رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در اصفهان؛
اصلاح الگوی کشت در کشاورزی، پاسخی برای سهم آبه فراموش شده گاوخونی بود
ابتکار گفت: بر اساس مصوبات شورای عالی آب و هماهگی های کارگروه حوضه آبریز زاینده رود، انشاالله حقآبه محیط زیستی این منطقه را از دولت دریافت خواهیم کرد.
به گزارش اصفهان شرق، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان برنامه های انجام شده طی سفر خود به اصفهان، گفت: در بازدید از پارک ملی کلاه قاضی به عنوان بخش ارزشمندی از طبیعت ایران، گزارش خوبی از اقدامات انجام شده ارائه شد و همچنین به زودی 16 دوربین 360 درجه در کل پارک کلاه قاضی نصب تا به صورت هوشمند و به وسیله سیستم وایرلس تمام تحرکات و یا احیاناً تخلفات توسط این سیستم هوشمند رصد خواهد شد.
معصومه ابتکار با اشاره به نصب دوربین ها به عنوان اتفاق مهم در سیستم پارک های ملی کشور اظهار کرد: این طرح برای اولین بار در استان اصفهان اجرا شد و امیدواریم بتوان الگویی مناسب برای سایر پارک های ملی در کشور شود.
وی محیط بانان را صف اول دفاع از طبیعت نام برد و گفت: در این سفر پرداخت 3 هزار امتیاز سختی کار محیط بانان استان اصفهان به تصویب رسید و مقرر شد تا از این ماه به آنها پرداخت شود و می توان گفت این طرح از جمله مصوبات مهم دولت یازدهم در خصوص کارکنان صف اول دفاع از طبیعت ایران بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به دیدار با تشکل های زیست محیطی استان طی این سفر تصریح کرد: تشکل های زیست محیطی سرمایه بزرگ اجتماعی استان اصفهان هستند و در جلسه با حضور این قشر به نکات مهمی پیرامون تعادل بخشی سفره ها، احیای تالاب گاوخونی، ضرورت الگوی تغییر کشت و حقابه ی زیست محیطی زاینده رود اشاره شد.
*تنفس سالم اصفهانی ها سه برابر سال 92
وی با بیان اقدامات موثر استان اصفهان در کاهش میزان آلودگی هوا اظهار کرد: بهبود چشمگیر کیفیت هوا در مقایسه با سال 92 به میزان سه برابر روزهای سالم در هفت ماهه اول سال بوده است که حاصل تلاش ها در سطح ملی و اراده ملی برای بهبود کیفیت هوا در کلان شهر و همچنین مطالعات در سطح استان در بین دستگاه های اجرایی با هدایت استاندار است.
ابتکار ادامه داد: نتایج حاصل شده در خصوص بهبود هوای اصفهان به منظور عدم مطالبه مردمی در رابطه با آلودگی هوا نیست بلکه این دولت از نقد و مطالبه گری مردم در این عرصه ها استقبال می کند.
وی با بیان این مطلب که با شناسایی کانون های مهم گرد و غبار و تخصیص اعتبارات در سال 94 بخشی از کانون ها نهال کاری شده اند، گفت: عمده مخاطره اصفهان، مساله کانون های گرد و غبار با برنامه کاهش آلودگی هواست و تالاب بین المللی گاوخونی به عنوان یکی از کانون ها در این زمینه است.
*انقلاب کشاورزی در اصلاح الگوی کشت
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پاسخ به سوال خبرنگار اصفهان شرق در خصوص عدم اختصاص حقابه قانونی تالاب طی گزارشات داده شده، افزود: پیگیری جدی در رابطه با برنامه های مقابله گردو غبار در سطح سازمان محیط زیست و احیای گاوخونی در دستور کار قرار گرفته است و بر اساس مصوبات شورای عالی آب و هماهگی های کارگروه حوضه آبریز زاینده رود، انشاالله حقآبه محیط زیستی این منطقه را از دولت دریافت خواهیم کرد.
وی همچنین اصلاح الگوی کشت، آبیاری و کاهش برداشت از سفره های زیرزمینی و روان آب ها را نمونه ای از ضروریات رسیدگی به مشکلات کمبود منابع آبی عنوان و گفت: افزایش بهره وری از طریق روش های مدیریت پایدار کشاورزی یک ضرورت مهم است که باید در این خصوص به اجرا درآید همچنین این انقلاب در بخش کشاورزی در کل کشور از ارومیه تا اصفهان باید اتفاق بیفتد و اگر تاخیری شود برای اقتصاد همان مناطق موجب ضرر می شود.
