نوشتار 1
اسراییل به کجا چنین شتابان؟
تحولات این روزهای فلسطین و حملات ددمنشانه اسرائیل به نوار غزه مجددا ذهن ها را به سمت و سوی منطقه خاورمیانه و بویژه بیت المقدس کشاند .
اصفهان شرق- محسن منصوری کارشناس ارشد روابط بین الملل
کشتار و قتل عام مردمان مظلوم و کودکان بیگناه فلسطین آن چنان قلب ها را متاثر نمود که کمتر انسانی را می توان یافت که عکس ها و تصاویر این جنایان را دیده باشد و تحت تاثیر قرار نگرفته باشد. حمله اسراییل به سرزمین قبله اول مسلمانان و حمایت برخی کشورها و مجامع بین المللی از جنایات رخ داده، سوالات بیشماری را در اذهان عمومی ایجاد کرد که شاید پاسخ به ان ها می تواند در تحلیل بهتر چرایی این رویداد بیشتر تاثیر گذار باشد.
سوالاتی از قبیل:
چرا اسراییل اینچنین وحشیانه حمله کرد و می کند؟ چرا این بار حتی پا را فراتر گذاشته و وقیحانه تر از قبل بیمارستان ها و مدارس را نیز مورد هجمه خویش قرار داد ؟در قبال این حوادث ناگوار و ضد بشریت چرا مجامع بین المللی و کشورهای جهان بویژه اعراب سکوت اختیار و حتی در برهه ای به حمایت از اسراییل پرداخته اند؟ علت حمایت امریکا و غرب چیست؟ ایا ادعای اسراییل در مورد بیت المقدس و فلسطین ادعای درستی است ؟ایا فلسطینیان زمین های خود را فروخته اند که امروزه آواره شده اند و نمی توانند زمین های خود را بازپس بگیرند؟ و این که ایا اسراییل فرو می پاشد؟ و ده ها و شاید صد ها سوال از این قبیل که در محافل مختلف فکری ، علمی و غیر علمی در مجالس و … از سر کنجکاوی، اگاهی یا نا اگاهی ، غرض ورزانه و … مطرح می شود.
از ان جا که مسئله فلسطین بنا به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام (ره) مسئله اول دنیای اسلام است، یادداشت پیش رو تلاش دارد تا در سلسله بخش ها و مباحثی به واکاوی برخی سوالات ذکر شده بپردازد. در ضمن نویسنده هرگز ادعا نمی کند می تواند به همه سوالات از این قبیل پاسخ جامع و کامل دهد ولی امیدوارست مطالب مطرح شده در بخش های مختلف این مقاله بهانه خوبی باشد تا مخاطبان گرامی مسئله فلسطین را علمی تر و عمیق تر مطالعه نمایند.
قبل از مطالعه مطالب باید یک پیش فرض را در نظر داشت و آن این که: میان پدیده یهود و صهیونیسم تفاوت وجود دارد:
الف)یهودی کسی است که به پیامبری موسی (ع) و کتاب تورات اعتقاد دارد ( هر چند در تورات نیز تحریف های بسیاری شده است ) این چنین شخصی از نظر اسلام” اهل کتاب “است اما صهیونیست ، یهودیی است که متعصبانه معتقد به برتری قوم یهود است و بازگشت به ارض موعد را وظیفه خود می داند .
ب)صهیونیست هایی هم وجود دارند که یهودی نیستند به عنوان مثال صهیونیست های مسیحی.
ج) از همان اغاز شکل گیری صهیونیسم تاکنون یهودیان بسیاری در تعارض و ضدیت با صهیونیسم و اسراییل به پا خاسته اند
برخی یهودیها بنا بر عقاید مذهبی خود مخالف ایده صهیونیسم و اسکان یهودیان در سرزمینهای فلسطین هستند
بخش اول: اسراییل چگونه به وجود امد؟ نقش صهیونیسم در ایجاد رزیم اسراییل
اسراییل زاییده ی اندیشه ای است که ان را صهیونیسم می نامند این تفکر همان چیزی است که در نهایت به تشکیل رژیم اسراییل منجر گردید
صهیون در زبان عبری به معنای پر آفتاب است و نیز نام کوهی است در جنوب غربی بیت المقدس. کوه صهیون زادگاه و ارامگاه داود پیامبر(ع) و جایگاه سلیمان (ع) بود.
