کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شماره یک اصفهان خبر داد:
عدم توجه شهروندان به مصرف نمک در نان روزانه
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شماره یک گفت: مصرف روزانه نمک در نان چندان مورد توجه مردم نیست و این در حالی است که ایران یکی از پر مصرفترین کشورها از نمک است.
به گزارش اصفهان شرق، عبدالعلی غلامپور صبح امروز در جلسه کارگروه بهداشت و سلامت که در محل فرمانداری اصفهان برگزار شد، با اشاره به گسترش بیماری فشار خون در بین مردم اظهار کرد: 59 درصد از زنان و 36 درصد از مردان جامعه دچار فشار خون بالا هستند و به این خاطر فشار خون به عنوان کشنده خاموش لقب گرفته است.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شماره یک اصفهان افزود: قند خون بالا از دیگر بیماری ها در بین زنان و مردان است که به ترتیب آمار 40 و 36 درصد را به خود اختصاص می دهد و بخشی از این افراد به دیابت مخفی دچار می باشند که هنوز شناسایی نشده اند.
وی تصریح کرد: چاقی در بین افراد در حال افزایش است و در این خصوص 40 درصد از مردان و 52 درصد از زنان جامعه بین سن 35 تا 50 سال دچار چاقی هستند.
غلام پور مصرف نمک را عامل بسیاری از بیماری ها در بدن عنوان و با ذکر این مطلب که بالاترین مصرف نمک در نان های مصرفی روزانه است، تاکید کرد: مصرف روزانه نمک در نان چندان مورد توجه مردم نیست و این در حالی است که ایران یکی از پر مصرفترین کشورها از نمک است و دو تا سه برابر میانگین جهانی نمک استفاده میکنند.
وی از ارتباط مصرف زیاد نمک و سرطان معده خبر داد و افزود: سرطان سومين علت مرگ و میر در ایران است و سرطان معده سومين سرطان شایع به شمار می رود که خطر بروز سرطان معده با مصرف زیاد نمک در ارتباط است.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شماره یک اصفهان کاهش مصرف نمک یکی از اهداف این بسیج آموزش دانست و خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک عوارضی همچون، پوکی استخوان، فشار خون بالا و به دنبال آن نارساییهای کلیوی و بیماریهای قلبی عروقی را به دنبال دارد.
غلامپور کاهش میزان نمک در نان مصرفی،فرهنگسازی برای کاهش نمک مصرفی در حین طبخ غذا، حذف نمکدان سر سفره ، منع مصرف تنقلات شور و پرنمک را از راهکارهای کاهش مصرف نمک برشمرد.
وی همچنین با اشاره به مصرف کم میوه در بین مردم اذعان داشت: 12 درصد مردان و 14 درصد از زنان بین 15 تا 64 سال روزانه پنج درصد مصرف میوه دارند که این میزان بسیار کم است و این درحالی است که مصرف میوه و سبزیجات از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.