سرویس: اقتصادی » کشاورزی و دامپروری 19:20 - شنبه 07 شهریور 1394

گزارشی از جمع کشاورزان شرق اصفهان؛

کشت و زرعی که قربانی برداشت های بی رویه استان های بالا دست زاینده رود شد

کشاورزان حاضر در جلسه هر یک دردی مشترک را در دل داشتند و هنوز پس از دو سال چشم انتظار، مژده ی اجرای مصوبات 9 ماده ای شورای عالی آب بودند.

به گزارش اصفهان شرق، حدود 500 نفر از کشاورزان بخش ها تابعه شرق اصفهان در جمعی صمیمانه چند ساعتی را باب مسائل کشاورزی و کاستی های این فضا سپری کردند. در این جمع که به میزبانی صنف کشاورزی شهرستان اصفهان برپا شده بود، نمایندگان مجلس حضور داشتند و هر یک به بیان دیدگاه خود در خصوص مسائل مرتبط با آب و کشاورزی پرداختند.

کشاورزان حاضر در جلسه هر یک دردی مشترک را در دل داشتند و هنوز پس از دو سال چشم انتظار، مژده ی اجرای مصوبات 9 ماده ای شورای عالی آب بودند. کشاورزانی که در هر زمان پای انقلاب خود ماندند و امروز ضرب المثل یک بام و دو هوا در وصف انها بارها در وزارت نیرو تکرار شده بود به گونه ای که شرق اصفهان در خشکسالی و عدم کشت و زرع روزگار می گذراند و استان بالا دستی در افتتاح پروژه جدید خبری می شد.

دبیر نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان در این جلسه از 500 نفر تحت پوشش بیمه کارفرمان خبر داد و گفت: کارفرما می تواند به صورت آزاد بیمه شود و کارگران خود را تا سقف 5 نفر بیمه کند و مشکل مرتبط با این نوع بیمه با پیگیری های به عمل امده مرتفع شده است و همچنین سال‌هاست که به دلیل نبود ساعت کار مشخص برای کارگران مزارع کشاورزی، عدم بودجه و … آنها مشمول بیمه تامین اجتماعی نمی‌شدند، اما اکنون همه اقشار جامعه می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند.

IMG_2028

داود ملک‌پور از نظارت کمیته 5 نفره در خصوص زمان توزیع آب جهت کشت مطالبی را عنوان و اظهار کرد:  برای اولین بار در اسفند ماه سال گذشته نظارت و توزیع آب توسط نظام صنفی انجام شد و نظارت کشاورزان بر توزیع آب زاینده رود موفقیتی مهم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی در شرق اصفهان افزود: اگر کارخانه صنایع تبدیلی در شرق اصفهان دایر شود برخی مشکلات نظیر هزینه کاشت و برداشت سیب زمینی به درستی حل می شود و این محصول روی دست کشاورز نخواهد ماند و در این مورد شرکت های تعاونی روستایی وارد عمل شوند و کارخانه ی صنایع تبدیلی با وام 4 درصد را احداث کنند تا کمکی برای کشاورزان شود.

وی خاطرنشان کرد: کمیته‌ای پنج نفره از نظام صنفی کشاورزی، فرماندار شهرستان، رییس جهاد کشاورزی، نماینده شرکت آب منطقه‌ای و نماینده بانک کشاورزی برای این موضوع تشکیل جلسه می دهند که بحث برای ذخیره چهارصد میلیون مترمکعب آب برای کشت پاییزه شرق امسال نشان از اهميت راي و نظر حقابه داران است.

دبیر نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان تصریح کرد: در بودجه سال 1394 مقرر شد که از عوارض اخذ شده از واردات میوه و صیفی جات مبالغی برای تامین بودجه بیمه قشر کارفرما به سازمان تامین اجتماعی داده شود تا این مشکل رفع شود.

وی با توجه به گلایه کشاورزان در دیر پرداخت وجه گندم و جو به کشاورزان شرق اصفهان اذعان کرد: به دلیل کمبود اعتبارات دولتی پول گندم کشت پاییزه شرق با تاخیر پرداخت شد که این مشکل در اصفهان به تدریج در حال رفع شدن است هرچند بهای گندم تضمینی استان تهران توسط دولت هنوز داده نشده است.

IMG_2039

احمد جعفری از کشاورزان حاضر در جلسه با اشاره به کشت زمین در بالا دست در شرایط خشکسالی پایین دست زاینده رود، گفت: در چهارمحال بدون توجه به پایین دست علی رغم اینکه شورای عالی آب حق بارگزاری جدید از زاینده رود را سلب کرده است، طرح های جدیدی را به روی کار می آورد و این ضد قانون است.

وی اظهار کرد: امروز باید همه نمایندگان در مورد آب صحبت کنند و چراغ خاموش اقدام نکنند بلکه باید به دور از اختلاف بر سر مسائل جزئی در خصوص زاینده رود صحبت عملی کنند.

