سرویس: غیر تولیدی » نقلی 20:00 - پنجشنبه 11 دی 1393

بروز سردرد به دلیل مصرف مکرر مسکن‌ها

استفاده از مسکن‌های ساده فقط برای حملات کمتر از ۳ بار در هفته مجاز است و اگر تعداد حملات بیشتر باشد، استفاده مکرر از این داروها می‌تواند باعث نوعی سردرد به‌نام «سردرد بازگشتی» در روزهایی شود که فرد قرص‌های مسکن را استفاده نمی‌کند.

به گزارش اصفهان شرق؛ سردرد تنشی شایعترین نوع سردرد است که حدود 40 درصد افراد در مقطعی از زندگی خود به آن مبتلا خواهند شد. این نوع سردرد در اثر بیماری خاصی ایجاد نشده و اغلب به عنوان یک سردرد «طبیعی» تقسیم بندی می‌شود. این نوع سردرد به دو گروه عمده تقسیم می‌شود.

1- سردرد حمله‌ای: که کمتر از 15 بار در ماه به فرد دست می‌دهد.

2- سردرد مزمن: که 15 بار یا بیشتر در طول ماه به سردرد دچار می‌شود.

سردرد تنشی معمولاً بعد از ظهر یا ساعات اولیه غروب ایجاد می‌شود و شدت آن در طول زمان کم و زیاد می‌شود. علامت اصلی این سردرد معمولاً احساس سفتی اطراف سر است مثل اینکه دور سر را با یک باند و یا پارچه محکم ببندند و یا اینکه سر بین یک گیره آهنگری قرارداده و محکم فشار دهند.

گردن و عضلات شانه اغلب سفت بوده و در هنگام لمس دردناک هستند. سایر علائم شامل اختلال در تمرکز و اختلال در خواب است و بعضی از بیماران همزمان علائم سردرد تنشی و سردرد میگرنی را با هم دارند. این حالت در بین افراد شایع است به این صورت رخ می‌دهد که سردرد آنها با نورهای درخشان و صدای بلند بدتر می‌شود، اما نوع سر درد آنها مداوم و غیر ضربان‌دار بوده که مشخصه سردرد تنشی است یعنی خصوصیات هر دو نوع سردرد را با هم دارند.

در سایت انجمن تحقیقات طب سنتی ایران آمده است: برای سردردهای تنشی موردی که کمتر از 3 بار در هفته رخ می‌دهند داروهای مسکن ساده‌ای مثل آسپرین، استامینوفن و ایبوپروفن موثر است ولی عیب آنها این است که ممکن است فرد به آنها عادت کرده و دیگر نتواند آنها را کنار بگذارد.

باید توجه داشت استفاده از مسکن‌های ساده فقط برای حملات کمتر از 3 بار در هفته مجاز است و اگر تعداد حملات بیشتر باشد، استفاده مکرر از این داروها می‌تواند، باعث نوعی سردرد بنام «سردرد بازگشتی» در روزهائی شود که فرد قرص‌های مسکن را استفاده نمی‌کند.

اما درمان سردرد مزمن تنشی بسیار مشکل است، خصوصاً که پدیده ” سردرد بازگشتی” در روزهائی که این افراد مسکن استفاده نمی‌کنند، بیشتر از سردردهای غیر مزمن و موردی تنشی است. بنابراین استفاده از داروهای پیشگیری کننده و تجویز روزانه آنها (مثل داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای) و در این افراد مفید است.

بعضی از افراد می‌توانند سردرد تنشی خود را بدون استفاده از دارو درمان کنند، استفاده از کمپرس آب سرد و یا استفاده از گرمای موضعی در محل سفتی عضلانی و سردرد می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

ماساژ نواحی سفت در گردن و یا شانه نیز می‌تواند کمک کننده باشند. تکنیک‌های تن آرامی مثل نفس‌های عمیق کشیدن و یا کمک گرفتن از روش‌هائی مثل طب سوزنی و بیوفیدبک هم می‌تواند در کنترل حملات سردرد مؤثر باشد.

رفع سردرد بدون دارو

بهترین روش مقابله با سردرد، در درجه اول پیشگیرى از وخیم شدن آن است. اگر جزء افرادى هستید که اغلب گرفتار سردرد هستند، بهتر است لیستى از تمام غذاهایى که ظرف چند روز یا چند هفته پیاپى خورده اید، تهیه کنید. سپس این لیست را به دقت بررسى کنید تا شاید رابطه‌اى میان مصرف غذایى خاص با بروز سردرد در خود بیابید.

خوردن پنیر، پرتقال، شکلات و قهوه با معده خالى مى‌تواند موجب بروز سردرد شود. همچنین کم آبى، عدم فعالیت ورزشى و رژیم‌هاى سخت در سردرد مؤثرند.

درمان گیاهى

بسیارى از داروها حاوى عصاره گیاهان هستند؛ مانند آسپرین که از پوست بید استخراج مى‌شود. اما در درمان‌هاى گیاهى، عصاره‌ها به شکل طبیعى خود و بدون افزودنى‌هاى دیگر استفاده مى‌شوند، از این رو به ندرت عوارض جانبى دربر خواهند داشت.

اگر دچار سردردهاى میگرنى هستید، خوردن برگ بابونه به صورت روزانه را امتحان کنید. این گیاه حاوى ماده‌اى است به نام پارتنولید (Parthenolide) که مى‌تواند حملات میگرن را دفع کند.

براى دردهاى ناشى از گرفتگى عضلات چاى نعنا یا رزمارى بنوشید. یک قاشق چای خورى رزمارى یا نعناى تازه و یا خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس چاى را صاف کرده و سه بار در روز کمى از آن را بنوشید.

انتهای پیام

منبع:تسنیم

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.