کشفی نگران کننده درباره شیشه شیر نوزادان
دانشمندان با آزمایش روی بطریهای پلاستیکی نوزادان نسبت به تعداد ذرات پلاستیکی تخریب شده درون آن متعجب شدند.
به گزارش اصفهان شرق؛ بطریهای پلاستیکی شیر در حین آماده سازی شیر خشک میلیونها ذره میکرو پلاستیکی را وارد تغذیه نوزاد میکند.
جان بولاند در کالج ترینیتی دوبلین در ایرلند و همکارانش میکرو پلاستیکهای آزاد شده در طی فرآیند آماده سازی شیر خشک را اندازه گیری کردند و به ازای هر لیتر به طور میانگین حدود ۴ میلیون ذرات پلاستیکی مشاهد کردند.
دانشمندان ایرلندی اعلام کردند که هنوز میزان مضر بودن آن مشخص نیست و نیاز به بررسیهای بیشتر دارد اما این فرضیه بسیار نگران کننده است. البته در مطالعات قبلی نیز مشخص شد که چای کیسهای نیز میزان قابل توجهی باعث به وجود آمدن میکروپلاستیک میشود اما اثرات سوء آن مشخص نیست.
این محققان بطری جدید را که از جنس پلی پروپن بود، تمیز و استریل کردند و سپس آبی با دمای ۷۰ درجه سانتی گراد در آن ریختند. سپس مانند فرآیند طبیعی درست کردن شیر نوزاد آن را تکان دادند و هم زدند.
با مشاهد مقداری از این شیر زیر میکروسکوپ فهمیدند بین بازده ۱ تا ۱۶ میلیون و به طور میانگین ۴ میلیون در هر لیتر ذرات میکرو پلاستیکی وجود دارد.
بولاند گفت: ما از این ارقام بزرگ تعجب کردیم. بر اساس تحقیقاتی که قبلاً در مورد تخریب پلاستیک در محیط انجام شده بود، ما تصور میکردیم که مقادیر قابل توجهی خواهد بود، اما فکر نمیکنم کسی انتظار داشته باشد که چنین ارقام بزرگی را ببیند.
این محقق ادامه داد: تیم او همچنین از کشف کرد که سرعت تخریب پلاستیک بستگی به دما آب درون آن دارد. هنگامی که محققان آزمایشهای خود را با استفاده از آب در طیفهای مختلف دما انجام دادند، دریافتند که با افزایش دما، ریزش ذرات سریعتر میشود. مخلوط کردن مواد درون بطری با تکان دادند آن نیز باعث افزایش انتشار میکرو پلاستیکها میشود.