کارشناس صندوق بیمه اصفهان:
سقف سنی بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر برداشته شد
کارشناس صندوق بیمه کشاورزان، عشایر و روستائیان اصفهان گفت: تاکنون سقف سنی برای بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر مردان 18 تا 55 سال و برای زنان 18 تا 50 سال بوده که با مصوبه…
به گزارش اصفهان شرق: رسول احمدی در ستاد راهبردی بیمه کشاورزان، عشایر و روستائیان شهرستان شهرضا اظهار کرد: صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر بر اساس مصوبه تیرماه سال ۸۴ هیئت وزیران برای تحقق اصل ۲۹ قانون اساسی برخورداری از تامین اجتماعی را حقی عمومی و تکلیفی برعهده دولت می داند.
وی افزود: این قانون براساس سایر قوانین فرادستی، نظیر سند چشم انداز۲۰ ساله نظام ، سیاست های کلی برنامه های توسعه ابلاغی رهبری معظم انقلاب ، قانون برنامه های چهارم و پنجم توسعه و قانون ساختار نظام جام رفاه و تامین اجتماعی تاسیس شد.
کارشناس صندوق بیمه کشاورزان، عشایر و روستائیان اصفهان گفت: عضویت در این صندوق برای روستاییان، کشاورزان (غیرساکن در روستا)، عشایر، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، اعضای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی در حال حاضر اختیاری است و تمامی افراد بالای ۱۸ سال میتوانند عضو این صندوق شوند.
وی اظهار کزد: برای حق بیمه روستاییان، کشاورزان و عشایر کشور ۸ سطح درآمدی در نظر گرفته شده که دو برابر حق بیمهای که افراد پرداخت میکنند، دولت پرداخت خواهد کرد.
احمدی تصریح کرد: کف درآمدی که روستاییان تعیین میکنند ۲۰۰ هزار تومان است که حق بیمه سالانه آن ۱۲۰هزار تومان میشود و دو برابر این میزان را دولت به عنوان بیمه اجتماعی روستاییان به صندوق پرداخت میکند.
وی گفت: هر ساله درآمد روستاییان به شکل پلکانی افزایش مییابد و در نهایت میانگین دو سال آخر برای دستمزد بازنشستگی در نظر گرفته میشود.
کارشناس صندوق بیمه کشاورزان، عشایر و روستائیان اصفهان در زمینه نحوه عضویت در این صندوق خاطرنشان کرد: کشاورزان، روستاییان و عشایر میتوانند برای عضویت در صندوق به کارگزاریهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در شهرستان مراجعه کنند.
وی گفت: جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، مشاغلی مانند کشاورزی، باغداری، زنبورداری، پرورشدهندگان ماهی و غیره و هر شغلی که مجمع امور صنفی جامعه کشاورزان آن را تائید کند شامل این صندوق میشود.
احمدی افزود: قبلاً برای این صندوق براساس مصوبه دولت سقف سنی معین شده بود و مردان بین سنین ۱۸ تا ۵۵ سال و زنان بین سنین ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانستند از مزایای صندوق بهرهمند شوند و بیمه شوند اما با تصویب مجلس مبنی بر اینکه بیمه باید فراگیر باشد، این بیمه را برای کل جامعه روستایی در نظر گرفته شد و سقف سن از آن برداشته شد.
وی افزود: بازنشستگی این صندوق به این شکل است که هر زن و مرد روستایی و عشایری که حداقل ۶۵ سال سن و حداقل ۱۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، میتواند از مزایای مستمری پیری استفاده نماید و حقوق حداقل معادل دو سوم سطح درآمد انتخاب شدهای که در همان سال حق بیمه مربوطه به آن را پرداخت نموده است، دریافت نماید.
منبع: شهرضانیوز