در وبلاگ شخصی سخنگوی کمیته آب منتشر شد؛
زاینده رود در طول تاریخ همیشه پایدار بوده است
در ماه های اخیر عکس هایی برای القا خشکی تاریخی زاینده رود و تحریف واقعیت های رودخانه منتشر شده است، گرچه هدف اصلی این عمل مشخص نیست اما عادی جلوه دادن خشکی رودخانه و عدم وابستگی حیات ایران مرکزی به زاینده رود می تواند از اهداف این رفتار باشد.
به گزارش اصفهان شرق؛ محمدکوشافر سخنگوی کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره عکس هایی که طی ماه های اخیر در فضای مجازی منتشر شده و خشکی زاینده رود را اتفاقی تاریخی عنوان می کنند، در وبلاگ شخصی خود می نویسد: به طور قطع عادی جلوه دادن خشکی رودخانه و عدم وابستگی حیات ایران مرکزی به زاینده رود می تواند از اهداف این رفتار باشد.
عکس پیوست یکی از عکسهایی است که در روزهای اخیر در فضای مجازی منتشر شده و کشاورزی گسترده ای را در بستر رودخانه زاینده رود در مجاورت پل خواجو نشان می دهد. گرچه این عکس شواهد مختلفی برای عدم صحتش دارد اما یک ابهام آن را مطرح می کنیم. اگر خشکی رودخانه به اندازه ای گسترده بوده که رودخانه خشک شده و آنطور که از این عکس استنباط می شود تمام عرض رودخانه زیر کشت رفته، این حجم آب برای کشاورزی از کجا آمده است و اصولا اگر اینقدر آب موجود بوده آیا نباید رودخانه جاری می بود؟
کوشافر در ادامه می نویسد: زاینده رود بدون در نظر گرفتن چند سال اخیر، اکوسیستمی است پایدار که همیشه در فلات مرکزی ایران جاری بوده است. البته در طول تاریخ نیز این رودخانه با تنش های آبی شدید مواجه بوده ولی اینگونه خشک نبوده و در شرایط تنش نیز آب در تمام مسیر گرچه با شدت و حجم کم جاری بوده است. در این معدود موارد تنش در مقایسه با سال های طبیعی، رودخانه با فرایند خود تنظیمی دوباره به حالت اصلی و پر آب خود باز می گشته است. ضمن آنکه نوع تنش های قبل با خشکی فعلی متفاوت بوده و از یک جنس نیستند.
آنچه مسلم است بدون مستندات علمی و تنها در حد ارائه چند عکس که در صحت آنها تردید است به هیچ وجه نمی توان برخی ادعاها را پذیرفت.
منبع: ایمنا