رئیس دانشگاه اصفهان:
ما معتقدیم که در کشور صنعت نداریم!/ موضع دانشگاه در زمینه انتخابات، تشویق و ترغیب برای حضور حداکثری است
ما منکر داشتن گرایش های سیاسی اساتید مثل بقیه افراد جامعه نیستیم، ولی تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر سوء استفاده از و یا دخالت دادن این امر در مباحث درسی نداشته ایم.
به گزارش اصفهان شرق؛ به نقل از صاحب نیوز، هوشنگ طالبی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به تشریح اقدامات صورت گرفته دانشگاه در سال ۹۴ در بخش های آموزشی، فرهنگی و پزوهشی پرداخت.
وی تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان را ۶۵۰ نفر اعلام و اضافه کرد: ۴۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه رتبه دانشیاری و استاد تمام دارند.
رییس دانشگاه اصفهان، نسبت دانشجو به استاد در این دانشگاه را ۲۱ اعلام و اظهار کرد: این عدد به استاندارد و شاخص های برنامه پنجم توسعه نزدیک است.
وی ادامه داد:امسال ۵۱ دانشجوی خارجی در دانشگاه اصفهان پذیرفته شدند که ملیت بیشتر آنها عراقی، افغانی، سوری، یمنی، عمانی و تعدادی نیز چینی است و ۳۳ نفر آنها بورسیه دولتی، ۱۰ نفر غیر بورسیه و هشت نفر انتقال از خارج هستند.
طالبی، انتخاب یکی از استادان دانشگاه اصفهان بعنوان یکی از ۱۰ استاد نمونه کشور، انتخاب چهار استاد این دانشگاه بعنوان استادان نمونه استان اصفهان و انتخاب یکی دیگر از استادان بعنوان سرآمدان علم توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را از افتخاراتدانشگاه اصفهان برشمرد و گفت: ما پنج دانشمند آی اس آی(ISI)داریم یعنی آنها از نظر تولید مقاله های علمی و ارجاع های صورت گرفته به این مقاله در بین برترین های دنیا قرار دارند.
رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه در سال ۹۴ گفت: راهاندازی ۵ رشته جدید در تحصیلات تکمیلی، جذب ۱۶ نفر عضو جدید هیات علمی، یک نفر استاد نمونه کشوری، ۴ نفر استاد نمونه استانی و جذب ۵۱ دانشجوی خارجی از جمله این فعالیتها است.
وی با بیان اینکه در ابعاد پژوهشی سال ۹۴ را با موفقیت پشت سر گذاشتیم، گفت: امسال موفق به دریافت مجوز ۴ مجله علمی پژوهشی شدیم که مجموع تعداد مجلات دانشگاه را به ۳۸ عدد رساند.
طالبی افزود: برای انجام طرحهای تحقیقاتی قراردادهایی را با خارج از دانشگاه به امضا رساندیم علاوه بر این معرفی دو کتاب برتر کشور از دانشگاه اصفهان، ۵۶ کتاب چاپ شده و ۶۰۰ مقاله چاپ شده ای.اس.آی از دیگر فعالیتهای پژوهشی دانشگاه به شمار میرود.
وی با تاکید بر فعالیتهای پژوهشی در دانشگاه اصفهان گفت: امسال به سمت و سوی بستن قراردادهای پژوهشی با ارگانهای سطح جامعه رفتهایم، به نحوی که با مجموعه هایی چون فولادمبارکه، محیط زیستو ارگان های نطامی و دفاعی نیز پروزه های را به امضا رسانیده ایم.
طالبی افزود: در حال حاضر ۳۲۰ طرح پژوهشی در دست اقدام است که با ارزش ریالی ۲۲میلیارد تومان درصدد اتمام انها هستیم و لی تاکنون طرح های تحقیقاتی با هزینه بالغ بر ۱میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان به پایان رسیده است.
وی عنون کرد: در سال های گذشته سرمایه گذاری مالی و نیروی انسانی واقعی در دانشگاه اصفهان اتفاق نیفتاده است و این امر رقابت با دنیای علمی را مشکل می کند، امیدواریم با بودجه ای که برای سال آتی اختصاص داده می شود بتوانیم شاهد فعالیت های روز افزون در بخش پژوهشی باشیم
رئیس دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که در کشور صنعت نداریم بلکه کارخانه داشته و از این بابت کارخانجات نیازی به مسائل علمی و تحقیقاتی ندارند و نیاز به خدامات پژوهشی نخواهند داشت و این باعث منقطع شدن رابطه دانشگاه با صنعت می شود، درکشور باید به سمت صنعت پیش برویم.
