مادران شاغل بخوانند؛ کودک را به مهد بسپاریم یا مادربزرگ و پدربزرگ؟
یک روانشناس درباره معایب و مزایای نگهداری از کودک توسط مادربزرگها و پدربزرگها توضیحاتی داد.
به گزارش اصفهان شرق؛ سمانه بهزادپور روانشناس و مشاور، درباره معایب و مزایای نگهداری از کودکان توسط مادربزرگها اظهار کرد: باتوجه به تغییر شرایط جامعه امروز زنان نیز همپای مردان حتی زمانی که فرزندشان متولد میشود کار میکنند.
این روانشناس بیان کرد: گاهی برخی از والدینی که شاغل هستند به دلایل مختلفی فرزند خود را به پدربزرگ و مادربزرگ میسپارند و این مسئله که آیا این کار درست است یا نه برای همه یکسان نیست.
وی ادامه داد: گاهی مادربزرگ و پدربزرگ از نظر سنی جوان هستند و به هنگامی که والدین کودک حضور ندارند با نوه خود مشغول بازی میشوند، چراکه کودک نیاز به بازی دارد و این نکته خوبی است.
بهزادپور با بیان اینکه مادربزرگها و پدربزرگها نمیتوانند جای پدر و مادر را بگیرند، افزود: والدین باید بدانند کیفیت رابطه خود را با فرزندانشان حفظ کنند و جاه طلبیهای شغلی خود را کم کنند تا زمان بیشتری را با فرزندشان سپری کنند.
این روانشناس اضافه کرد: مادران باید زمانهایی که با کودک خود هستند با فرزندانشان بازی و او را نوازش کنند تا کودک حضور مادر را حس کند، همچنین مادر میتواند به هنگام حضورش در محل کار از طریق تماس تصویری به کودک خود بفهماند که حتی از محل کار هم به فکر اوست.
وی افزود: گاهی اوقات زوجین از نظر مالی قادر به سپردن کودک خود به مهدکودک نیستند و در این شرایط مجبورند از پدر و مادر خود برای نگهداری از فرزندشان کمک بگیرندف در حالی که سنی از پدر و مادرشان گذشته و توانایی بازی و برقراری ارتباط با نوه خود را ندارند، لذا در این موقعیت نقش والدین پررنگتر میشود و باید وقت بیشتری را با کودک خود سپری کنند.
بهزادپور ادامه داد: نکته قابل توجه چند تربیت شدن کودک است، چراکه گاهی پدر بزرگها و مادر بزرگها برخلاف قوانین والدین کودک با او رفتار میکنند و در برخی از مواقع خواستههای نا به جا کودک را برآورده میکنند، در چنین موقعیتی والدین باید قوانین خود را در زمینه تربیت فرزندشان به مادر و پدر خود بیان کنند تا کودکشان دچار چند تربیتی نشوند.
این روانشناس درباره فاصله بین نسلها گفت: البته آشنایی کودک با تجارب پدربزرگ و مادربزرگ مفید است، چراکه در ارتباط با پدربزرگ و مادربزرگ تجارب تازهای کسب میکند.
بهزادپور تصریح کرد: به طور قاطع نمیتوان گفت که نگهداری از کودکان دارای مادر شاغل در مهد کودکها بهتر از نگهداری توسط مادر بزرگ و پدربزرگ است، چراکه این مسئله بستگی به توانایی مادربزرگها و پدربزرگها دارد که چقدر میتوانند ضمن رعایت قوانین والدین کودک با نوه خود بازی کنند.
وی ادامه داد: پدربزرگ و مادربزرگی که بیمار هستند، توانایی برقراری ارتباط با کودک را ندارند و کودک در اغلب اوقات تمام وقتی که در خانه آنها حضور دارد را جلوی تلویزیون سپری میکند (تلویزیون برای کودک زیر ۲ سال ممنوع و برای ۲ تا ۵ سال نهایت ۱ ساعت در روز است) که شرایط خوبی نیست و مهد کودک در چنین موقعیتی بهتر است.
انتهای پیام/باشگاه خبرنگاران