سرویس: اجتماعی » پزشکی و سلامت 09:16 - سه شنبه 23 تیر 1394

کارشناس بهداشت:

چگونه کودکی با نظم داشته باشیم؟

انضباط شخصی یکی از شش مهارت مهم زندگی برای آموزش به کودکان است، اما اغلب نادیده گرفته می‌شود.

به گزارش اصفهان شرق؛ مریم شهبازی کارشناس بهداشت بیان داشت: انضباط شخصی یکی از شش مهارت مهم زندگی برای آموزش به کودکان است، اما اغلب نادیده گرفته می‌شود. این درحالی است که آموزش نظم مهارت مهمی است که باید به کودکان آموزش داده شود.
وی با بیان اینکه کودکان به یک برنامه منظم و روتین نیاز دارند تا بتوانند مهارت خودانضباطی را کسب کنند، اظهار کرد: قوانین شفاف و مشخصی را برای خانه وضع کنید و هر زمان که قانونی شکسته شد عواقب و پیامد آن را حتما اجرا کنید. شهبازی با اشاره به اینکه هر روز برنامه زمان‌بندی مشابهی را تهیه کنید، گفت: کودکان باید یک برنامه منظم صبحگاهی مانند خوردن صبحانه، شانه کردن مو، مسواک زدن و لباس پوشیدن داشته باشند.
شهبازی بیان داشت: یک برنامه روتین هم برای بعد از مدرسه برایشان در نظر بگیرید. این برنامه به آنها می‌آموزد تا چگونه زمانشان را بین کارها و وظایف‌شان، تکالیف مدرسه و فعالیت‌های سرگرم کننده و تفریحی تقسیم کنند.
وی افزود: همچنین مهم است تا برنامه زمانی منظمی هم برای خواب داشته باشند زیرا اهمیت استراحت و آرام گرفتن را هم به آنها می‌آموزد.
شیوه تربیت مقتدرانه داشته باشید
این کارشناس بهداشت با تاکید بر اینکه کودکان باید بدانند چگونه تصمیمات سالم و صحیحی برای خودشان بگیرند، عنوان کرد: زمانی که پای کمک به کودکان در فراگیری نحوه اتخاذ تصمیم صحیح به میان می‌آید، یک شیوه مقتدرانه می‌تواند یکی از بهترین انواع تادیب و تربیت باشد، چراکه به کودکان کمک می‌کند تا دلایل ورای قوانین را درک کنند.
وی گفت: به کودک بگویید، «خیلی بهتر است تا اول تکالیف مدرسه‌ات را انجام دهی و بعد زمان آزاد داشته باشی و این زمان آزاد می‌تواند همانند پاداشی برای انجام تکالیفت باشد.»
شهبازی با بیان اینکه گاهی اوقات کودکان نیاز دارند تا با عواقب و پیامدهای طبیعی اعمال و کردارشان مواجه شوند، اظهار کرد: بچه‌ای که دائما تکالیفش را فراموش می‌کند و در خانه جا می‌گذارد، اگر مادرش وسایل آنها را به مدرسه ببرد، او هرگز نخواهد آموخت که وسایل شخصی را خودش هر روز جمع و آماده کند.
وی ادامه داد: در عوض شاید باید با عواقب و پیامد این کارش از طرف معلمش مواجه شود تا اینگونه درس خوبی بیاموزد.
این کارشناس بهداشت تاکید کرد: سعی نکنید تا فرزندان‌تان را وادار به انجام کاری کنید چون اینگونه آنها خود انضباطی را نخواهند آموخت.
وی ادامه داد: در عوض، پیامدهای منفی رفتار و کردارشان را که با آنها مواجه خواهند شد متذکر شوید و انتخاب‌هایی را در اختیارشان بگذارید.
مهارت‌های حل مسئله را به فرزندتان بیاموزید
شهبازی عنوان کرد: مهارت‌های حل مسئله را به کودک‌تان بیاموزید و با کمک هم بر موارد خاصی از حل مسئله که مرتبط با خودانضباطی است کار کنید.
وی با اشاره به اینکه گاهی برای برخی از مشکلات راه حل‌های ساده وجود دارد، گفت: برای مثال بچه‌ای که حاضر شدن و لباس پوشیدن در صبح برای مدرسه برایش کار سخت و مشکلی است، می‌تواند از شب قبل لباس‌هایش را آماده بگذارد.
وی با اشاره به اینکه خودانضباطی فرایندی است که تبحر و اصلاح آن سال‌ها زمان می‌برد، یادآور شد: از استراتژی‌های تربیتی متناسب با سن استفاده کنید تا در هر زمان یک رفتار خاص را شکل دهید.
شهبازی عنوان کرد: کودک پیش از دبستان که شب‌ها حاضر نیست در تخت خودش بخوابد، جدول برچسب می‌تواند انگیزه قوی‌ای در او ایجاد کند.
این کارشناس بهداشت یادآور شد: هر زمان که فرزندتان خودانضباطی بروز داد حتما او را مورد تحسین و تشویق قرار دهید.
وی ادامه داد: گاهی اوقات کارها و رفتارهای خوب نادیده گرفته می‌شود در حالی که تشویق و تحسین بچه‌ها برای اخذ تصمیمات درست و صحیح به احتمال زیاد باعث افزایش و تکرار چنین رفتارهایی در او خواهد شد.

منبع: ایمنا

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.