سرویس: اقتصادی » کشاورزی و دامپروری 11:30 - یکشنبه 13 مهر 1393

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی

خشکی زاینده‌رود اشتغال کشاورزان اصفهان را تهدید می‌کند

به گزارش اصفهان شرق؛ مصطفی حجه‌فروش در ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان اظهار کرد: بالا بودن میانگین نرخ بیکاری استان اصفهان نسبت به میانگین کشوری،‌ خود نمونه‌ای از تهدید اشتغال در استان اصفهان است. وی افزود: کشاورزان استان اصفهان به‌ویژه در حوضه زاینده‌رود علاوه بر اشتغال خود و کارکنان، باعث اشتغال غیر‌مستقیم برای صنایع تبدیلی […]

به گزارش اصفهان شرق؛ مصطفی حجه‌فروش در ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان اظهار کرد: بالا بودن میانگین نرخ بیکاری استان اصفهان نسبت به میانگین کشوری،‌ خود نمونه‌ای از تهدید اشتغال در استان اصفهان است.

وی افزود: کشاورزان استان اصفهان به‌ویژه در حوضه زاینده‌رود علاوه بر اشتغال خود و کارکنان، باعث اشتغال غیر‌مستقیم برای صنایع تبدیلی و صنعت می‌شدند، که به‌دلیل خشکی زاینده‌رود و عدم کشت، صنایع مرتبط پایین‌دستی به تعطیلی کشیده شده  است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اصفهان با اشاره فعالیت کمیته آب اتاق اصفهان تصریح کرد: اتاق مسئولیتی برای آب استان ندارد، ولی به‌عنوان نماینده بخش خصوصی احساس وظیفه کرده و پیگیر احیای زاینده‌رود است.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اصفهان در این جلسه بیان کرد: در جلسه‌ای با معاون اجرایی رئیس‌جمهور، موضوع آب به‌عنوان اولویت استان مطرح شد و از دولت خواستیم که در‌صدد رفع این مشکل بر‌آید.

حمیدرضا مومنی با اشاره به اینکه بهره‌وری آب در ایران 35 درصد و در دیگر کشورها 60 درصد است، گفت: تغییر نگرش با استفاده از روش‌های جدید مکانیزه می‌تواند بهره‌روری آب در ایران را افزایش دهد.

وی با اشاره به پائین‌آمدن شاخص قیمت مواد‌غذایی فائو در 4 سال اخیر نسبت به سال 2010 بجز گوشت و برنج خاطرنشان کرد: سیاست واردات و صادرات کشورها عاملی موثر بر این کاهش قیمت بوده، مانند روسیه که با ممنوع کردن ورود مواد لبنی از چند کشور و چین با جلوگیری از ورود شیر از عوامل اثر‌گذار در این رابطه بوده و تولید‌کنندگان داخلی باید از این فرصت استفاده کنند.

مجید خشوعی، دیگر عضو کمیسیون خواستار متوقف شدن بارگذاری بیش‌از‌اندازه بر روی رودخانه‌زاینده رود شد و اظهار کرد: هر روز سطح آب‌های زیر‌زمینی دشت شرق اصفهان کاهش یافته و بیابانی‌شدن آن در‌حال وقوع است.

احمد جعفری، دیگر عضو کمیسیون در این جلسه بیان کرد: اگر خشکی زاینده‌رود ادامه پیدا کند، پیشروی بیابان از سمت شرق تشدید شده و اصفهان جایی برای زندگی نیست و دشت سگزی اصفهان با تلاش بسیار قابل احیا نیست.

منبع: تسنیم

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.