سرویس: غیر تولیدی » نقلی 14:02 - پنجشنبه 01 بهمن 1394

درپی افزایش تنش ها میان ایران و آل سعود؛

عربستان «لیست سیاه» 58 بندی، علیه ایران منتشر کرد

وزارت امور خارجه عربستان سعودی در اقدامی تهاجمی و خصمانه، لیستی سراسر «اتهام و ادعا» منتشر و در آن مدعی شد که از زمان انقلاب، جمهوری اسلامی 58 مورد اقدام در حمایت از تروریسم و افراطی‌گری در منطقه و جهان داشته است.

به گزارش اصفهان شرق؛ به نقل از فارس؛ وزارت امور خارجه عربستان، سه‌شنبه شب (19 ژانویه) لیستی 58 بندی علیه ایران منتشر کرد و مدعی شد که موارد مذکور در این بندها لیست اقدامات تروریستی است که ایران پس از انقلاب انجام داده یا از آن حمایت کرده است.

وبگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه عربستان به نقل از یک منبع مسئول در این وزارتخانه نوشت که ایران از سال 1979، سال پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، در منطقه، اقداماتی سراسر «فتنه‌انگیزی، تنش‌زا و پرازآشوب» داشته و هدفش بی‌ثبات کردن منطقه و بی‌توجهی به همه قوانین و معاهدات بین‌المللی و اصول اخلاقی است.

عربستانی که فقط طی یک سال حکومت «ملک سلمان»، بیش از 8 هزار انسان بیگناه را در یمن کشته و این جنگ هنوز ادامه دارد، در اظهارنظر این مقام خود علیه ایران آورده است:

«این منبع افزود که این سیاست ایران بر اساس چیزی است در مقدمه قانون اساسی ایران و وصیت‌نامه امام خمینی آمده است که سیاست خارجی ایران مبتنی بر آن است و آن اصل صدور انقلاب است که این امر نقض آشکار حاکمیت کشورها و دخالت در امور داخلی آنان تحت عنوان «یاری ملت‌های مستضعف» است تا شبه‌نظامیانی در عراق، لبنان، سوریه و یمن جذب کند».

در حالی که «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله در آخرین سخنرانی خود عربستان را «پدر و مادر تروریسم در منطقه» توصیف کرد و گفت که هرجا در منطقه یا فراتر از منطقه اقدامی تروریستی انجام می‌شود باید به دنبال رد پای سعودی در آن گشت، این مقام وزارت خارجه عربستان ایران را به ارتکاب اقدام تروریستی در منطقه، ترور معارضان در خارج و اقداماتی شبیه به این متهم کرد و گفت که وزارت خارجه عربستان لیستی از چیزی تهیه کرده که او آن را «حقایق» خواند که به گفته او «حقیقت سیاست خصمانه ایران در طول 35 سال گذشته» را نشان می‌دهد.

این مقام وزارت خارجه عربستان به یادداشت محمد جواد ظریف در روزنامه نیویورک تایمز نیز اشاره کرد و گفت:‌ایران این سیاست‌ها را تبلیغ می‌کند و ترویج می‌دهد و نمونه آن، یادداشت وزیر خارجه ایران در روزنامه نیویورک‌تایمز و نامه‌اش به دبیر کل سازمان ملل است.

موارد 58 گانه لیست وزارت خارجه عربستان که سراسر اتهام به جمهوری اسلامی است، صرفا جهت اطلاع و آگاهی مسئولان و افکار عمومی و بدون دخل و تصرف منتشر می‌شود.

اقدام گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس در انتشار ترجمه این لیست اتهامی و کاملا ادعایی عربستان از آن جهت اهمیت دارد که طرز تفکر خاندان آل سعود را عینا منعکس کند و نشان بدهد که تیم جدید حاکم بر حجاز شامل ملک سلمان (شاه)، محمد بن سلمان (پسرشاه،وزیر جنگ،جانشین ولی‌عهد)، محمد بن نایف (ولی‌عهد،وزیر کشور)، عادل الجبیر (وزیر خارجه) چه مطالبی را در تبلیغات خود به خورد مردم حجاز و مردم عرب منطقه و افکار عمومی جهان می‌دهند.

