آداب مهمانی را به کودک خود آموزش دهیم
یک روانشناس کودک گفت: اصولا کودکان انسانهای بیخیالی هستند اما این مورد نباید رعایت آداب را در آنها تحت تاثیر قرار دهد و به دلیل کودک بودن، از آزادی بیش از حد بهرهمند شده و اصول رفتاری لازم را نیاموزند.
به گزارش اصفهان شرق؛ محمد باقر حسنوند روانشناس کودک در خصوص آداب مهمانی رفتن کودک اظهار کرد: اصولا کودکان انسانهای بیخیالی هستند که فقط در زمان حال زندگی میکنند و از هر چیزی، حتی کوچک و بیاهمیت براحتی ذوقزده شده و لذت میبرند، اما این مورد نباید رعایت آداب را در آنها تحت تاثیر قرار دهد و به دلیل کودک بودن، از آزادی بیش از حد بهرهمند شده و اصول رفتاری لازم را نیاموزند.
حسنوند گفت: بیشتر مادران، هنگامی که مستقیم یا غیرمستقیم به شیطنتهای کودک خود اشاره میشود تقریبا یک جمله را به کار میبرند که «بچه من در خانه بسیار آرام است نمیدانم چرا وقتی در جایی مهمان هستیم طور دیگری رفتار میکند؟» معمولا بچهها در خارج از منزل و بخصوص در خانه دیگران بیشتر خطا میکنند.
این روانشناس بیان کرد: وقتی به محل مهمانی میرسید بچهها دوست دارند با دست و پا به در بکوبند یا کلیدهای آسانسور را پشتسر هم فشار دهند در این مورد، قبل از رسیدن به خانه میزبان با بچهها هماهنگ کنید و از آنها بخواهید آرامش خود را حفظ کنندبه کودک خود صبر کردن را بیاموزید.
وی در ادامه تصریح کرد: در برخورد با دیگران، کودکان نیز باید با همه سلام و حتی احوالپرسی کنند. به آنان باید آموخت که دیگران را با القاب کامل مثل خانم، آقا، دکتر یا نام خانوادگی صدا کند. به عنوان مثال بگوید: «سلام فریده خانم» یا «سلام آقای کرمی، حال شما چطوره؟» منتظر شنیدن پاسخ سلام و احوالپرسی خود بماند و به احوالپرسی دیگران نیز به طور کامل جواب دهد.
حسنوند اظهار داشت: بعضی از بچهها در خانه دوستان و خویشاوندان خیلی راحت هستند و بلافاصله بعد از ورود، به همه اتاقها سرک میکشند به آنها یاد بدهید که در منزل دیگران رفتاری سرشار از احترام داشته باشند. متاسفانه، برخی از مادران در این مورد سهلانگاری میکنند و پس از دیدار میزبان، چنان سرگرم صحبت میشوند که از کودک خود بشدت غافل میمانند. بعضی از آنها به اشتباه معتقدند بچه باید آزاد باشد و به حساب بچگی، اشتباهات رفتاری کودک خود را نادیده میگیرند.
این روانشناس با بیان اینکه اگر کودکتان مایل به کمک در مهمانی بود او را تشویق کنید، افزود: کارهای سبک و بیخطر مثل خالی کردن پفیلاها درون ظرف یا چیدن قاشق و چنگال و دستمال سفره روی میز را به او بسپارید.
وی تصریح کرد: کودک باید یاد بگیرد که در منزل خودتان یا دیگران از کنار زدن یا خودداری از خوردن غذا بپرهیزد. او باید کمی از آن غذا را بچشد حتی اگر آن را قبلا نخورده یا مورد علاقهاش نیست. او را توجیه کنید که موقع صرف غذا از اظهارنظر منفی و نشان دادن چهره ناراحت خودداری کند، لبخند بزند و قاشق و چنگال را در دست خود نگه دارد. به غذا خوردن دیگران نگاه نکند و از میزبان غذای دیگری را درخواست نکند.
حسنوند بیان کرد: هنگام خداحافظی به بچهها یادآوری کنید که یک بار دیگر از میزبان تشکر کنند و از بودن در کنار آنها ابراز رضایت و خوشحالی کنند و عباراتی مثل «خیلی خوش گذشت» یا «مهمانی خوبی بود» را به کار ببرند.
این روانشناس در نهایت خاطر نشان کرد: به فرزند خود یاد بدهید موقع هدیه گرفتن از کسی باید تشکر کند و عباراتی مثل «دست شما درد نکند» را بگوید. عموما یکسوم از اشتباهات بچهها هنگام دریافت هدیه جملات نادرستی است که نباید به کار ببرند مانند «من منتظر چنین هدیهای بودم»، «من چیز دیگری فکر میکردم» یا «این را دوست ندارم». به آنها یاد بدهید هر هدیهای که میگیرند با لبخند از هدیهدهنده تشکر کنند اگر از آن خوششان نیامد آن را بازگو نکنند.
انتهای پیام/