سرویس: غیر تولیدی » نقلی 08:00 - دوشنبه 30 تیر 1393

از سوی رئیس مرکز مطالعات راهبردی شورای شهر اصفهان مطرح شد:

طرح پیشنهاد واگذاری فضای سبز اصفهان به کشاورزان

رئیس مرکز مطالعات راهبردی و پژوهش‌های کاربردی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شهرداری لکه‌های پیش‌بینی شده برای فضای سبز را به کشاورزان واگذار کند تا به صورت خودگردان ضمن تأمین سرسبزی، اکسیژن لازم شهر تولید شود.

به گزارش اصفهان شرق؛‌ سید احمدعلی عاملی به تصدی‌گری شهرداری و صرف هزینه‌های گزاف برای خرید و تملک اراضی مزروعی در داخل محدوده کلان شهر اصفهان و تبدیل آن‌ها به فضای سبز غیر مثمر اشاره و اظهار کرد: با توجه به کمبود و بحران آب و هزینه بر بودن تأمین آب و حفظ و نگهداری این فضاها، این امر مقرون به صرفه و قابل توجیه نیست.

وی لزوم حفظ و توسعه اراضی کشاورزی و فراهم کردن زمینه واگذاری اراضی پیش بینی شده برای ایجاد فضای سبز در مناطق مختلف شهر و کشت و بارور شدن این اراضی توسط مالکان را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: تحقق این امر می‌تواند مزیت‌های زیادی از جمله تولید محصولات کشاورزی، اشتغال‌زایی، درآمدزایی، سرسبزی و تولید انرژی لازم را به دنبال داشته باشد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی و پژوهش‌های کاربردی شورای اسلامی شهر اصفهان، به پیش بینی لکه‌هایی به عنوان فضای سبز در داخل محدوده در شهرداری‌های مناطق پانزده‌گانه اشاره کرد و از دایر، سرسبز و بارور شدن این اراضی توسط مالکان کشاورز و تأمین معیشت خود در بعضی از مناطق خبر داد و گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تأمین آب برای ایجاد، احیاء و حفظ و نگهداری این فضاها، شهرداری باید لکه‌های پیش‌بینی شده برای فضای سبز را که در اختیار کشاورزان است همچنان به کشاورزان واگذار کند تا به صورت خودگردان ضمن تأمین سرسبزی، اکسیژن لازم تولید شود و این اقدام به نفع شهر، شهرداری و مردم خواهد بود.

وی، به سیاست‌های غلط برگرفته از اکوسیستم اصفهان در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: رودخانه زاینده رود این فرصت را برای شهرداری و شهروندان اصفهانی فراهم کرده بود تا در مناطق متنعم از حقآبه سنتی و سی و سه‌گانه رودخانه زاینده رود به ویژه در مناطق مرکزی و حاشیه‌ای، اصفهانی سرسبز، زیبا و با طراوت رقم بخورد.

عاملی از الگوبرداری مسئولان شهرداری تهران از شهر اصفهان برای ایجاد فضای سبز خبر داد و هزینه آن را بالا و زیان‌بار بیان کرد و گفت: این روش علاوه بر تهران متأسفانه الگویی برای کل کشور شد و برای تأمین هزینه سبز کردن نقاط مرکزی تهران و تأمین آب آن به عنوان یکی از نیازهای ضروری این شهر، شهرداری تهران به فروش شهر و تخریب باغات مناطق مختلف این شهر به عنوان درآمدهای سهل‌الوصول روی آورد.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح، باغ‌ها به برج و وجوه فروش شهر به فضای سبز برای بخشی از شهروندان تبدیل شده، علت این امر را عدم تدبیر مسئولان برای برخورداری از مزیت نسبی و بهره‌برداری از فرصت‌های مناسب دانست و افزود: این تهدید مدت‌هاست پشت درب شهرداری اصفهان را دق‌الباب کرده است.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی و پژوهش‌های کاربردی شورای اسلامی شهر اصفهان، به وجود خشکسالی، کمبود آب و به یغما بردن روان رود زاینده رود و کاهش منابع زیرزمینی در این کلان شهر اشاره کرد و کاشت گونه‌های چمن بومی سازگار با اقلیم این شهر و کم مصرف را خواستار شد و گفت: چمن‌های استفاده شده در فضاهای سبز و بوستان‌ها غیربومی بوده و با آب بری بالا مخصوص مناطق مرطوب مدیترانه‌ای است.

وی، خرید و تملک اراضی مردم و تبدیل آن‌ها به فضای سبز غیرمثمر با هزینه‌های بالا در شرایط بی آبی و خشکسالی از سوی شهرداری را اصولی ندانست و تصریح کرد: مسئولان شهرداری باید این اراضی را با کاربری‌های خاص فضای سبز همچنان که در اختیار مالکان و صاحبان آن‌ها قرار دارد، در اختیار آنان بماند تا همچون منطقه ناژوان سر سبز باشد و اکسیژن لازم را برای شهر تولید کند.

منبع: فارس

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.