طبق لیست وزارت خارجه عربستان مواردی که «لیست رژیم ایران در حمایت از تروریسم و افراطی‌گری در منطقه وجهان» خوانده شده به شرح زیر است:

1- رژیم ایران اولین کشور حامی تروریسم در دنیا شناخته می‌شود؛ همچنانکه سازمان‌های تروریستی شیعه زیادی در داخل (مثل سپاه قدس و غیره) و در خارج، حزب‌الله در لبنان، حزب‌الله در حجاز، عصائب اهل الحق در عراق وسازمان‌های دیگر و تعداد زیادی از شبه‌نظامیان طائفی در شماری از کشورها از جمله حوثی‌ها در یمن را تاسیس کرده است. اینها از جانب سازمان ملل محکوم شده و تحریم‌هایی بین‌المللی علیه‌ش وضع شده است. همچنانکه [ایران] سازمان‌های تروریستی دیگری از جمله القاعده را حمایت و با آن همدستی کرده؛ القاعده‌ای که شماری از سران آن را پناه داده و هنوز تعدادی از آنان در ایران هستند.

2- در سال 1982، 96 فرد خارجی در لبنان که 25 نفرشان آمریکایی بودند و به بحران گروگان‌گیری معروف شد و 10 سال طول کشید، ربوده شدند. عملیات ربایش را کاملا حزب‌الله و گروه‌های مورد حمایت ایران انجام دادند.

3- در سال 1983، سفارت آمریکا در بیروت به دست حزب‌الله در عملیاتی که رژیم ایران طراحی کرد، منفجر شد. این انفجار سبب مرگ 63 شخص حاضر در سفارت شد.

4- در سال 1983، فرد ایرانی به نام «اسماعیل عسکری» وابسته به سپاه، در بیروت عملیاتی انتحاری انجام داد که ایران آن را علیه مقر نیروهای دریایی آمریکا تدارک دیده بود که در نتیجه آن 241 نفر از نظامیان نیروی دریایی آمریکا و شهروندان این کشور کشته و 100 نفر مجروح شدند. روزنامه‌های آمریکایی این را بیشترین تعداد آمریکایی دانستند که خارج از میادین جنگ کشته شده‌اند.

5- در سال 1983، مقر نیروهای فرانسوی در بیروت توسط حزب‌الله منفجر شد، همزمان با انفجار مقر نیروهای آمریکایی که 64 نظامی و غیرنظامی فرانسوی در آن کشته شدند.

6- در سال 1983، عناصری از حزب‌الله و حزب شیعی الدعوه، که مورد حمایت ایران است، مجموعی از حملات را به سفارت آمریکا و فرانسه در کویت و پالایشگاه نفت و محله‌ای مسکونی انجام دادند که 5 نفر کشته و 8 نفر مجروح شدند.

7- در سال 1983، نفتکش‌های کویت در خلیج [فارس] گلوله‌باران شد تا جایی که مجبور شدند پرچم آمریکا را بالا ببرند.

8- در سال 1984، حزب‌الله به وابستگی سفارت آمریکا در شرق بیروت هجوم برد و در نتیجه آن 24 نفر از جمله دو آمریکایی کشته شدند.

9- در سال 1985، تلاش برای انفجار در کاروان جناب شیخ جابر الاحمد الصباح امیر [وقت] کویت، که دو کشته از نظامیان و چند مجروح از نیروهای خلیج [فارس] بر جا گذاشت.

