سرویس: غیر تولیدی » نقلی 13:19 - سه شنبه 02 تیر 1394

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان:

خسارت مستقیم کانون بحران استان اصفهان 39 میلیارد تومان است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: میزان خسارت مستقیم کانون بحران استان اصفهان 39 میلیارد تومان است که سهم کانون شرق اصفهان، 35 میلیارد تومان بوده است.

به گزارش اصفهان شرق؛ .محمدحسین شاملی در کارگروه مدیریت کانون‌های گرد و غبار داخلی استان که با حضور استاندار اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 400 هزار نهال تولید کرده‌ایم که این میزان برای 3هزار هکتار زمین در سال جاری آماده کاشت هستند.

وی با اشاره به اینکه هفته گذشته در هیئت دولت، 300 میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه‌ها برای بحث کنترل ریزگردها مصوب شد، افزود: ما از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استانداری درخواست داریم که در زمینه اختصاص این بودجه به استان اصفهان همکاری لازم را مبذول کنند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: چون مسئولان استان‌های حاشیه دریاچه ارومیه و خوزستان تلاش می‌کنند که این بودجه را به سمت خود جذب کنند، با توجه به اینکه طرح ما نیز آماده است و تحقیقات آن از طریق محیط زیست به کارگروه ملی ارائه شد، باید اعتبارات لازم را برای این طرح بگیریم تا با مدیریت استانداری، این طرح را زودتر از بقیه استان‌ها اجرا کنیم.

وی عنوان کرد: در 40 سال گذشته در کل کشور، 1.5 میلیون هکتار جنگل‌کاری صورت گرفته که 300 هزار هکتار آن مربوط به استان اصفهان است و بر همین اساس، استان اصفهان جزء استان‌های برتر کشور در این زمینه محسوب می‌شود.

شاملی بیان کرد: طبق مطالعات انجام شده، اگر استفاده از منابع آب‌های زیرزمینی در ایران به این صورت ادامه پیدا کند، قطعا کانون‌های بحران جدیدی شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: مشکلی که داریم این است که تعدادی از کانون‌های بحران، خساراتی را وارد کرده‌ است، به عنوان مثال کانون بحران شرق اصفهان برای پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان مشکلاتی را ایجاد کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: آیا ما می‌توانیم دست روی دست بگذاریم و با این کانون‌ها مبارزه نکنیم تا مشکل آب‌های زیرزمینی حل شود؟ بنابراین وظیفه سازمان جنگل‌ها این است که باید کانون‌های بحران را کنترل کند.

وی در ادامه عنوان کرد: حدود 40 سال است که این مطالعات آغاز شده به طوری که عده‌ای از اساتید دانشگاه صنعتی اعلام کرده‌اند که برای انجام این کار نباید صرفا نهال‌کاری انجام بگیرد.

شاملی ادامه داد: به طور مثال به جای نهال‌کاری می‌توان در محل ریزگردها، از قلوه سنگ‌ها استفاده کرد و طبق مطالعات انجام شده، برای هر هکتار قلوه سنگی که بخواهیم در محل ریزگردها اجرا کنیم، باید برای هر هکتار حداقل 60 میلیون تومان هزینه کنیم.

وی اضافه کرد: صرف انجام نهال‌کاری، مد نظر ما نیست و از ظرفیت پساب فاضلاب در شرق اصفهان می‌توانیم استفاده کنیم تا حداقل بتوانیم کانون‌های کناردست اصفهان را کنترل کنیم.

منبع: فارس

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.