سرویس: اقتصادی 16:09 - سه شنبه 21 شهریور 1396

امام‌ جمعه قهجاورستان

بانک‌ها در عمل مردم را به ربا انداخته‌اند/ در پشت پرده بانک‌ها قطعاً یک مافیا پنهان است

امام‌ جمعه قهجاورستان گفت: بانک‌ها در عمل مردم را به ربا انداخته‌اند، بنا به گفته همه مراجع جریمه دیرکرد حرام و مصداق ربا است، بانک‌ها اسم آن را به وجه التزام تغییر می‌دهند و عملاً همان جریمه دیرکرد اخذ می‌شود.

به گزارش اصفهان شرق، حجت‌الاسلام مجید قاسمی  با اشاره به بانکداری اسلامی، اظهار کرد: بانکداری اسلامی که در حال حاضر وجود دارد با واقعیت و مفهوم واقعی بانکداری اسلامی فاصله بسیاری دارد، اسلام از نظر بانکداری، تجارت و بازرگانی عقود متفاوتی دارد.

وی با بیان این‌که عقود اسلامی عقود متنوعی است، بیان کرد: مضاربه و جعاله از جمله عقود بانکداری اسلامی است که روی کاغذ به‌ ظاهر از آن‌ها استفاده کرده‌ایم، وقتی برگه‌های عقود را در بانک‌ها مشاهده کنید، تسهیلاتی که به مردم ارائه می‌دهند ظاهراً جعاله و مضاربه است اما کاغذبازی بیش نیست.

*بانک‌ها به غول‌های کلان اقتصادی تبدیل‌ شده‌اند

امام‌ جمعه قهجاورستان تصریح کرد: البته واقعیت چیز دیگری است، بانکداری اسلامی یک بانکداری پاک و بدون ذره‌ای ربا و مال حرام و حتی شبهه‌ناک است، بانکداری اسلامی در راستای رشد اقتصادی جامعه و به‌کارگیری سرمایه در جامعه اسلامی است.

وی در خصوص ایرادات سیستم بانکی کشور عنوان کرد: یکی از مشکلات بانکداری کشور این است که بانک‌ها خودشان به بنگاه اقتصادی تبدیل‌ شده‌اند و به‌ جای آن‌که مشوق مردم برای سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال باشند، خودشان مستقیماً در مسائل اقتصادی ورود کرده و به غول‌های بزرگ و کلان اقتصادی تبدیل‌ شده‌اند.

* امروزه بانک‌ها به‌ نوعی مردم ما را به بیکاری، تنبلی، بیهودگی و بی‌تحرکی تشویق می‌کنند

قاسمی با بیان این‌که دهان بانک‌ها برای کشیدن سرمایه‌های مردم به سمت خودشان، باز است خاطرنشان کرد: در بانکداری اسلامی بانک باید واسطه‌ای برای تشویق مردم به سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال و برای تحرک هر چه بیشتر اقتصاد کشور باشند، آن‌ هم نه هر تحرکی، بلکه باید تحرک سالم و اسلامی باشد.

*در عقود بانکی مشتری و بانک باید در ضرر حاصل نیز شریک باشند

امام‌ جمعه قهجاورستان یادآور شد: امروزه بانک‌ها، مردم را به‌ نوعی تشویق می‌کنند که اگر پولی دارید به‌ جای آن‌که در بازار بورس که ریسک‌های خاص خودش را دارد بگذارید به بانک بدهید و ماهی این مقدار هم سود آن را دریافت کنید، ظاهرش را درست می‌کنند و اسم آن را سود علی‌الحساب می‌گذارند و به مردم می‌گویند که سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی افزود: فرض کنیم که بانک‌ها سرمایه‌گذاری هم انجام بدهند و به فرض هم که از مشتریان وکالت بگیرند که با پولشان فعالیت اقتصادی هم انجام دهند، نفس همین کار که کسی پولش را در بانک بگذارد و در خانه بخوابد و هر ماه سود آن را دریافت کند، با آموزه‌های اسلامی که یک سری آموزه‌های پرتحرک و پرنشاط است، در تضاد است.