10- در سال 1985، رژیم ایران یک عملیات ربایش هواپیمای خطوط «» انجام داد و 39 مسافر آمریکایی را برای چند هفته بازداشت کرد و یکی از نیروهای نیروی دریایی آمریکا در آن [حادثه] کشته شد.

11- در سال 1986 ایران حُجاجش را تحریک به شورش در موسم حج کرد که نتیجه آن فوت 300 نفر بود.

12- در سال 1987 حزب‌الله حجاز با حمایت ایران اقدام به آتش‌زدن یک کارگاه در مجتمعی نفتی در «راس‌تنوره» واقع در شرق عربستان کرد و در همان سال اعضای حزب‌الله حجاز به شرکت «صدف» واقع در «الجبیل» شرق عربستان عربستان حمله کردند.

13- در سال 1987 «مساعد الغامدی» دیپلمات عربستانی در تهران با دست داشتن نظام این کشور ترور شد و در همان سال تلاش ایران برای قاچاق مواد منفجره از طریق حجاجش ناکام ماند.

14- در سال 1987 به «رضا عبدالمحسن النزهه» کنسول عربستان در تهران حمله شد، وی سپس توسط سپاه پاسداران دستگیر و بعدا در مذاکرات میان ایران و عربستان آزاد شد.

15- ربودن و قتل تعدادی از دیپلمات‌های آمریکایی در لبنان در دهه هشتاد.

16- دست داشتن ایران در مجموعه ترور‌های معارضان ایرانی در سال 1989؛ در سال 1989 «عبدالرحمن قاسملو» رهبر حزب دموکراتیک کردستان و معاون او «عبدالله آزار» در وین ترور شدند، در سال 1991 اعضای سپاه ایران «شاهپور بختیار» آخرین نخست‌وزیر حکومت شاهنشاهی ایران و یک مامورامنیتی فرانسه به همراه یک زن فرانسوی را ترور کردند، در سال 1992 ایران «صادق شرفکندی» دبیرکل حزب دموکراتیک کردستان و سه تن از معاونانش به نام‌های «فتاح عبدلی»، «همایون اردلان» و «نوری دخردی» را ترور کرد.

17- در سال 1989 رژیم ایران تعدادی از دیپلمات‌های آمریکایی را در لبنان ربود و کشت.

18– در مابین سال‌های 1989 تا 1990 نظام ایران در ترور 4 دیپلمات عربستان در تایلند نقش ایفا کرد؛ چهار دیپلمات مذکور به این شرح بودند: «عبدالله المالکی»، «عبدالله البصری»، «فهد الباهلی» و «احمد السیف».

19- در سال 1992 نظام ایران در انفجار رستوران «میکونوس» در برلین نقش داشت به نحوی که دادستان کل آلمان حکم بازداشت «علی فلاحیان» وزیر اطلاعات ایران به اتهام دست داشتن در برنامه‌ریزی این انفجار و کشتن چهار کُرد معارض که در رستوران مذکور بودند، را صادر کرد.

20- در سال 1994 ایران در انفجارهای «بوینس آیرس» که منجر به کشته شدن 85 نفر ومجروحیت بیش از 300 تن دیگر شد، دست داشت و در سال 2003 پلیس انگلیس «هادی پور» سفیر سابق ایران در آرژانتین به اتهام توطئه در این حمله را بازداشت کرد.

21-  در سال 1994 وزارت خارجه ونزوئلا بیانیه‌ای مطبوعاتی صادر واعلام کرد چهار دیپلمات ایرانی به صورت مستقیم در حوادث خطرناکی که در فرودگاه بین‌المللی «سیمون بولیوار» کاراکاس رخ داد، نقش داشت، حوادثی که هدف آن مجبور کردن آواره‌های ایرانی به بازگشت به وطنشان بود.

