واکنش دامپزشکی به پخش کلیپ ذبح الاغ در اصفهان؛ این فیلم قدیمی است
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به کلیپ پخش شده پیرامون ذبح الاغ در فضای مجازی گفت: این کلیپ، قدیمی و باز نشر شده است و در نظارت گوشتهای عرضه شده در قصابیها به هیچ مورد مشکوکی برخورد نکردهایم.
به گزارش اصفهان شرق؛ شهرام موحدی با اشاره به کلیپ پخش شده در فضای مجازی، اظهار داشت: این کلیپ، قدیمی و باز نشر شده است و در نظارت گوشتهای عرضه شده در قصابیها به هیچ مورد مشکوکی برخورد نکردهایم، اگر هم بوده با انجام آزمایش، جواب نمونه سالم بوده است.
وی افزود: تعدادی الاغ در جای دیگری کشتار شده بود و پوست و دست و پای آنها را در اطراف فلاورجان انداخته بودند، در این راستا در یک کار تیمی سنگین مشترک با حوزه دامپزشکی استان، اطلاعات، نیروی انتظامی، دادگستری و دادستانی متخلفان در یک بازرسی شبانه دستگیر شدند و این بحث در حال مدیریت است.
مدیرکل اداره دامپزشکی استان با بیان اینکه بحث کشتار الاغ در مراکز غیر از کشتارگاهها خارج از نظارت اداره دامپزشکی است، گفت: اگر در جایی مثلا باغ الاغی کشته میشود نیازمند همکاری دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداری، نیروی انتظامی، دادگستری و حتی مردم است که اگر جایی چنین مواردی دیده شد، سریعا اطلاعرسانی شود.
هدف نشر چنین کلیپهایی، تشویش اذهان مردم است
وی ادامه داد: مردم نیاز به آرامش دارند و باید هدف منتشر کننده این کلیپ را بفهمیم، چرا که هدفی غیر از تشویش اذهان مردم نداشته است، چون اگر غیر از این بود این فرد با مشاهده چنین صحنهای باید به نیروی انتظامی، فرمانداری شهرستان، دامپزشکی استان مراجعه میکرد، اگر هر کسی خلافی را میبیند باید به دستگاههای متولی اطلاع دهد نه اینکه کلیپ را در فضای مجازی منتشر کند و باعث نگرانی مردم شود.
موحدی تصریح کرد: به مردم اصفهان این اطمینان را میدهم با حوزههایی که اداره دامپزشکی کار میکند، استان اصفهان یکی از بهترین، بهداشتیترین و باکترین استانها در حوزه فراوردههای خام دامی، طیور و آبزیان است.
وی ادامه داد: البته ما منکر تخلف نیستیم تخلف همه جا هست ولی ما نظارت کامل و دقیق را این مسائل داریم و اداره دامپزشکی استان اصفهان مسئولیت نظارت بر ذبح دامها در کشتارگاهها و مراکز عرضه دام و طیور دارد و در حال حاضر 33 کشتارگاه رسمی دام و 17 کشتارگاه رسمی طیور زیر نظارت اداره دامپزشکی هستند.
مدیرکل اداره دامپزشکی استان با بیان اینکه اداره دامپزشکی نقش موثری در جلوگیری از عرضه گوشت ناسالم به مردم دارد، گفت: در 9 ماه امسال، در بحث نظارت بر کشتارگاههای دام میزان لاشههای ضایعاتی و احشام 156 تن، بحث سطح عرضه 221 تن و در لاشههای طیور 447 هزار قطعه بوده است.
اداره دامپزشکی، نقش بیبدیلی در حوزه سلامت جامعه دارد
وی بیان کرد: این اعداد قابل ملاحظهای هستند و نشان میدهد که اگر نظارت بر کشتارگاههای دام و طیور وجود نداشت، مشکلات زیادی برای سلامت جامعه مصرف کننده به لحاظ اشغال تختهای بیمارستانی، وارد شدن هزینههای هنگفت به حوزه بهداشت و درمان و دارویی به وجود میآمد و نظارت اداره دامپزشکی استان بر روی این مراکز باعث شد این مقدار دام و طیور ناسالم وارد چرخه مصرف نشود، اداره دامپزشکی نقش بی بدیلی در حوزه سلامت انسان دارد که معمولا دیده نمیشود.
مدیرکل اداره دامپزشکی استان با اشاره به حوزه نظارت بر مراکز عرضه فراوردههای خام دامی شامل بستهبندیهای گوشت قرمز، مرغ، ماهی و میگو اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون نزدیک به 116 تن فراورده دامی توسط این اداره معدوم شده است.
“تایپینگ گوشت“در آزمایشگاه اداره دامپزشکی استان اصفهان، عملیاتی شده است
وی ادامه داد: کادر مجرب با مدرک دکترا و کارشناسی ارشد مرتبط در آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان اقدام به کار جدیدی کردند که در کشور بسیار معدود است، و آن عملیاتی کردن تایپینگ گوشت در استان اصفهان است.
موحدی افزود: شناسایی گوشت گوسفند و گاو بر اساس دیدن آناتومی استخوان آنها امکانپذیر است ولی وقتی با گوشت چرخ کرده مواجه میشویم، در نگاه اول امکان تشخیص نوع گوشت یا میزان ترکیبی آنها وجود ندارد، لذا آزمایشگاه دامپزشکی استان اصفهان با انجام نمونهگیری از گوشتهای چرخ کرده، میتواند نوع و میزان ترکیبی گوشت را بیان کند؛ به عنوان مثال میتواند بگوید نوع گوشت چیست و چند درصد گوشت چرخ کرده گوسفند و چه مقدار گوساله یا هر چیز دیگری است.
گوشتهای منجمد وارداتی از سلامت کامل برخوردار است
مدیرکل اداره دامپزشکی استان با بیان اینکه گوشتهای منجمد وارداتی از سلامت کامل برخوردار است، گفت: واردات هر نوع گوشت به ایران اعم از تازه یا منجمد، دارای فرایندهای است، ابتدا سازمان دامپزشکی ایران، آن منطقه را بررسی میکند که بیماریهای واگیر دار دامی یا بیماریهای مشترک دام و انسان وجود نداشته باشد، دوم اینکه یک گروه دامپزشکی با ورود به آن منطقه، کشتارگاهها و شرایط بیماری را کنترل میکنند و در صورت نداشتن استانداردهای لازم کشتارگاهها از رده خارج میشوند و اجازه کشتار به آنها داده نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: در گام سوم، دامپزشک برای بحث سلامت دام و روحانی برای بحث ذبح شرعی و اسلامی از ایران در آن کشور مستقر میشوند و اصولا قصابها شیعه و از ایران هستند و هم نظارت بهداشتی و هم نظارت بر ذبح شرعی انجام و بعد گوشت به ایران وارد میشود.
موحدی گفت: سازمان دامپزشکی کشور، فوق العاده سختگیرانه برای واردات گوشتهای منجمد و تازه به ایران عمل میکند و اگر موردی یک در هزار مشکوک باشد، گوشت را دوباره در کشور مورد آزمایش قرار میدهیم.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: شرایط نگهداری گوشت بسیار مهم است و در صورتی که گوشت زمان زیادی بیرون از یخچال قرار بگیرد فاسد میشود و این فساد نشان این نیست که گوشت از اول فاسد بوده است.
انتهای پیام/تسنیم