مدارس پایگاههای امداد و نجات میشوند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در مدیریت بحران برنامهریزی شد که هر مدرسه یک پایگاه امداد و نجات باشد.
به گزارش اصفهان شرق؛ منصور شیشهفروش با بیان اینکه یک بالگرد امدادی در استان اصفهان مستقر است و فوریت های پزشکی مسؤولیت آن را بر عهده دارد، اظهار داشت: از اول سال تاکنون این بالگرد امدادی 20 مأموریت را انجام داده و بیش از 27 نفر بیمار را به مراکز درمانی انتقال داده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به انتقال 2 مادر باردار و 10 مورد مصدوم حوادث ترافیکی افزود: فلسفله انجام عملیات امداد هوایی این است که بیمارانی که فوریت دارند سریعاً به مراکز درمانی انتقال دهند.
وی با اشاره به اینکه 40 پد بالگرد در سطح استان اصفهان جانمایی شده که تاکنون 13 پد به بهرهبرداری رسیده و مابقی با همکاری شهرداری و فوریتهای پزشکی آماده میشود، گفت: تلفنهای امدادی 110، 115، 125، 112 است و اگر افراد در جادهها دچار حادثه شدند باید با این تلفنها تماس بگیرند.
شیشهفروش با اشاره به اینکه با استانهای هم مرز در زمان وقوع حادثه هماهنگی کردهایم، بیان کرد: در حوزه یزد برای خور و بیابانک، در حوزه کاشان با قم هماهنگی شده تا در موقع بروز حادثه در مناطق هم مرز دستگاههای امدادی بتوانند سریع خدماترسانی کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان با 8 استان همجوار معین است و آنها هم برای استان اصفهان معین هستند، عنوان کرد: اصفهان جانشین تهران در حوادث ملی است و همچنین اصفهان برای منطقه 2 شهر تهران معین است و منطقه 2 نیز در حوادث برای اصفهان معین است، بنابراین پروتکلهایی تنظیم شده تا در زمان حوادث از ظرفیتهای امدادی همدیگر استفاده کنیم.
واحدهای پر خطر در شهرکهای صنعتی اصفهان شناسایی میشوند
وی با بیان اینکه با توجه به حادثه انفجار بیروت جلسه مدیریت بحران برگزار شد، خاطرنشان کرد: با توجه به حوادثی که سالهای گذشته از جمله پلاسکو و وقوع انفجار امسال در مرکز درمانی تهران به وقوع پیوست، جلسه ویژهای برگزار و مقرر شد صنعت و معدن و شرکت شهرکهای صنعتی نسبت به پایش مخاطرات محتمل در بخش صنعت اقدام کنند و واحدهای پر خطر در شهرکهای صنعتی شناسایی شوند و پروتکلها و دستورالعملهای ایمنی و استانداردسازی در جهت انبار کردن، استفاده و حمل و نقل را مطابق با آییننامهها با هدف پیشگیری از رخداد حوادث و حریق و حادثه در صنایع اجرا کنند.
شیشهفروش ادامه داد: استانداردهای ایمنی را مدیران ایمنی باید در صنایع پیگیری و اجرایی کنند با پایش و نظارت و آموزشهایی که به کارگران در جهت حفاظت فردی میدهند و همچنین بهداشت حرفهای و اداره کار موظف شدند تیمهای بازرسی آنها در تمام صنایع تولیدی استانداردها را چک کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه آییننامه حمل و نقل مواد سوختی و روغنی و مواد خطرناک تدوین و به همه صنایع و شهرکهای صنعتی و شرکت پخش فرآوردههای نفتی ابلاغ شده است، تصریح کرد: در جریان حمل و نقل مواد سوختی مانند بنزین و نفت پروتکلهای ایمنی باید براساس دستورالعملها رعایت شود و تانکرها فرسوده نباشد و رانندگان گواهی سلامت و ایمنی داشته باشند و در مسیرهای ایمن با هماهنگی با پلیس راه حرکت کنند.
تشکیل کارگروه شناسایی موارد آسیبپذیر و پرخطر در شهرها
وی با تأکید بر اینکه ایمنی جایگاههای سوخت بسیار مهم است و مالکان آن مکلف هستند نسبت به استاندارد کردن ارائه خدمات در جایگاه اقدام کنند و تابلو هشدار در مخازن ذخیره و ارائه خدمت نصب کنند، گفت: شهرداریها موظف شدند کارگروه شناسایی موارد آسیبپذیر و پرخطر را در شهرها تشکیل دهند و با هماهنگی سازمان نظام مهندسی ساختمان، شرکتهای آب و برق، آتشنشانی چک لیست از همه فرایندهای خدماتی در شهرها اعم از مجتمعهای مسکونی فرسوده، واحدهای تجاری، گردشگری، شبکههای ایمنی برق و گاز تهیه کنند و به مالکان آن اخطار دهند و تاریخی را برای ایمن کردن مشخص کنند و اگر اقدام نکردند به مراجع قضایی معرفی کنند.
ایمنی بازارهای قدیمی زیر ذرهبین مدیریت بحران
شیشهفروش با اشاره به برگزاری جلسه مدیریت بحران با میراث فرهنگی تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد که با همکاری شهرداری بازارهایی که در سطح استان است به ویژه بازار اصفهان، کاشان، نائین و نجفآباد و بازارهایی که قدمت دارد و آسیبپذیر هستند با همکاری اتاق اصناف آموزشهای ایمنی برای تمام اصناف برگزار شود و ایمنی ورود و خروج بازار بررسی شود و دسترسی آسان عوامل امدادی، ایجاد پایگاههای اطفای حریق، نصب کپسول اطفای حریق در مغازههای کسبه بازار انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه تمام صنوف و اتحادیهها مکلف شدند با همکاری شبکه برق و گاز ایمنی شبکه ها را چک و آتشنشانیها بررسی کنند هر جایی که پر خطر است ابلاغ کنند، افزود: در فصل بازگشایی مدارس هستیم، جلسهای برگزار و مقرر شد در هر مدرسهای شورای ایمنی متشکل از مدیر مدرسه و بعضی از اولیای دانشآموزان و مراکز امدادی که اطراف مدرسه هستند، تشکیل شود و یک مدرسه به عنوان یک پایگاه امداد و نجات در یک محله نقش آفرین باشد.
وی با بیان اینکه در مدیریت بحران برنامهریزی شد که هر مدرسه یک پایگاه امداد و نجات باشد، بیان کرد: شورای ایمنی مدرسه باید مخاطرات مدرسه را از لحاظ حریق، سرمایشی و گرمایشی، ایستادگی و مقاومت مدرسه در جهت شناسایی مخاطرات احتمالی و رفع نواقص بررسی کند و همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاهها پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی و در کنار آن مسائل ایمنی رعایت شود.
انتهای پیام/