22- در سال 1996 حزب‌الله حجاز وابسته به نظام ایران برج‌های مسکونی در «الخُـبَـر» را منفجر کردند، انفجارهایی که منجر به کشته شدن 120 تن از جمله 19 تبعه آمریکایی شد. ایران سپس از افرادی که در این انفجار نقش داشتند حمایت کرد از جمله آنها «احمد المغسل» شهروند سعودی بود که در سال 2015 بازداشت شد و گذرنامه ایرانی داشت. وابسته نظامی ایران در بحرین در آن زمان در این اقدام تروریستی نقش داشت و عاملان انفجار در ایران و لبنان آموزش دیده بودند و مواد نفجره از لبنان و از طریق حزب الله قاچاق شده بودند و دلایل زیادی برای اثبات این امر وجود داشت.

23- فراهم کردن مکانی امن برای تعدادی از سران القاعده از سال 2001 از جمله سعد بن لادن و سیف‌العدل و افراد دیگر پس از حملات 11 سبتامبر و تسلیم نکردن آنان به کشورهایشان علیرغم مطالبات مستمر.

24- در سال 2003 نظام ایران در انفجارهای ریاض به دستور یکی از رهبران القاعده در ایران دست داشت؛ انفجارهایی که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از شهروندان عربستانی و خارجی‌های مقیم در عربستان از جمله آمریکایی‌ها شد.

25– در سال 2003 یک طرح تروریستی با حمایت ایران برای انجام انفجارهایی در بحرین خنثی شد و عاملان این طرح که از سوی سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان حمایت می‌شد، دستگیر شدند، مشابه این اتفاق در کویت، امارات نیز در زمان‌های مختلف اتفاق افتاد.

26- در سال 2003، رژیم ایران از شیعیان در عراق با تشکیل احزاب و گروه‌های طرفدار خود حمایت کرد که به کشته شدن 4400 سرباز آمریکایی و ده‌ها شهروند عراقی به ویژه اهل تسنن، منجر شد. «جیمز جفری»، سفیر سابق عراق در این باره می‌گوید که کشته‌های آمریکایی طی عملیاتهایی که از سوی گروه‌های تحت حمایت مستقیم ایران، جان خود را از دست داده‌اند.

27- در سال 2006، واشنگتن گفت که ایران از طالبان علیه نیروهای آمریکایی در افغانستان حمایت می‌کند تا حضور نیروهای آمریکایی در مرزهایش را کنترل کند و به همین دلیل گروه‌هایی را که از نظر نژادی و مذهبی با ایران تفاوت داشتند، مسلح کرد. نظام ایران، هزار دلار برای هر سرباز آمریکایی که در افغانستان کشته شود، جایزه تعیین کرد.

28- در سال 2007، مجلس سنای آمریکا با تصویب لایحه‌ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را یک سازمان تروریستی دانست و این گروه از سوی «جرج بوش» رئیس‌جمهور وقت و کنگره بر اساس قوانین آگاهی‌بخشی که پس از حوادث 11 سپتامبر صادر شد، همین‌گونه توصیف شد.

29- در سال 2011، رژیم ایران، «حسن القحطانی» دیپلمات سعودی را در شهر کراچی ترور کرد.

30- در سال 2011، آمریکا، تلاش برای ترور سفیر عربستان را خنثی کرد و اثبات شد که نظام ایران در این تلاش دست داشته است. به همین دلیل یک دادخواست علیه آن تنظیم شد که پرده از حقیقت در دادگاه فدرال نیویورک برداشت و نام 2 نفر که در این توطئه دست داشتند فاش شد. یکی «منصور ارباب سیار» که دستگیر و به 25 سال زندان محکوم شد و دیگری «غلام شکوری» بود که افسر سپاه پاسداران بود و اکنون در ایران اما تحت پیگرد قضایی آمریکا است.

31- در اکتبر 2012، هکرهای ایرانی وابسته به سپاه پاسداران ایران، حملاتی را علیه شرکت‌های نفتی و گازی سعودی و خلیج [فارس] انجام دادند. تا جایی که «لئون پانتا» وزیر دفاع آمریکا این حملات را یکی از مخربترین حملات الکترونیکی در بخش خصوصی توصیف کرد. دولت اوباما نیز گفت که می‌داند این اقدام از سوی حکومت ایران بوده است.

