سرویس: سیاسی 09:00 - پنجشنبه 19 فروردین 1395

آمریکا برای برنامه موشکی خود و اسرائیل چقدر هزینه می‌کند؟

در حالی که بعد از برجام فشار بر برنامه موشکی ایران توسط غرب افزایش پیدا کرده، بررسی‌ها نشان می‌دهد مبالغی که آمریکا برای نگهداری و توسعه سامانه‌های موشکی خود و رژیم صهیونیستی هزینه‌ می‌کند، در حد کل بودجه دفاعی ایران است.

به گزارش اصفهان شرق؛ بحث برنامه موشکی در جهان امروز مسئله‌ای است که به‌طور عمده در دو بخش موشک‌های تهاجمی و همچنین سامانه دفاع هوایی و ضدموشکی به مسیر خود ادامه می‌دهد. موشک‌های کروز و بالستیک و همچنین سامانه‌های مقابله با این موشک‌ها امروزه در برخی از کشورهای جهان وجود دارد. برای رسیدن به این سیستم به حجم بالایی از دانش، زمان و همچنین بودجه سنگینی نیاز است. این سامانه‌های تدافعی و تهاجمی هر کدام به اندازه خود نقش بسیار مهمی را در بحث‌هایی مثل بازدارندگی و حتی چانه‌زنی در مذاکرات سیاسی نصیب دارندگان آن می‌کند.

توان موشکی ایران نیز در راستای بازدارندگی و در استراتژی دفاعی تعریف می‌شود که این مسئله بارها از زبان مسئولان و فرماندهان نظامی بیان شده است؛ اما مسئله موشکی ایران پس از توافق هسته‌ای با گروه ۱+۵ و تصویب برجام توسط سازمان ملل، توسط آمریکایی‌ها به سطح اول اخبار و ادبیات رهبران غربی تبدیل شده به‌گونه‌ای که صحبت از برجامی جدید در جهت محدودیت توان موشکی ایران می‌کنند.

http://sahebnews.ir/files/uploads/2016/04/sahebnews-nf00482977-1.jpg
توان موشکی ایران نیز در راستای بازدارندگی و در استراتژی دفاعی تعریف می‌شود که پس از برجام، توسط آمریکایی‌ها به سطح اول اخبار و ادبیات رهبران غربی تبدیل شده است

آمریکایی‌ها در حالی صحبت از محدودیت موشکی ایران در منطقه پر تلاطم و‌ جنگ‌زده غرب آسیا می‌کنند که هزینه‌هایی در حد کل بودجه دفاعی ایران (کمتر از ۸ میلیارد دلار) برای موشک‌های‌ خود و سامانه‌های موشکی رژیم صهیونیستی خرج می‌کنند.

آمریکا در حال حاضر بزرگ‌ترین هزینه کننده در بخش نظامی در جهان به حساب آمده و بخش موشکی چه سامانه‌های آفندی و چه پدافندی این کشور در این بخش نیز هر ساله حجم زیادی از بودجه را به خود اختصاص می‌دهند. دانستن ارقام و اعداد کمک خوبی به روشن شدن مسئله می‌کند. این اعداد به‌طور عمده مربوط به هزینه خرید تعداد مختلفی از این سامانه‌ها و همچنین در مواردی مربوط به توسعه آنها است و البته تنها بخش کوچکی از زردخانه عظیمی موشکی آمریکا را در بر می‌گیرد.

http://sahebnews.ir/files/uploads/2016/04/sahebnews-nf00482977-2.jpg
آمریکا و رژیم صهیونیستی هرسال مبالغ بسیار گزافی در حد کل بودجه دفاعی ایران برای نگهداری و توسعه سامانه‌های موشکی خود هزینه می‌کنند

ابتدا با سامانه راداری و دفاع هوایی- موشکی ایجیس و موشک استاندارد – ۳ مخصوص نیروی دریایی آمریکا آغاز می‌کنیم؛ این دو سامانه در سال مالی ۲۰۱۲ بودجه‌ای بالغ بر ۲ میلیارد و ۲۴۷ میلیون دلار دریافت کردند. این رقم برای سال ۲۰۱۳ در حدود ۲ میلیارد و ۱۴۱ میلیون دلار، برای سال ۲۰۱۳ این مبلغ ۲ میلیارد و ۱۴۱ میلیون، برای سال ۲۰۱۴ حدود ۲ میلیارد دلار، برای سال ۲۰۱۵ مبلغ ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار و برای سال ۲۰۱۶ مبلغ ۱ میلیارد و ۸۴۳ میلیون دلار است.

http://sahebnews.ir/files/uploads/2016/04/sahebnews-nf00482977-3.jpg
بودجه آمریکا برای موشک استاندارد – ۳ در برای سال ۲۰۱۶ مبلغ ۱ میلیارد و ۸۴۳ میلیون دلار است

موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای ترایدنت مخصوص نیروی دریایی آمریکا که از زیردریایی‌های این کشور پرتاب می‌شود و مجهز به کلاهک اتمی هستند هم در این سال‌ها بودجه زیادی را به خود اختصاص دادند. ارقام مربوط به برنامه این موشک از سال ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۶ به ترتیب از این قرار است: ۱ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار، ۱ میلیارد و ۹۷ میلیون دلار، ۱ میلیارد و ۱۳۰ میلیون دلار، ۱ میلیارد و ۱۷۵ میلیون دلار و ۱ میلیارد و ۹۹ میلیون دلار.