تپه صهیون که صهیونیسم ان را مترادفی برای کل بیت المقدس می داند
صهیونیسم جنبشی است که خواهان بازگشت یهودیان به سرزمین فلسطین و ایجاد کشوری یهودی در این سرزمین است این اندیشه البته به یکباره متولد نشد بلکه همانند هر پدیده اجتماعی دیگر در بستر زمان و بر اثر شکل گیری حوادث گوناگون تولد یافت زمینه هایی که به پیدایش و زایش صهیونیسم منجر شد در گوشه و کنار جهان روی داد و بیش ار انکه به شکل اسراییل غاصب ظهور کند در خارج از فلسطین اشغالی قوام یافت تا این که در سال 1898 در کنفرانس بال سویس توسط فردی بنام هرتصل یا هرتزل رسما متولد می شود و اندیشه تشکیل یک دولت یهود شکل می گیرد .
هرتصل در کتابی با نام “دولت یهود” دعوت به ایجاد کشوری یهودی میکند سرزمین مورد نظر وی برای این کار فلسطین بود اگرچه پیشنهادهای دیگری چون آرژانتین و یا اوگاندا را نیز بررسی نمود.
هرتزل کتابی دارد بنام” دولت یهود “که ان را در سال 1895 منتشر کرد. او در کنگره بال بود که تاکید کرد هدف صهیونیسم استقرار میهن برای ملت یهود در فلسطین است. او مدعی است یهودیان مردمان مظلوم و ستم دیده دنیا هستند که تنها با تشکیل یک کشور مستقل می توانند نجات یابند هرتصل معتقد بود مسئله بازگشت یهود بیش از ان که یک مسئله مذهبی یا اجتماعی باشد یک مسئله ملی است شاید همین نگاه هرتصل باعث شد او را مبدع و اغاز کننده صهیونیسم سیاسی بدانند.
صهیونیسم سیاسی: با تئودور هرتزل(1904-1860) متولد گردید او انچنان نگاه قومی و ملی و حتی نژادی به یهودیت دارد که حتی کسانی که یهودیت را به عنوان “مذهب” تعریف می کنند به مبارزه می طلبد . از دیدگاه او یهودیان قبل از هر چیز یک قوم هستند و اعتقاد دارد که یهودیان در سراسر دنیا در هر کشوری که باشند مجموعا یک قوم را تشکیل می دهند ضمن این ان ها در هیچ قومی دیگر قابل ادغام نیستند .
دولت کنونی اشغالگر اسرائیل بر پایه ایده صهیونیسم شکل گرفت
چه عواملی باعث شکل گیری اندیشه صهیونیسم و تشکیل اسراییل گردید ؟
الف )یهودی آزاری:
صهیونیست ها مدعی اند که در تاریخ دچار ازار و اذیت فراوان شده اند آن ها می گویند یهودی ازاری بیماری علاج ناپذیر دولت ها و ملت ها بوده است برای همین همیشه یهودیان عناصر بیگانه و خارجی بوده اند. ان ها در توجیه این ادعای خویش به تاریخ نیز استناد کرده اند و در این باره می گویند یهودی ازاری با شکست دولت یهودی اسراییل و یهودا به ترتیب در سال های 721 و 586 ق.م از سوی اشوریان و بابلیان اغاز شد و با پراکنده شدن یهودیان در نقاط مختلف جهان ادامه پیدا کرد تا این که در المان هیتلری به اوج خود رسید. این جاست که ان ها از یهودی سوزی و کشتار میلیونی یهودیت در اتاق های گاز سخن می گویند . در مورد این ادعای صیونیست ها البته دلایلی بر عدم اثبات ان وجود دارد که در زیر به برخی موارد آن اشاره می شود
1- این ادعا( کشتار 6 میلیون یهودی به دست هیتلر) ان گونه که ان ها بیان می کنند نوعی اغراق و بزرگ نمایی است بعبارتی این حجم ازار و اذیت ان گونه که می گویند درست نبوده است.
2- ازار و اذیت ان ها حتی در صورت وجود ان، چرا از تحقیق و تفحص معاف است و چرا اندیشمندانی که روزگاری در پی تحقیق از ان بوده اند هر کدام به گونه ای تحت تعقیب و گاهی شکنجه قرار گرفته اند؟
3- مهاجرت یهودیان به نقاط مختلف جهان نه از روی اجبار ، بلکه دلخواه و البته با اهداف اقتصادی بوده است آن ها هر کجا دارای منافع بیشتری بوده اند در آن جا حضور داشته اند و با یافتن مکانی بهتر نقل مکان می کرده اند.
4- یهودیان در زمان امپراتوری عثمانی در پهنه وسیعی از ان در صلح و ارامش زندگی می کرده اند.
5- اگر بنا باشد ازار و اذیت بهانه برای ایجاد سرزمین و دولت باشد رنج و درد برده های آفریقاییان بسیار بیشتر از این گروه بوده است در حالی که تنها صهیونیست ها مدعی ان هستند.
ادامه دارد…..