مسئول آزمایشگاه نازایی بیمارستان شهید بهشتی اصفهان:
20درصد زوجهای ایرانی نابارور هستند/100مرکز درمان نازایی در سطح کشور کم داریم
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: 15 درصد زوجها در دنیا نابارور هستند و در ایران حدود 20 درصد زوجها نازایی دارند؛ در این شرایط نیازمند 100 مرکز درمانی نازایی در سطح کشور هستیم.
به گزارش اصفهان شرق به نقل از دانا، دکتر روشنک ابوترابی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مسئول آزمایشگاه نازایی بیمارستان شهید بهشتی گفت: تقریبا اولین کار تیمی که در گروه پزشکی در ایران انجام شد در گروه درمان ناباروری بود که ابتدا در یزد و به دنبال آن در اصفهان و تهران همزمان شروع به کار کردند.
وی در توضیحاتی افزود: تیم کاری ما شامل متخصص زنان، متخصص آندرولوژی که در واقع یک فلوشیپ بعد از تخصص ارولوژی می باشد، تشکیل شده است. در واقع این دو گروه، ناباروری مردان و زنان را بررسی می کند و گروه دیگری که جنین شناس می باشد با استفاده از نمونه های مذکر و مونث در تولید جنین اقدام می کنند.
ابوترابی با اشاره به اینکه جنین ها باید کشت داده شوند تا به تعداد 4 تا 8 سلولی برسند ادامه داد: درصورتی که رحم مادر آماده باشد، جنین انتقال داده شوند.
وی گفت: طبق آمار بین المللی و آن چنانکه در دنیا و مقالات مطرح است؛ 15 درصد زوج ها در دنیا نابارور هستند و در ایران حدود 20 درصد زوج ها نازایی دارند. با توجه به این آمار ما نیازمند 100 مرکز درمانی نازایی در سطح کشور هستیم.
ابوترابی اشاره ای به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص افزایش موالید کرد و گفت: چه بهتر این افزایش را در زوج هایی ببینیم که مشکل ناباروری دارند و تلاش می کنند حداقل یک یا دو فرزند داشته باشند.
وی با موفق خواندن این روش در درمان نازایی گفت: در مرکز شهید بهشتی اصفهان ریت موفقیت ما بیشتر شده است. طی بررسی های سه ماهه رقم 8/20 و گاهی 6/19 را داشته ایم که به طورکلی یک ریت قابل قبول بین المللی می باشد.
ابوترابی ابراز امیدوار کرد که بتوانیم مراکز خصوصی خود را بیشتر کنیم به دلیل اینکه این مراکز راحت تر در اختیار متخصصین قرار می گیرند و در این باره گفت: زوج ها در ابتدا غربال می شود. برخی از آنان به خاطر یک عفونت ساده نابارور شده اند و درمان آنتی بیوتیکی می تواند پاسخگوی آنها باشد. دسته ای دیگر زوج هایی هستند که دارای سقط های مکرر هستند که بیشتر به سمت همکاران ایمونولوژی جهت بررسی علل دفع جنین سوق داده می شوند و در آخر، گاهی نواقص و عیوبی در افراد مذکر یا مونث وجود دارد که با جراحی قابل حل هستند ویا از طریق راه های کمکی بارداری موسوم بهART استقاده می شود.
وی سه پروتکل درمان ناباروری را اینچنین توضیح داد: در این روش سه پروتکل اساسی درمانی درنظر گرفته می شود. یک روش IUI یا تلقیح اسپرم آماده شده در آزمایشگاه های ناباروری به رحم مادر است. روش دیگر، پروتکل IVF می باشد و این درصورتی انجام می شود که چند بار IUI انجام شده باشد. پروتکل سوم یا XI تزریق درون تخمکی سیتوپلاسم تخمک است که زمانی انجام می گیرد که عامل نازایی اختلال اسپرمی باشد که بعد از چندین بار انجام IVF صورت می گیرد.
دکتر ابوترابی همچنین افزود: این لقاح های خارج از رحمی بعضا 30 تا 32 درصد نیز ریت موفقیت داشته است به دلیل اینکه برخی پزشکان روش هایی را آموزش دیده اند و یا امکان خرید ابزارهایی را داشته اند که درصد موفقیت در درمان را بالا می برد.
وی تاکید کرد: خدمات نازایی تنها برای زوج های نازا نیست زوج های دارای دچار تالاسمی مینور که انتظار می رود فرزندان آنها دچار تالاسمی ماژور شوند، با مراجعه به این مراکز می توانند لقاح خارج از رحم داشته باشند و جنین آنها مورد آزمایشات ژنتیکی قرار بگیرد. در این صورت اگر این جنین سالم شناخته شد و حامل ژن های معیوب نبود به رحم منتقل می شود و نسل مریض را در آینده کاهش می دهد.