ابتکار اصلاح الگوی کشاورزی و دامداری و همچنین الگوی شهری و صنعتی را نمونه ای دیگر از مصرف صحیح آب عنوان و خاطرنشان کرد: طرح های صنعتی بزرگ استان اصفهان نظیر فولاد مبارکه باید با بهینه سازی مصرف آب را کاهش دهند و باید با نگاه زیست محیطی و نگاه توسعه پایدار مدیریت کرد.
*بزرگنمایی برخی تجمعات در شان صدا و سیما نیست
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تجمع کارکنان سازمان محیطزیست طی روزهای اخیر اذعان کرد: طبیعی است که هر وزارتخانه و سازمانی مشکلاتی داشته باشند و ما نیز به این مشکلات رسیدگی خواهیم کرد ولی این مسئله توسط صداوسیما بزرگنمایی شد به نحوی که دولت انتظار همراهی رسانه ملی را دارد و این در صورتی است که بهره برداری سیاسی کردن در شان رسانه ملی نیست.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به این مطلب که نامه ای را به اقای سرافراز در خصوص تجمعات انجام شده در خصوص کارکنان سازمان محیط زیست دادیم ولی هنوز پاسخی نشنیده ایم و این نکته را باید مد نظر قرار داد که رسانه ملی فرصتی برای طرح صحیح این مسائل است.
وی سازمان های مردم نهاد را فرصتی برای جامعه و دولت دانست و گفت: دولت در ابتدای کار خود حمایت از سازمان های مردم نهاد را سرلوحه کار خود قرار داد و اجازه نقد را برای طرح مشکلات به اعضا داده است.
*توریسم شکار و عدم مجوز برای شکار چهارپایان
ابتکار با توجه به موضوع توریسم شکار و عدم صدور مجوز برای شکار چهارپایان طی دو سال اخیر تصریح کرد: در سال 93 و 94 هیچ مجوزی برای شکار چهارپایان داده نشد و صرفاً برای گراز که در مناطق کشاورزی ایجاد مزاحمت میکند به تعداد محدود مجوز صادر شده است و سیاست ما حفاظت از مناطق زیستی کشور است، همچنین در آینده بحث قرقهای اختصاصی شکار را با حضور بخش خصوصی در دستور کار قرار دهیم که در قالب آن میتوان یکسری مجوزهای محدودی صادر کرد.
وی در پایان با اشاره به پیشنهاد ارائه شده در خصوص مرکز پایش زیست محیطی مشترک گفت: پیشنهاد میشود، مرکز پایش زیست محیطی مشترک بین شهرداری و محیط زیست تاسیس شود و مسئولیت سیاستگذاری این مرکز به عهده محیط زیست و مبحث راهبردی آن به عهده شهرداری است.
*موج اعتراضات به مدیریت «ابتکار» در اصفهان از نگاه فارس
فارس در خبری کوتاه، پس از نشست خبری رئیس سازمان محیط زیست، به تجمع صورت گرفته جمعی از فعالان محیط زیست و کشاورزان اشاره و نوشت: پس از موج ادامهدار اعتراضات به ناکارآمدی مدیریت در سازمان محیط زیست کشور و سیاسیکاری مدیران این سازمان، عصر امروز حضور معصومه ابتکار در اصفهان نیز با اعتراضات مردمی همراه شد.
معاون رئیس جمهور که برای شرکت در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا و هشتمین جلسه کمیته استانی مقابله با پدیده گردوغبار در سال جاری و بازدید از چند مجموعه امروز راهی اصفهان شده بود، با تجمع اعتراضی کشاورزان و فعالان محیط زیستی اصفهان روبهرو شد.
فعالان محیط زیستی و کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به سیاستهای مدیریتی در سازمان حفاظت محیط زیست و مسائل مربوط به آب زایندهرود و آلودگی هوا، عصر امروز همزمان با حضور ابتکار در استانداری اصفهان، با در دست داشتن دستنوشتههایی دقایقی در مقابل این محل تجمع کردند.