با خواص موسیر و ترکیب آن با ماست آشنا شوید
ماست موسیر به دلیل طعم خوشایندی که دارد، در رژیمهای غذایی گوناگون مورد استفاده بسیاری از افراد با ذائقههای مختلف است.
به گزارش اصفهان شرق؛ فرزانه خدایی منش پزشک متخصص تغذیه اظهار کرد: موسیر یکی از گیاهان و سبزیجات دورگهای است که به سیر و پیاز شباهت بسیار زیادی و خواص درمانی مشابه زیادی نیز با این دو سبزی دارد.
خدایی منش افزود: ترکیب ماست و موسیر با هم به عنوان ماست موسیر طرفداران زیادی دارد و مثل سایر سالادها، ترشیها و دیگر سبزیجات کنار انواع غذاها سرو میشود.
او اضافه کرد: برگهای گیاه موسیر باریک و دراز و گل آن ارغوانی شکل است و پیاز آن با بویی کمتر از سیر و پیاز، خوراکی و قابل استفاده است.
این پزشک متخصص تغذیه در ادامه تصریح کرد: خواص موسیر بسیار زیاد است و از جمله مهمترین آن میتوان به خواصی که در حیطه سلامت قلب دارد اشاره کرد و با کاهش کلسترول بد خون، خطر بروز تصلب شرائین، بیماری سرخرگ کورنری و همچنین خطر وقوع حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد.
خدایی منش خاطرنشان کرد: مصرف موسیر با تنظیم سطح خون در بدن، باعث کنترل دیابت در افراد مختلف میشود و برای افراد دیابتی که باید سطح قند خون خود را کنترل کنند، بسیار مفید است.
او همچنین تاکید کرد: یکی دیگر از خواص شگفت انگیز مصرف موسیر کمک به داشتن وزنی مناسب و تناسب اندامی ایده آل است و برخی از مطالعات نشان میدهد که ترکیبات موجود در موسیر به جلوگیری از تجمع زیاد چربی کمک قابل توجهی میکند و درصد چربی بدن را کاهش میدهد.
درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی با موسیر
این پزشک متخصص تغذیه اظهار کرد: مصرف موسیر خاصیت ضدمیکروبی دارد و تحقیقات انجام شده درباره برخی سبزیجات حاوی گوگرد نشان داده است که ترکیبات موسیر خواص متعدد ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس دارد.
خدایی منش در ادامه تصریح کرد: از سبزیجاتی مثل موسیر در درمان سنتی بیماریهایی مثل سرماخوردگی، تب، سرفه و آنفلوانزا استفاده میشود و اثرات شفابخش بسیاری هم به دست میآید.
او اضافه کرد: از دیگر خواص سبزی موسیر میشود به خاصیت آن در افزایش سوخت و ساز خوب در بدن اشاره کرد و منبع سرشار از موادی مثل آهن، پتاسیم و مس است و این خواص نسبت به خواص مشابه آن در پیاز غنیتر است.
این پزشک متخصص تغذیه یادآور شد: استفاده از موسیر در رژیم غذایی، میزان انرژی بدن افراد را افزایش میدهد و در رشد و ترمیم بافت سلولها تاثیرات مثبت فراوانی به جا میگذارد.
خدایی منش تصریح کرد: تقویت قوای جنسی، افزایش دفع میزان ادرار، التیام بخشیدن به دردها و زخمهای بدن و همچنین تسکین دهنده التهابات مختلف به ویژه التهابات طحال و کبد از دیگر خواص موسیر است.
او اضافه کرد: موسیر باعث تحریک آنزیمهای گوارشی و بهبود هضم غذا و همچنین درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش میشود و با وجود دارا بودن مقادیر بالای فیبری که در خود جا داده است، باعث بهبود حرکات روده و برای درمان بیماری یبوست بسیار مفید است.
این پزشک متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: ماست موسیر به عنوان یک غذای رژیمی با مقدار نانی که پزشک معالج تغذیه در رژیم غذایی مشخص میکند، شناخته شده است و اثرات معجزه آسای آن هم در صورت استمرار استفاده در رژیم لاغری قابل مشاهده خواهد بود.
انتهای پیام/