده و تا ۳۵ درصد کاهش بارندگی داشته است، یادآور شد: در دولت گذشته مدیریت یکپارچه حوضه آبریز به مدیریت چندگانه تبدیل شد و پیشبینی میشد این کار اثر منفی خود را برجای خواهد گذاشت.
زرگرپور با انتقاد از برداشتهای غیرمجاز بسیار وسیع در این حوضه، ادامه داد: در این وضعیت، اگر حتی شرایط عادی بارش هم باشد، این حوضه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب کسری منابع آب دارد و در شرایط خشکسالی این کمبود آب به ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون مترمکعب افزایش مییابد که این امر زایندهرود را به بحرانیترین حوضه آبریز کشور تبدیل میکند.
وی بیان داشت: با همکاری وزارت نیرو و نهادهای مرتبط در دو ستان اصفهان و چهارمحال و بختیاری، نخستین مدیریت حوضه آبریز کشور در حوضه زایندهرود در حال شکلگیری است و این میتواند الگویی برای پیادهسازی در سایر نقاط کشور باشد.
استاندار اصفهان به تصویب مصوبه ۹ مادهای مدیریت حوضه آبریز زاینده رود در شورایعالی آب اشاره کرد و افزود: از سه ماه گذشته با حمایت کامل وزارت نیرو، این برنامه پیشرفت مناسبی داشته و با اجرای آن، امیدواریم طی دو تا سه سال آینده حوضه زایندهرود جانی دوباره بگیرد.
وی با اشاره به طرح احیای رودخانه زایندهرود، گفت: این طرح بهصورت کارشناسی تهیه شده و به تصویب شورایعالی آب نیز رسیده اما آنچه زمان احیای رودخانه را تعیین میکند، میزان موفقیت ما در اجرای کامل برنامهها است.
زرگرپور تصریح کرد: اگر تمام دستگاههای اجرایی مرتبط با طرح همچون وزارتخانههای نیرو، جهادکشاورزی، صنایع و معادن، سازمان حفاظت محیط زیست و مدیریتهای استانی دو استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان همکاری و مشارکت جدی داشته باشند، با اجرای برنامه ۹ مادهای میتوان طی دو تا پنج سال آینده زایندهرود را احیا کرد.
منبع: ایمنا