روایتی از ایفای نقش در جنگ اقتصادی
روحانی که برای تهیه اقلام اولیه مردم تخفیف میگیرد+تصویر
در جنگ اقتصادی امروز ارائه الگوهایی که در کنار دغدغههای دینی به مثال اقتصادی و اجتماعی روز هم رسیدگی کنند، یکی از واجبات بوده که در مستند «الصاق شهر» این مهم به زیبایی هر چه تمامتر به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش اصفهان شرق؛ امروز روحانیت نقش پررنگی در بیان، راهنمایی و اجرای فرایض دینی شهروندان جامعه ایفا میکنند که نشانگر نقش هدایتگری و هنجار سنجی حوزه و طلاب است.
اما در جامعه دینی نهادهای آموزشی، فرهنگی و مردمی از دانشگاه گرفته تا آموزش و پرورش، صداوسیما، مطبوعات و سایر رسانهها، همچنین پایگاههای مذهبی مختلف چون مساجد و تکایا نیز فعالیت میکنند که هرکدام در کنار انجام وظایف محوله، تأثیر شگرفی در شکلگیری مسئولیت اجتماعی شهروندان یک جامعه دارند.
روحانیت به عنوان هادیان و مبلغان و مروجان هنجارهای دینی و معینکننده مرزهای سره و ناسره در عرصههای مختلف جامعه دینی با همه موارد گفته در ارتباط هستند و میتوانند بر آنها تأثیرگذار یا اثرپذیر باشند.
انقلاب اسلامی ایران نیز توسط یک روحانی شکل گرفت و توانست تغییرات بزرگی در همه جهان و نهتنها در آسیا و خاورمیانه و ایران رقم بزند که حاکی اهمیت نقش سیاسی- اجتماعی امام خمینی (ره) است اما گاهی در جوامع امروزی مسؤولیتهای اجتماعی روحانیت کمرنگ میشود؛ گاهی نیز مثل سوژه گزارش امروز این نقش آنقدر پررنگ میشود که سر از قابهای رسانهای پرمخاطب در میآورد.
ناگفته نماند که روحانیون در سطح اجتماع همواره دغدغههای مسائل روز را داشته و فعالیتهای مرتبط برای حصول نتیجههای مطلوب را در نظر داشتهاند اما شاید دلیل کمتر دیده شدن آنها، انعکاس کمتر اقداماتشان در بستری به نام شبکههای مجازی، صداوسیما و سینماست.
روایتی از مسؤولیت اجتماعی روحانیون در جامعه
مستند «الصاق شهر» یکی از فیلمهای جشنواره عمار است که برای نخستین بار در آستان مقدس حرم حضرت زینب (س) به اکران عمومی گذاشته شد تا مردم شهر در کنار عبادت در این فضا، از تماشای یک فیلم درباره یک روحانی فعال در حوزههای اجتماعی و اقتصادی نیز بهرهمند شوند.
در این مستند روایتگر یک روحانی به نام عباسعلی الصاق در شهرستان شهرضا، دیار شهید همت، حضور دارد که قریب 20 سال است به آموزش معارف قرآنی در مهد قرآن آن شهرستان پرداخته و در سالهای اخیر به سبب فشارهای اقتصادی، خیریهای با 500 خانوار مددجو راهاندازی میکند.
اما این تنها بخشی از فعالیت اجتماعی و خدمات این روحانی است، او در چند ماه اخیر نوسانات اقتصادی اقدام به ایجاد فروشگاهی میکند که در یکی از نقاط محروم شهر مواد اولیه زندگی مردم را با کمترین قیمت و گاه رایگان در اختیار آنها قرار میدهد.
شاید بخش قابلتوجه مستند آنجایی باشد که یک روحانی با این پوشش حرکت کرده و خودش برای تهیه اقلام اولیه مردم تخفیف میگیرد تا خیریه و فروشگاه سرپا بماند یا اخلاص و محبتی که باعث جذب افراد بسیاری به سمت خیریه و فروشگاه شده و اعتماد بسیاری از مردم شهرضا و روستاهای اطراف را به خود جلب کرده است.
باید الگوهای مبارز جنگ اقتصادی را به مردم معرفی کرد
میر محمدابراهیم یزدانی درباره اکران مستند الصاق شهر ابراز داشت: در این مستند قصد شده نقش یک روحانی در جنگ اقتصادی همهجانبه دشمنان علیه ایران اسلامی را نشان دهیم که در کمترین امکانات و با تمام محدودیتها از جمله بیماری و محدودیتهای مالی میتوان گامی در جهت اقتصاد مقاومتی برداشت.
کارگردان مستند الصاق شهر افزود: نکته جالبتوجه این است که تا قبل از ایجاد نوسانات اقتصادی این خیریه وابسته به مهد قرآن بود و برای خانوارهای تحت پوشش اقلام مصرفی ارائه میکرد اما پس از آن به خاطر گرانیها به مردم عادی نیز اجناس با قیمتی پایینتر فروخته میشود که باعث شده همه اهالی مشتری آنجا شوند.
وی با بیان اینکه محوریت سوژه جنگ اقتصادی است، تصریح کرد: معرفی این الگو و فعالیتهای خیریه برای ما حائز اهمیت بود تا به تماشاگران بفهمانیم که میشود حتی در یک روستا نیز کارهای بزرگی انجام داد.
یزدانی پیرامون انتخاب نام مستند بیان داشت: الصاق یعنی ضمیمه کردن و ما تصورمان این بود که فعالیت این روحانی اضافه بر فعالیتهای کمیته امداد و بهزیستی و سایز نهادهای حمایتی سطح شهر است و به نوعی الصاقی بر فعالیتهای شهری است.
کارگردان مستند الصاق شهر ادامه داد: همچنین این عنوان وجهتسمیهای بانام خود روحانی دارد که سبب شد بهعنوان نام نهایی مستند انتخاب شود.
وی با اشاره به نخستین اکران مستند در آستان مقدس حرم حضرت زینب (س) اصفهان خاطرنشان کرد: هنوز این مستند بهصورت گسترده اکران نشده اما پخش آن در جشنواره عمار و اولین اکران فیلم سبب شد بسیاری سراغ آن را بگیرند و حتی پس از اکران مستند هم تعدادی از خیران برای کمک کردن به خیریه سراغ حاج آقا را گرفتند.
یزدانی افزود: در جشنواره عمار امسال فیلمهای خوبی در حوزه جنگ اقتصادی تولید شده بود و به ارائه الگوهای مبارز جنگ اقتصادی پرداخته بودند که مورد استقبال خوبی از سوی مردم و هنرمندان قرار گرفت.
انتهای پیام/فارس