با دید شعار گونه به وحدت بین حوزه و دانشگاه نگاه نکنیم
هدف اصلی وحدت حوزه و دانشگاه این است که حوزه نیازهای پیش روی دانشگاه را با توجه به علم روز پاسخ دهد و این با رایزنی و تبادل فرهنگی و علمی در جامعه تحقق می یابد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اصفهان شرق حجت السلام نعمت الله شمس از اساتید حوزه و دانشگاه با اشاره به تاریخ وحدت بین این دو قشر جامعه اظهار کرد: همانطور که می دانیم قبل از پیروزی انقلاب شکاف عمیقی بین علما و دانشگاهیان وجود داشت که قابل انکار نمی باشد و این در صورتی است که در تاریخ ایران زمانی را از گذشتگان احساس می کنیم که رابطه ای عمیقی بین علما با سران کشور بوده است و می توان به زمان سلاطین قاجار (ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و علمای بزرگ مثل علامه مجلسی (ره) و یا شیخ بهایی و ارتباط مناسب علما و فرهیختگان و سران کشور اشاره داشت.
در این رابطه می توان این نکته را متوجه شد که ارتباط بین حوزه و دانشگاه ریشه ای دیرینه دارد.
وی به دوران بعد از انقلاب اسلامی و تحول کشور اشاره و افزود: تبعا وحدت در سطح حوزه و دانشگاه با بروز انقلاب اسلامی پر رنگ تر شد و حضور روحانیت گرانقدر نظیر دکتر مفتح و شهید مطهری در دانشگاهها این موضوع را دو چندان کرد به صورتی که با شهادت دکتر مفتح و به سبب این حضور این روز را روز وحدت حوزه و دانشگاه نام نهادند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان نمود: اوایل ابقلاب ارتباط تنگاتنگی با بنا نهادن نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه و حضور روحانی منتخب در این نهاد محور آشنایی و ارتباط جوان دانشگاهی و روحانیت را بالاتر برد، ولی آنچه که امروز می بایست به آن پرداخت مسا له و بحث وحدت در این رابطه است و اینکه ایا می بایست به این روز و برگزاری جلسات با هدف بزرگداشت این مناسبت نگریست و این را منوط به روز 27 اذر دانست یا نه!
حجت الاسلام شمس در ادامه به جدا شدن اصل واژه وحدت دانشگاه اشاره و گفت: با دید شعار گونه به این روز نگاه نکنیم و فضای امروز جامعه چیزی جدا از آنچه مبتکرین و مسئولین نام نهادند می باشد.
وی به ضرورت این اصل اشاره و گفت: امروز علوم جدید در عرصه های مختلف روبه رشد است و می بایست با حضور علما در دانشگاهها خلا های دینی را پر کنیم و از طرف دیگر هم می بایست روحانیون خود را با علم روز تطابق دهند تا بتوانند در مسائل روز پزشکی و سوالات و شبهات دینی جدید در رابطه با علوم جدید پاسخ گو باشند.
استاد حوزه و دانشگا ه به خطر بزرگی که حوزه و دانشگاهها را تهدید می کند اشاره و افزود: متاسفانه بحثی که به عنوان خطر بزرگ در حوزه ها مطرح می شود، مدرک گرایی و وارد شدن این موضوع در بین طلبه های جوان است و این در حالی است که در گذشته علمای وارسته وساخته شده از حوزه ها وارد جامعه می شدند.
وی در ادامه گفت: در بین اساتید دیده می شود که گاهی استاد به خاطر نظام اسلامی حاکم و مصلحت ها مجبور به موضع گیری در این راه می باشند و در ذهن و روش خود معتقد به این امور نیست و این موجب زیر سوال بردن مواضع اسلامی مطرح شده در بین آنها میشود.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر توجه به وحدت حوزه و دانشگاه گفت: هدف اصلی وحدت این است که حوزه نیازهای پیش روی دانشگاه را با توجه به نیاز علم روز پاسخ دهد و این با رایزنی و تبادل فرهنگی و علمی در جامعه تحقق می یابد.
وی در پایان با توجه به عینک های منفی بین افراد نسبت به هم دیگر در فضای دانشگاه و حوزه گفت: عدم شناخت اساتید و روحانیت در محیط دانشگاه می تواند در دامن زدن به این احساس که برخی از دانشگاهیان روحانی حاضر در دانشگاه را غریبه ی در این خانه می پندارند باشند، شناخت چالش ها و آفت ها که از تهدیدات این روز است می تواند راه رستگاری و سعادتمندی را در دانشگاه و حوزه به وجود آورد.