سرنشینان هواپیمای فرود آمده در بندرعباس از نیروهای ناتو بودند/ هیچ یک از نیروهای نظامی ایران نزدیک هواپیما نشدند
استاندار هرمزگان در تشریح عملیات نشاندن یک فروند هواپیما در این استان که ادعا شده آمریکایی است گفت: یک فروند هواپیما که دیروز در این استان نشانده شده است آمریکایی نبود ولی سرنشینان این هواپیما نیروهای متعلق به ناتو و از ۱۴۰ سرنشین، ۱۱۰ نفر آمریکایی بودند.
به گزارش اصفهان شرق؛ جاسم جادری در جمع خبرنگاران گفت: این هواپیما آمریکایی نبود. هواپیما متعلق به امارات متحده عربی بوده و نظامی نبود، بلکه هواپیمای شخصی متعلق به یک شرکت خصوصی بود.
جادری تصریح کرد: مبداء این هواپیما افغانستان و مقصد آن امارات متحده عربی (دبی) بود. وقتی این هواپیما وارد حریم هوایی ایران میشود، نیروهای ویژه از خلبان هواپیما سوال میکنند و مشخصات را میخواهند و وقتی خدمه هواپیما مشخصات خود را ارائه میکنند، متوجه میشوند این اطلاعات در سامانه وجود ندارد.
استاندار هرمزگان اضافه کرد: خدمه این هواپیما خودشان را با مشخصات دیگری معرفی میکنند، از این جهت نیروهای ما مشکوک میشوند، مجددا مشخصات آنها را درخواست میکنند، ولی متاسفانه باز هم اطلاعات نادرست میدهند.
وی همچنین گفت: با مقامات بالا هماهنگ شد چون این هواپیما اطلاعات نادرست داده است از این هواپیما بخواهیم تا فرود بیاید تا اطلاعات بیشتری به ما بدهد، ولی هواپیمای مذکور مقاومت کرد، از این جهت نیروهای ما مجبور شدند در اولین فرودگاه که فرودگاه بندرعباس است، آن را بنشانند.
جادری افزود: وقتی هواپیما فرود آمد و با خلبان مذاکره کردیم، خودش به اشتباهش اقرار کرد و وقتی موضوع از نظر ما فیصله پیدا کرد، به آنها گفته شد میتوانید پرواز کنید و بروید، ولی گروه پرواز گفت مدت زمان پروازی ما (که حدود ۷ تا ۸ ساعت است) به اتمام رسیده و باید گروه دیگری بیاید و هواپیما را منتقل کند.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: در این فاصله زمانی کل خدمات از قبیل سوخت هواپیما، تخلیه فاضلاب هواپیما، پذیرایی از سرنشینان، اکسیژن و… در کمال احترام انجام شد و شام هم به آنها دادیم.
وی افزود: از آنها خواستیم تا زمانی که گروه پروازی جدید میآید پایین بیایند تا از آنها پذیرایی کنیم که قبول نکردند، حتی برای یکی از سرنشینان که دچار عارضه قلبی شده بود دکتر آوردیم تا وی را معالجه کند و وقتی از او خواستیم که برای گرفتن نوار قلبی پیاده شود که متاسفانه همکاری نکرد.
جادری با بیان اینکه “گروه پروازی جدید از امارات رسید و حدود سه بامداد اجازه پرواز داده شد”، افزود: جالب اینکه مسافران این هواپیما تحت عنوان مسافران شخصی در هواپیما بودند، ولی اینگونه نبود، بلکه نیروهای نظامی با لباس شخصی بودند.
وی تاکید کرد: این نیروها متعلق به نیروهای ناتو بود و از ۱۴۰ سرنشین، ۱۱۰ نفر آنها آمریکایی بودند و گروه پروازی هم آمریکایی بود. متاسفانه خودشان باعث شدند تا این اتفاق بیفتد، ضمن اینکه اشتباهشان را پذیرفتند، صورتجلسه شده و امضا هم کردند و گفتند که اشتباه از طرف ما بوده که اطلاعات درست ندادیم.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: ضمن اینکه من با دبیر شورای عالی امنیت ملی، سردار باقری و هواپیمای کشور بطور مرتب در تماس و هماهنگ بودیم و اجازه ندادیم هیچیک از نیروهای نظامی ما نزدیک هواپیما شود.
وی در ادامه به نکته جالبی اشاره کرد و گفت: این سرنشینان لباس شخصی پوشیده بودند اما پوتین به پا داشتند.
جادری همچنین گفت: رفتار ما کاملا انسانی بود و با کمال احترام از آنها خواهش کردیم تا بیایند استراحت کنند، ولی چون ریگی در کفششان بود، حتی حاضر نبودند از هواپیما پیاده شوند.
روزنامه گاردین نیز به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ماری هارف، می نویسد: هواپیمایی که به دلیل پارهای مشکلات اداری روز جمعه مجبور به فرود در بندر عباس در ایران شده بود به مقصد خود در دوبی رسیده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا این مساله را که جتهای ایرانی این هواپیما را تا مقصد اسکورت کرده بودند رد کرد.
هارف همچنین در مورد گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد فعالیتهای هستهای ایران که روز جمعه منتشر شد، گفت: این گزارش تاکنون به صورت علنی منتشر نشده است بنابراین من نمیتوانم وارد جزییات آن شوم.
وی افزود: همانطور که پیش از این گفتم ما همچنان از ایران میخواهیم که به طور کامل و بدون تاخیر با آژانس همکاری کند.
منبع: ایمنا