استاد ایمونولوژِی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:
آلودگی هوا یکی از عوامل بروز بیماریهای خودایمنی و سرطان است
استاد ایمونولوژِی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ذراتی مانند میکروارگانیسمهاو ذرات شیمیایی در هوای آلوده وجوددارد که ورود آنها به بدن سبب بروز بیماریهای خودایمنی و سرطان می شود.
به گزارش اصفهان شرق؛ نفیسه اسماعیل در سمینار یافتههای نوین در تأثیر عوامل زیست محیطی بر سلامت و روشهای کنترل آن در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: آلودگی هوا امروزه یکی از معضلات بزرگ کشور و به خصوص شهر اصفهان است.
وی که در ارتباط با تاثیر عوامل زیست محیطی بر سیستم ایمنی و بیماریهای وابسته و سیستم ایمنی بدن سخن گفت در این رابطه، افزود: سیستم ایمنی بدن یک مجموعه پیچیده است که با عوامل بیگانه که وارد بدن میشود مبارزه کرده و آن را حذف میکند.
متخصص و استاد ایمونولوژِی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: ذراتی که در هوای آلوده وجود دارند شامل میکروارگانیسمها، ذرات شیمیایی مختلف و ترکیبات آلرژن است که وقتی این ذرات وارد بدن شوند میتوانند سبب بروز بیماریهای تنفسی و همچنین یکی از عوامل ایجاد بیماریهای خودایمنی و یا سرطان شوند.
وی تصریح کرد: بدن انسان دارای یک سیستم ایمنی متعادل است و اگر به هر دلیلی تعادل آن بهم بخورد بدن بیمار میشود مانند بیماریهای خودایمن مانند MS و آلرژیک مانند آسم که به علت خارج شدن سیستم ایمنی بدن از تعادل و فعالیت بیش از حد انتظار و بر علیه بدن ایجاد می شود.
اسماعیل خطوط دفاعی بدن را پوست، غشاهای مخاطی، سلولهای ایمنی ذاتی و سلولهای ایمنی اختصاصی عنوان کرد و افزود: در بیماریهایی مانند سرطان و بیماریهای عفونی برخلاف بیماریهای خودایمن، بالانس سیستم ایمنی بدن به سمتی می رود که عملکرد آن کمتر از حد انتظار است.
منبع:مهر