32- در سال 2012، طرح ترور شماری از مسئولان و دیپلمات‌های آمریکایی در باکو، پایتخت آذربایجان لو رفت. پشت این طرح، یک گروه شیعی در آذربایجان بود که از سوی ایران حمایت می‌شد و تحت امر سپاه بود.

33- در سال 2016، دادگاه کیفری کویت، حکم اعدام دو متهم در قضیه معروف «باند العبدلی» را صادر کرد که یکی از آنها ایرانی بود. این دو نفر متهم به اقدام علیه وحدت و حاکمیت اراضی کویت و تلاش برای جاسوسی برای ایران و حزب‌الله و اقدام خصمانه هستند.

34- در ژانویه 2016، ایران رسما از زبان «محمد علی جعفری» فرمانده سپاه پاسداران ایران، اعتراف کرد که 200 هزار نیروی جنگجوی ایرانی در خارج از کشور (در سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان و یمن) دارد.

35- هیأت‌های دیپلماتیک ایرانی چندین شبکه جاسوسی در کشورهای مختلف ایجاد کرده‌اند تا از طریق آنها طرح‌ها و عملیات‌های تروریستی انجام دهند. از جمله کشورهایی که وجود شبکه‌های جاسوسی ایران در آنها، فاش شده عبارتند از:
عربستان (2013)، کویت (2010، 2015)، بحرین (2010، 2011)، کنیا (2015)، مصر (2005، 2008، 2011)، اردن (2015)، یمن (2012)، امارات (2013)، ترکیه (2012)، نیجریه (2015).

36- علاوه بر آن، حزب‌الله لبنان است که «ریچارد آرمیتاژ» معاون وزیر خارجه آمریکا آن را سازمان تروریستی اول در جهان توصیف کرد. نظام ایران باندها و شبه‌نظامیان تروریستی را در عراق، یمن و سایر کشورها ایجاد کرده تا از آنها برای از بین بردن امنیت و ثبات استفاده کند.

37- وارد کردن عناصر سپاه پاسداران به عراق برای آموزش شبه‌نظامیان شیعه و به کار گیری آنان برای کشتار اهل تسنن و نیروهای بین‌المللی.

38- رژیم ایران بزرگترین توزیع‌کننده مواد منفجره IED در جهان است که برای انفجار خودروها و تجهیزات زرهی از آنها استفاده می‌شود و موجب کشته شدن صدها نیروی بین‌المللی در عراق شده است.

39- نظام ایران در کارنامه‌ حمله و هتک حرمت به هیأت‌های دیپلماتیک خارجی اول است. در سال 1979 به سفارت آمریکا حمله کرد و تمامی اعضای آن را به مدت 444 روز بازداشت کرد. سپس در سال 1987 به سفارت عربستان، در سال 1987 به سفارت کویت، در سال 1988 به سفارت روسیه، در سال 2007 به یک دیپلمات کویتی، در سال 2009 به سفارت پاکستان، در سال 2011 به سفارت انگلیس حمله کرد و آخرین مورد از این حملات نیز حمله به سفارت عربستان و کنسولگری آن در مشهد در سال 2016 است.

40- رژیم ایران، به رغم درخواست کمک‌ مستمر، امنیت هیأت دیپلماتیک عربستان سعودی را تامین نکرد. بلکه حتی نیروهای امنیتی وارد ساختمان شدند و دارایی‌های آن را چپاول کردند.