برنامه بعدی مروبط به سامانه دفاع موشکی زمین پایه GMD است. ارقام مربوط به این برنامه از سال ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۶ به این ترتیب است: ۱ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار، ۹۲۳ میلیون دلار، ۱ میلیارد و ۱۳۰ میلیون دلار، ۱ میلیارد و ۱۷۵ میلیون دلار و ۱ میلیارد و ۹۹ میلیون دلار.

سامانه دفاع موشکی و هوایی تاد، سامانه بعدی مورد بررسی است؛ ارقام مربوط به این برنامه از سال ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۶ از این قرار است: ۹۸۵ میلیون دلار، ۶۸۴ میلیون دلار، ۸۲۳ میلیون دلار، ۷۲۵ میلیون دلار و ۷۱۸ میلیون دلار.

بودجه آمریکا برای موشک سامانه دفاع موشکی و هوایی تاد در برای سال ۲۰۱۶ مبلغ ۷۱۸ میلیون دلار است

دو سامانه بعدی،‌ موشک استاندارد ۲ و استاندارد ۶ نیروی دریایی آمریکا است؛ ارقام مربوط به این برنامه از سال ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۶ عبارت است از: ۴۱۹ میلیون دلار، ۳۹۴ میلیون دلار، ۳۶۱ میلیون دلار، ۴۷۳ میلیون دلار و ۵۶۵ میلیون دلار.

اطلاعات ارقام سامانه دیگر مربوط به سامانه موشکی پاتریوت ۳ است که بیشتر در بحث دفاع موشکی فعالیت دارد. ارقام مربوط به بودجه این برنامه از سال ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۶ از این قرار است: ۷۳۰ میلیون دلار، ۱۸۳ میلیون دلار، ۳۶۰ میلیون دلار، ۴۳۰ میلیون دلار و ۵۲۶ میلیون دلار.

بودجه آمریکا برای سامانه موشکی پاتریوت ۳ برای سال ۲۰۱۶ مبلغ ۵۲۶ میلیون دلار است

برنامه موشک‌های Minuteman III که موشکی قاره‌پیما و بالستیک با سرجنگی اتمی بوده و متعلق به نیروی هوایی آمریکا است در سال‌های ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۶ این مبالغ را جذب کرده است: ۳۵۱ میلیون دلار، ۳۴۱ میلیون دلار، ۳۲۷ میلیون دلار، ۲۹۸ میلیون دلار و ۴۳۵ میلیون دلار.

موشک‌های Minuteman III که موشکی قاره‌پیما و بالستیک با سرجنگی اتمی بوده و متعلق به نیروی هوایی آمریکا است در سال ۲۰۱۶ مبلغ ۴۳۵ میلیون دلار بودجه دریافت کرده است

در بخش دیگر رژیم صهیونیستی نیز با کمک‌های مالی و فنی آمریکایی‌ها در این سال‌ها در بخش دفاع موشکی بسیار فعال بودند؛ برای نمونه برای سال مالی ۲۰۱۷ میلادی وزارت دفاع آمریکا درخواست بودجه‌ای بالغ بر ۱۴۶ میلیون دلار برای کمک به توسعه و تکمیل سامانه موشکی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را از کنگره این کشور کرده است.

وزارت دفاع آمریکا برای سال مالی ۲۰۱۷ برای کمک به توسعه و تکمیل سامانه موشکی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی از کنگره این کشور درخواست بودجه‌ای بالغ بر ۱۴۶ میلیون دلار کرده است

سامانه “فلاخن داوود” بخش دیگری از سامانه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی است که بر اساس گمانه‌زنی‌ها برای تکمیل و پوشش کل سرزمین‌های اشغالی با آن به مبلغی در حدود ۲۵۰ میلیون دلار نیاز دارد که البته ۱۵۰ میلیون آن از طرف آمریکا تامین خواهد شد.

در برنامه موشک آرو – ۳ که مخصوص رهگیری موشک‌های قاره‌پیما در خارج از جو زمین طراحی شده نیز آمریکا تا کنون در مجموع ۲۵۷ میلیون دلار به این رژیم کمک کرده است.

آمریکا برای تکمیل و پوشش کل سرزمین‌های اشغالی با سامانه “فلاخن داوود” ۱۵۰ میلیون دلار کمک می‌کند

این ارقام و اطلاعات که فقط برای بعضی از سامانه‌های موشکی آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌صورت علنی منتشر شده، نشان می‌دهد  به عنوان دو رژیمی که رفتار متخاصمانه با جمهوری اسلامی دارند، هرسال مبالغ بسیار گزافی در حد کل بودجه دفاعی ایران برای نگهداری و توسعه سامانه‌های موشکی خود هزینه می‌کنند اما با تبلیغات منفی رسانه‌ای و عملیات روانی، توان موشکی ایران که ماهیت بازدارندگی دارد را به عنوان خطر امنیت جهانی معرفی می‌کنند و به دنبال اجماع جهانی برای مقابله با ایران با ابزاری مانند تحریم هستند.

برای اطلاعات بیشتر درباره هزینه‌های آمریکا برای سامانه‌های مختلف موشکی خود، به این لینک مراجعه کنید

اوضاع کنونی غرب آسیا (خاورمیانه) نشان می‌دهد که باید بی‌توجه به هیاهو و تبلیغات منفی بیرونی و بعضی فشارهای داخلی که صحبت از نکوهش برگزاری رزمایش موشکی می‌کنند، برای تامین امنیت ایران که در منطقه‌ای قرار گرفته که کشورهای اطرافش با واژه «آرامش» بیگانه شده‌اند، هر روز به توان دفاعی به‌ویژه موشکی افزوده شود.

جهان نیوز

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.