با مصوبه وزارت نیرو؛
دریچه ها بسته و قلب اصفهان از حرکت می ایستد
مهلت یک ماهه وزارت نیرو به پایان رسید و عصر امروز دریچه های سد بسته می شود تا اصفهان دوباره بی زاینده رود باقی بماند و در کنار روزهای آلوده و سیاه بستر خشک زاینده رود را به نظاره بنشیند.
به گزارش اصفهان شرق، حضور زنده رود در دل نصف جهان شادی را بار دیگر برای مردم این کلانشهر به ارمغان آورد اما این شادی زیاد طول نکشید و قرار است دوباره مردم این شهر رودخانه ای خشک را در قلب اصفهان برای چندمین بارببینند.
مناسب نبودن میزان بارندگی آخر کار دست اصفهان داد و باعث شد تا این شهر زودتر با زنده رود خداحافظی کند.
مرحله نخست کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان به پایان رسید و حالا زاینده رود بار دیگر برای مدت زمان نامعلوم از این شهر سفر می کند.
چشمان کشاورزان شرق اصفهان این سالها به آسمان است تا شاید با بارش باران و افزایش ذخیره حجم سد زاینده رود این رودخانه مثل گذشته جاری شود و آنها بتوانند زمین های خود را به زیر کشت ببرند اما این سالها خبری از بارندگی و جریان دایمی زاینده رود نبوده است.
هرچند طبق تصمیم کمیته پنج نفره قرار بود زاینده رود از ۱۵ آبان ماه به مدت ۲۸ روز در دل اصفهان جاری باشد و زمین های کشاورزان را سیراب کند اما با چانه زنی این مدت تا امروز تمدید شد و عصر امروز دریچه های سد بسته می شود.
رئیس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان با بیان اینکه ۴۰ درصد از زمین های کشاورزان در این مدت به زیر کشت رفته، افزود: بارندگی ها مناسب نبود و به همین خاطر بنابر تصمیم وزارت نیرو سد زاینده رود کمی زودتر از زمان تعیین شده بسته می شود.
حسین محمد رضایی با اعلام اینکه مرحله نخست کشت پاییزه شرق اصفهان به پایان رسیده و مطابق تصمیم کمیته ۵ نفره، سد زاینده رود یک روز زودتر از موعد بسته می شود، از جاری شدن این رودخانه در مرحله دوم و اسفند ماه گفت و توضیح داد: میزان بارندگی در زمستان، زمان بازشدن سد برای مرحله دوم کشت را تعیین می کند و در صورتی که بارش ها مناسب بود، سد زاینده رود اواخر اسفند ماه و اگر بارندگی در این مدت مناسب نبود آب زاینده رود اوایل اسفند ماه جاری می شود.
وی در ادامه اضافه کرد: در این جلسه مقرر شد آب شرق اصفهان بعدازظهر ۱۴ آذر ماه و برای قسمت انتهایی رودخانه در ۱۵ آذر ماه بسته شود.
دریچه های سد زاینده رود در ۱۵ آبان ماه گشوده شد و تا ۱۷ آبان به مزارع کشاورزی شرق اصفهان رسید تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را سیراب کنند، اما مانند سال گذشته ۶۰ درصد از این زمین ها بدون کشت باقی ماند.
سال گذشته نیز رودخانه در ۱۵ آبان ماه برای رسیدن به مزارع شرق بازگشایی شد و باز هم به گفته مسوولان مناسب نبودن بارندگی باعث شد تا ۵ روز زودتر از موعد در ۱۰ آذر ماه جریان آب قطع شود.
در سال های اخیر سد زاینده رود تنها برای کشت بهاره یا پاییزه شرق اصفهان گشوده شده است، تا کشاورزان اصفهانی که از این رودخانه ۴ هزار ساله سهم داشته و حق آبه آنان در طومار شیخ بهایی تعیین شده بتوانند زمین های خشک خود را که در این سالها به دلیل نبود آب درصد کمی از آن به زیر کشت رفته زنده کنند اما این میزان کشت هم نیاز کشاورزان را بر طرف نمی کند.
در کنار آن اصفهان هم از از جاری شدن رودخانه در دل این شهر جانی تازه می گیرد و در هر سال یک ماه نصف جهان و مردمش که با این روخانه زندگی کرده اند لذت جاری بودن رودخانه را درک می کنند و شهر دوباره زنده می شود اما این شادی کوتاهی است که سالهاست مردم به آن دل نبسته اند.
منبع: صاحب نیوز