وی به بحث داشتن گرایش های سیاسی به عنوان یک موضوع عادی برای اساتید دانشگاه اصفهان اشاره کرد و گفت: ما منکر داشتن گرایش های سیاسی اساتید مثل بقیه افراد جامعه نیستیم، ولی تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر سوء استفاده از آنها و یا دخالت دادن این امر در مباحث درسی نداشته ایم.
طالبی اذعان کرد: در حال حاضر در فضای خوابگاهی نزدیک به ۵هزار نفر مستقر هستند که ۴هزار نفر از آنها به صورت ثابت و مابقی به صورت متغیر از خوابگاه استفاده میکنند، البته معتقدیم که طول عمر خوابگاه های دانشگاه اصفهان رو به اتمام است ولی به دلیل محدودیت های بودجه ای و عدم تخصیص بودجه، برای ایجاد خوابگاه های جدید توان مالی نیست، ولی در امر بازسازی اقداماتی شده است.
وی اذعان کرد: در راستای جذب خیرین خوابگاه ساز، فعالیت های صورت گرفته است و امیدواریم خیرین به سمت ایجاد خوابگاه دانشجویی ترغیب شوند.
وی پیرامون تاثیر اجرای برجام در تبادل ارزی و علمی دانشگاه با خارج از کشور گفت: اتصال ۹ بانک به سوئیفت خبر خوبی است چون در سالهای گذشته به دلیل تحریم ها زمینه تبادل فراهم نبود که امیدواریم از این پس شاهد رونق بخشی اقتصادی برای تامین تجهیزات موردنیاز باشیم.
رئیس دانشگاه اصفهان درباره اصلاح شاخص رتبه بندی دانشگاهها گفت: اگر اصلاح شاخصها نهایی شود رتبه نهایی دانشگاه اصفهان بیش از پیش مشخص میشود. اکنون شاخصها یک سویه و به سمت دانشگاههای تخصصی و صنعتی و به ضرر دانشگاههای جامع است.
وی با اجرای برجام و رونق بخش اقتصادی کشور، زمینه مناسبی برای تامین تجهیزات موردنیاز دانشگاه ها از جمله وسائل آزمایشگاهی به روز فراهم می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید علم و فناوری وابسته به تجهیزات بروز و مُدرن است، در بسیاری از رشته های آزمایشگاهی تا زمانی که منبع دستگاهی آن ذکر نشود، مقاله آن نیز منتشر نمی شود.
وی یکی دیگر از دستاوردهای برجام برای دانشگاه ها را امید به تسهیل در مبادلات ارزی خواند و گفت: ما در سال های گذشته بدلیل تحریم از طرق غیررسمی می توانستیم به منابع اطلاعات و پایگاه های علمی دست پیدا کنیم اما با اتصال بانک های کشور به شبکه های بانکی بین الملل این مشکل نیز حل می شود.
طالبی، تبادل علمی با دانشگاه های خارج از کشور را یکی از دستاوردهای برجام عنوان و اضافه کرد: سال های گذشته تحریم ها باعث شد که بسیاری از تولیدهای علمی ما در نشریات بین المللی داوری و منتشر نشود که به رتبه ما لطمه وارد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که در پسابرجام، تبادلات و تعاملات علمی بین المللی افزایش یابد.
رییس دانشگاه اصفهان در این نشست با اشاره به وضعیت مالی دانشگاه گفت: با توجه به محدودیت های گذشته کشور و تحریم ها و همچنین ارزان شدن قیمت نفت با محدودیت هایی در بخش مالی مواجهیم بطوریکه در ۱۰ ماه گذشته حدود ۹ درصد از بودجه دانشگاه معادل ۱۱۰ میلیارد ریال تخصیص نیافته است.
طالبی تاکید کرد: عدم تخصیص به موقع بودجه منجر به کُند شدن فعالیت های آموزشی و پژوهشی می شود.
وی با اشاره به رکود بازار و عدم فعالیت صددرصد واحدهای صنعتی و خدماتی تصریح کرد: این امر باعث شده است که در بخش بودجه های اختصاصی نتوانیم طبق برنامه پیش برویم.
وی همچنین با اشاره به فعالیت های فرهنگی دانشگاه اصفهان گفت: فعالیت های فرهنگی و سیاسی دانشگاه با آرامش و بدون تنش انجام می شود بطوریکه امسال کانون های فرهنگی ۱۴ فعالیت متفاوت داشتند.
وی با اشاره به انتشار ۳۳ نشریه دانشجویی و فعالیت ۵۰ انجمن علمی در دانشگاه اصفهان افزود: چهار تشکل دانشجویی، یک تشکل استادان و یک تشکل کارمندان جدا از بسیج دانشجویی، استادان و کارمندان در این دانشگاه فعال است.