قاسمی اظهار کرد: برای مثال در یکی از قراردادهای بانک‌ها که عقد مضاربه می‌گویند، بانک و مشتری باید در سود و زیان با هم شریک باشند، سرمایه از یکی و کار از دیگری، اگر شما بخواهید با مشتری ضرر را شریک شوید مشتری قبول نمی‌کند.

*تصمیم‌گیرندگان در بانک‌ها بسیار متخصص هستند که چگونه ظواهر شرعی قضیه را درست کنند

وی بیان کرد: بانک‌ها در عمل مردم را به ربا انداخته‌اند، بنا به گفته همه مراجع جریمه دیرکرد حرام و مصداق ربا است، بانک‌ها اسم آن را به وجه التزام تغییر می‌دهند و عملاً همان جریمه دیرکرد اخذ می‌شود، به عقیده بنده کسانی که در بانک‌ها تصمیم می‌گیرند بسیار متخصص هستند که چگونه ظواهر شرعی قضیه را درست کنند.

امام‌ جمعه قهجاورستان با بیان قبح و زشتی ربا در روایات، عنوان کرد: روایات زیادی داریم که می‌گوید وقتی ربا بیاید به‌ غیر از عقوبت‌های اخروی آن، چه اثرات بدی روی زندگی دنیایی مردم دارد، در روایات هست که یک‌ درهم ربا برابر با عمل منافی عفت در کعبه و با محرم خود انسان است، به‌ غیر از این موارد اثر وضعی روی اقتصاد فرد و جامعه می‌گذارد.

*رابطه منافع برخی از مسؤولان با ربای بانکی

وی علت نابودی اقتصاد یک جامعه را در ربا دانست و تصریح کرد: ربا اقتصاد را به قهقرا و نابودی می‌کشاند، گرهی هم که در اقتصاد کشور افتاده است اثر نکبت همین ربای بانکی است، ربا به‌ عنوان محاربه با خدا و رسول خداست.

قاسمی در ادامه افزود: با وجود اعلام چندین‌باره همه مراجع در خصوص بانکداری مسأله‌دار؛ هیچ انگیزه‌ای در برچیدن ربا از بانک‌های کشور وجود ندارد، آقایان منافع خود را در خطر می‌بینند که ربای بانکی را جمع نمی‌کنند، شیطان‌ هم بیکار نمی‌نشیند.

وی با اشاره به توجیهات مسؤولان بانکی کشور یادآور شد: آقایان می‌گویند که مراجع ربا را حرام کرده‌اند ولی ما ربا نمی‌گیریم، مسؤولان نباید فریب شیطان و نفسانیات خود را بخورند، این اقتصاد بیمار را درمان کنند، وقتی قوه مجریه و مسؤولان یک دستورالعملی را صادر می‌کنند و بانک‌ها به آن عمل نمی‌کنند چه توقعی دارید که اقتصاد ایران درمان شود.

*بانک‌ها آن‌قدر قدرتمند شده‌اند که به حرف مراجع هم گوش نمی‌دهند

امام‌ جمعه قهجاورستان افزود: بانک‌ها که خود غول‌های بزرگ اقتصادی شده‌اند و ثروت زیادی کسب کرده‌اند زیر بار حرف هیچ‌کس نمی‌روند، بانک‌ها از پول مردم نردبان درست کرده‌اند و باید هم زیر بار حرف مراجع، بانک مرکزی و دولت نروند، در پشت پرده بانک‌ها قطعاً یک مافیایی پنهان است.

*نیاز بانکداری کشور به یک جراحی اقتصادی

قاسمی یادآور شد: بانکداری اسلامی خودش محلی برای تولید انگیزه، اشتغال و تولید داخلی است، در حالی‌ که بانک‌های ما محلی برای بیکاری و از بین رفتن تولید ملی شده است به‌ جای آن‌ که سرمایه مردم را به عرصه تولید اشتغال وارد شود باعث شده که مردم بیکار در خیابان‌ها بچرخند.

وی راه برون‌رفت از این وضعیت را جراحی اقتصادی دانست و عنوان کرد: یک انگیزه کافی باید پیدا شود تا این سیستم مریض را جراحی کند، سیستم بانکداری ما نیاز به یک انقلاب واقعی دارد تا این غده سرطانی را از پیکره اقتصاد کشور خارج کند.

انتهای پیام/فارس

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.