41- عربستان سعودی اولین کشوری نبود که روابط خود را با رژیم ایران قطع کرد بلکه قبل از آن ایالات متحده آمریکا و انگلستان به دلیل حمله به سفارت‌های خود و اشغال آن‌ها روابط خود را با ایران قطع کردند، علاوه بر این، شماری از کشورها مثل کانادا و برخی کشورهای اروپایی و در نتیجه اقدام‌های خصمانه ایران روابط خود را با آن قطع کردند و پیش از این نیز الجزائر و تونس و مغرب و یمن و هم‌اکنون بحرین، سودان، سومالی، جیبوتی و جمهوری کومور اقدام مشابهی انجام دادند و تعدادی از کشورها به همین دلایل و دخالت ایران در مسائل داخلی آن‌ها و به دلیل ارتباط رژیم ایران با تروریسم و حمایت از آن، سفیران خود را از این کشور فراخواندند.

42- هم‌اکنون که عربستان در معرض بسیاری از حملات تروریستی داعش و القاعده قرار گرفته، رژیم ایران در معرض هیچ گونه عملیات تروریستی از سوی القاعده و داعش قرار نگرفته است، این مسئله خود شک و گمانه‌های تعامل رژیم ایران با تروریسم و تروریست‌ها را تایید می‌کند.

43- کشورهای عربی قبل از انقلاب ایران در سال 1979 فرقه‌گرایی و مذهب‌گرایی را به خود ندیده بودند؛ رژیم ایران در کشورهایی چون لبنان، سوریه، عراق و یمن اقدام به دخالت کرده و حتی یکی از حامیان این رژیم «حیدر مصلحی» وزیر سابق اطلاعات ایران افتخار می‌کند که ایران 4 پایتخت عربی را اشغال کرده‌ است.

44- علاوه بر این، رژیم ایران شماری از شهروندان [کشورهای عضو] شورای همکاری خلیج [فارس] را فریب داده و از احساسات دینی آن استفاده کرده و با راه‌های غیرقانونی و بدون روادید و از طریق یک کشور سوم،  آن‌ها را به ایران برده تا کسی آن‌ها را نشناسند و به آن‌ها دستور می‌دهد که با قایق‌ وارد آب‌های بین‌المللی بشوند و پس از آن ادعای ربوده شدن آن‌ها را می‌کند و آن‌ها را به مراکز آموزش استفاده از سلاح و اقدامات تروریستی فرستاده و پس از آن همین افراد را به کشورهای خود فرستاده تا مانند آن اقدامات را علیه شهروندان و کشورهای خودشان انجام بدهند.

… (در حال تکمیل)

55- در خصوص ادعاهای وزیر خارجه ایران که می‌گوید عربستان با توافق هسته‌ای مخالف است؛ [باید بگوییم که] این ادعا بار دیگر دروغ‌گویی این رژیم را نشان می‌دهد چرا که عربستان آشکارا توافقی را که مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی و شامل مکانیزم بازرسی سختگیرانه و همیشگی شود، تأیید کرد؛ توافقی که امکان بازگشت تحریم‌ها در صورت نقض توافق از جانب ایران را داشته باشد و این همان چیزی است که آمریکا بر آن تأکید کرده است.

56- ایران باید روشن کند که [کشوری] انقلابی است که در آشوب است و بی‌توجه به قوانین بین‌الملل یا اینکه کشوری است که به توافقنامه‌ها و معاهدات بین‌الملل و اصول حسن‌هم‌جواری و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، احترام می‌گذارد.

57- «پادشاهی عربی سعودی» از ابتدای انقلاب ایران تلاش کرده که دستش را برای صلح و همبستگی و همیزیستی مسالمت‌آمیز و روابط حسن‌همجوار دراز کند اما ایران با فتنه‌انگیزی مذهبی و طائفی و تحریک و قتل و ویرانگری پاسخ داده است.

58- اگر ایران خواستار ادبیات عقلانی و منطقی است، باید ابتدا از خود شروع کند و همه اقدامات تخریبی و ویرانگر که منافی اصول و منشورهای بین‌المللی است، متوقف کند.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.