از طرح تا خواسته:
نخاله های ساختمانی شهر اصفهان، چهره زیبای شرق را خش می اندازد/ بازیافت فکری نو در رابطه با محیط زیست
نارضایتی کافی در خصوص دفن نخاله ها و از بین بردن چهره زیبای شهر وجود دارد ولیکن نباید خروجی پیگیری ها به افزایش این امر به جای حل آن بینجامد.
به گزارش اصفهان شرق: گسترش شهرنشینی و رشد جمعیت باعث ساخت و سازها و در نتیجه تولید انبوهی از خاک و نخاله های ساختمانی در بخش های مختلف عمرانی از جمله ساختمان سازی، حفاری ها، گودبرداری ها و … شده و عمده ترین ترکیبات نخاله های ساختمانی شامل آجر، بتن، سنگ های ساختمانی، قطعات گچی، چوب، پلاستیک و فلزات است.
مضرات ناشی از رهاسازی خاک ونخاله در شهر علاوه بر آسیب رسیدن به سیمای شهر و ایجاد آلودگی بصری، باعث افزایش مشکلات تنفسی و رشد حشرات موذی است.
شرق اصفهان در همه نقاط خود اعم از بخش مرکزی، جرقویه، بن رود، جلگه و همچنین منطقه کوهپایه دستخوش برخی موارد غیر مجاز و گاها بی برنامه در خصوص دفن نخاله های ساختمانی است که بیشتر نقاط توسط نخاله های ساختمانی شهر اصفهان، پر می شود و اگر مسئولان توجه جدی به این امر نداشته باشند، ممکن است در آیندهای نه چندان دور مشکلی لاینحل در این مناطق به وجود آید.
*از ظرفیت ارگان ها در خصوص جلوگیری از دفن نخاله به نحو مطلوب استفاده کنیم
معاون امور فنی و عمرانی فرماندار اصفهان با اشاره به اهمیت دفن نخاله های ساختمانی در محل های غیر مجاز، گفت: از ظرفیت قانونی ارگان ها به نحو مطلوب استفاده کنیم تا بتوان ورود پیشگیرانه ای را در خصوص دفن نخاله ها و انباشت در محل های غیر مجاز برداشته شود.
علی کریم زاده اظهار کرد: نارضایتی کافی در خصوص دفن نخاله ها و از بین بردن چهره زیبای شهر وجود دارد ولیکن نباید خروجی پیگیری ها به افزایش این امر به جای حل آن بینجامد.
*جمع آوری کودهای حیوانی را در جهت حفظ محیط زیست مورد توجه قرار دهیم
در این خصوص صادقی بخشدار بن رود به 12 نقطه پیشنهادی جمع آوری نخاله های ساختمانی در بخش اشاره و گفت: اهمیت این مساله تا اندازه ای است که بخشداران و دهیاران باید با جدیت به این مبحث ورود پیدا کرده و علاوه بر زیبایی چهره منطقه به سلامت مردم توجه نشان دهند.
وی دفن کودهای حیوانی را از دیگر مواردی عنوان کرد که به سبب بوی نامطبوع در مناطق روستایی و شهرهای حاشیه ای، می تواند محل تجمع پشه و تهدید سلامت مردم باشد.
*90 درصد نخاله های بخش مرکزی از شهر اصفهان است
حسینی بخشدار بخش مرکزی تخلیه نخاله های ساختمانی به صورت غیر مجاز را چالش بزرگی برای مناطق تحت نظر عنوان و تصریح کرد: متاسفانه بالغ بر 90 درصد نخاله ها در بخش مرکزی از شهر اصفهان روانه این بخش می شوند و باید در این خصوص مسئولان شهری توجه جدی نشان دهند.
وی افزود: متاسفانه کمپرسی هایی که در معادن شن و گچ برای بارگیری مراجعه می کنند، در ورود به شرق اصفهان، نخاله های شهر را به حاشیه آورده و پس از خالی کردن، بار مربوطه را بارگیری می کنند و باید این روند از میان برداشته شود تا چهره این منطقه به این واسطه خدشه دار نشود.
حسینی اعلام آمادگی کرد که با همکاری مسئولان بتوان راهکاری صحیح برای جلوگیری از دفن زباله های ساختمانی در نظر گرفت.
*برخی نخاله های بهارستان، جنب اتوبان 15 خرداد
حسن جعفری هرندی بخشدار جرقویه سفلی از پیگیری مسئولان جرقویه ای در خصوص دفن نخاله های ساختمانی خبر داد و گفت: خوشبختانه مسئولان شهری دغدغه رفع مشکلات ناشی از دفن نخاله های ساختمانی را در دستور کار خود دارند ولی متاسفانه در برخی محور های مواصلاتی جرقویه، علی الخصوص اتوبان 15 خرداد، بیشترین نخاله را از شهر بهارستان گزارش داشتیم.
گفتنی است بخشداری جرقویه سفلی در خصوص مقابله با تهدیدات سالک و جمع آوری نخاله های ساختمانی مدت ها قبل با همکاری شهرداری اقدامات خوبی را انجام داده بود.
*بازیافت پسماند فکری نو در زیباسازی محیط زیست است
گفتنی است راهکارهایی نظیر بازیافت برخی پسماندها و جلوگیری از انباشت آن در محیط زیست مساله ای مهم است که باید مسئولان به آن توجه جدی نشان دهند زیرا آتش زدن برخی نخاله ها و گاها زباله های غیر مجاز خسارات جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد خواهد کرد که برای خاک و انسان مضر است. در این خصوص در کشورهای خارجی سالانه ابتکار خاصی را برای بازیافت زباله ها انجام می دهند و گاها دیده می شود با آگاهی دادن مردم، پیشقدم اصلی در کمک به زیبایی محیط زیست خود مردم هستند. در این رابطه مسئولان استانی و شهرستانی باید سعی خود را در خصوص آگاهی بخشی به مردم و انجام اقدامات موثر در حفظ محیط زیست به درستی انجام دهند.
لازم به ذکر است چندی پیش جلسه ای در خصوص وضعیت تخلیه زباله و نخاله های ساختمانی در محل های غیر مجاز در بخش مرکزی و ارائه گزارش طرح جامع مدیریت پسماند شهرستان توسط شرکت مشاور طرح برگزار شد که در آنجا به بیان برخی مشکلات و ارائه راهکار ها توسط مسئولان اجرایی شهر و بخش های تابعه پرداخته شد. همچنین پیشنهاد طرح جامع مدیریت پسماند شهرستان اصفهان توسط شرکت مشاور در این کارگروه ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.