IMG_2052

کاظم محمدی عضو صنف کشاورزی شهرستان اصفهان با تشکر از حضور کشاورزان در این جلسه گفت: حضور کشاورزان این مطلب را به مسئولان منعکس می کند که آنها برای مشکلاتشان وقت گذاشته و در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نیستند.

وی با اشاره به فراوانی مصوبات در دولل گذشته و کنونی اذعان کرد: همیشه باید بر اساس قانون صحبت کرد در این راستا قانون اولویت مصرف آب را به شرب، درختان مثمر، دامپروری و صنعت اختصاص می دهد ولی در حال حاضر دیده می شود که صنعت پس از شرب در جایگاه مهم تری برخوردار است.

محمدی با توجه به اینکه اگر آب را به کشاورزان شرق بدهند رونق کشور را در پی دارد، تاکید کرد: امسال آب مورد نیاز را به شرق اصفهان اختصاص دادند و در این خصوص 127 هزارتن گندم و 27 هزار تن جو برداشت شد و به لطف خدا پس از گذشت چند ماه وجوه آن پرداخت شد.

وی با توجه به اینکه در جمع کشاورزان هدف رساندن پیام مردم به مسئولان استانی و کشوری است، افزود: مسئولان باید مصوباتی که در جلسات شورای عالی اب به تصویب رسیده است، عملی کنند تا کشاورزان شاهد اجرای بند بند ان باشند ولی دیدیم که در سفر رییس جمهور به استان چهارمحال طرح بن و بروجن به تصویب رسید به گونه ای که مصوب شده بود بارگزاری جدیدی از زاینده رود انجام نشود.

محمدی خاطرنشان کرد: هیچ چیز برای ما مهم تر از اب کشاورزی نیست و حقوق ما باید برگشته شود.

IMG_2052

حسن محسنی دبیر اجرایی صنف کشاورزان شهرستان اصفهان با اشاره به اینکه رودخانه زاینده رود در بیماری به سر می برد، گفت: رودخانه زاینده رود درد دارد و همه ما درمانش را می دانیم و به دنبال وحدت و همزمانی بین کشاورزان و مسئولان برای ساماندهی رودخانه و جلوگیری از پرت 23 متری اب از سد چم آسمان تا ابشار می گردیم.

وی با اظهار تاسف از اینکه مسئولان باید به دنبال کمک رسانی به کشاورزان باشد، تاکید کرد: باید جلوی برداشت های بی رویه از چاه های بستری را گرفت و برداشت های غیر مجاز از رودخانه را قطع کرد و در این خصوص با همت مسئولان باید شاهد اجرایی شدن مصوبات 9 ماده ای شورای عالی آب بود.

IMG_2055

مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان در جلسه گزارش‌دهی هیئت مدیره صنف کشاورزی شهرستان با اشاره به گزارشی از مطلاعات انجام شده در حوضه زاینده رود گفت: طبق مطالعه دو شرکت از قسمت بالادست سد و قسمت میانی سد چم آسمان و زاینده رود مشخص شد که میزان ۱۲۲ هزار هکتار ظرف ۱۵ سال گذشته زیر کشت رفته است و این در حالیست که شرق اصفهان با وجود میزان ۱۲۰ هزار هکتار زمین زراعی قابل کشت در سالهای ترسالی، امسال فقط ۴۰ هزار هکتار زیر کشت برد.

اسفندیار امینی با توجه به اثبات راندمان آبی زاینده رود اظهار کرد: هر مقدار آبی که وارد زاینده رود می شود، به میزان ۲/۵ برابر مصرف می شود و چیزی فراتر از آن نداریم.

IMG_2038

یکی از کشاورزان حاضر در جلسه در گفتگو با اصفهان شرق گفت: جلسات فرصتی خوب برای کشاورزان است ولی باید هم کشاورز و هم مسئولان بیشتر به قانون واقف شوند تا بهتر بتوانند حق خود را مطالبه کنند و یکی از کاستی ها دور بودن کشاورزان از قانون مرتبط گرفتن حق و حقوق است.

کشاورز دیگری در جلسه تاکید کرد: این روا نیست که زمینی مانند رودشتین که به صورت طبیعی از رودخانه اب را در اغوش خود قرار می داد، امروز خشک شده باشد و کوه هایی که صد ها سال طول می کشد که به دست بشر اباد شود، سرشار از درختان شود.

وی افزود: شرق اصفهان برای سرسبزی بالادست کویر شد و این ناراحتی کشاورزان را به دنبال دارد.

گفتنی است در این جلسه دکتر کامران به پیگیری های انجام گرفته در خصوص زاینده رود و ساماندهی آن اشاره داشت و دکتر مقتدایی هم به ذکر مسائل مرتبط در این حوضه پرداخت.

 

IMG_2041 IMG_2042  IMG_2064

 

 

1 نظر در مورد “کشت و زرعی که قربانی برداشت های بی رویه استان های بالا دست زاینده رود شد”

  1. از خوراسگان گفت:

    سلام براصفهان شرق که مشکلات رامی گویندوسلام برمهندس امینی وحاج حسن محسنی وحاج آقای صادق زاده که مردانه برای زاینده رود می جنگند.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.