سرویس: غیر تولیدی 06:16 - سه شنبه 31 تیر 1399

جهش شناسایی‌شده در کرونا نشانه مسری‌تر شدن ویروس

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار کرد: تحقیقات جدید منتشرشده، نوعی جهش ژنتیکی جدید در ویروس کرونا را شناسایی کرده که می‌تواند منجر به مسری‌تر شدن این ویروس شده و حتی می‌تواند به آلودگی مجدد افرادی منجر شود که به دلیل ابتلای به این ویروس درگذشته در خون خود آنتی‌بادی‌های ضد این ویروس را نیز داشته باشند.

به گزارش اصفهان شرق؛ آمار مبتلایان کرونا در کاشان جلودار برپاکنندگان مراسم و دورهمی‌ها نیست و هر روز مردم شاهد بستری شدن افراد جدید، در بیمارستان شهید بهشتی کاشان هستند. به نظر می‌رسد ریشه‌کن شدن ویروس منحوس کرونا، نیازمند فرهنگ‌سازی دقیق و بیشتر را دارد، مردم همچنان به فکر مراسم عروسی و دورهمی‌ها هستند، این تجمعات باعث می‌شود این بیماری بیش از بیش گسترش یابد.

سید علیرضا مروجی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با به روند افزایشی ابتلا به ویروس کووید۱۹ در منطقه اشاره کرد و افزود: در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵ بیمار جدید حاد تنفسی بستری شده‌اند، که در مجموع ۸۹ بیمار حاد تنفسی در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری هستند.

وی گفت: ۴۲ هزار و ۷۸۶ نفر تاکنون به مراکز بستری و سرپایی تشخیصی و درمانی در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل مراجعه کرده‌اند و تا کنون ۳ هزار و ۱۶۴ بیمار حاد تنفسی مرخص شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه  ۳ مورد فوت مرد ۸۷ سال، مرد ۶۴ سال و زن ۷۶ سال در ۲۴ ساعت قبل رخ داده است، تصریح کرد: تاکنون  هزار و ۸۳۳ نفر از نظر تست کرونا مثبت شده‌اند که این آمار نشان می‌دهد مردم نکات بهداشتی را به خوبی رعایت نمی‌کنند.

وی به استفاده از ماسک در اماکن عمومی، حضور حداقلی در مجامع و پرهیز از اجتماعات به‌ویژه در فضاهای سربسته و شستن یا ضدعفونی کردن دست‌ها از مهم‌ترین توصیه‌ها به مردم  دانست و عدم استفاده از ماسک‌های آلوده، شل و گشاد، پرهیز از قرار دادن ماسک زیر بینی، عدم لمس قسمت جلویی ماسک، اجتناب از برداشتن ماسک حین صحبت با دیگران، پرهیز از قرار دادن ماسک در محل دسترسی دیگران، شست‌وشوی دست‌ها قبل و بعد از لمس کردن ماسک، بررسی ماسک ازنظر سلامت، استفاده از قسمت رنگی به سمت بیرون، را ازجمله از مهم‌ترین شرایط استفاده از ماسک برای جلوگیری از ویروس کرونا ذکر کرد.

مروجی با اشاره به اینکه ماسک به هیچ‌وجه نباید برای کودکان زیر دو سال و یا افرادی که هوشیار نیستند استفاده شود، افزود: سازمان بهداشت جهانی گزارش‌هایی مربوط به انتقال ویروس کووید۱۹ ارائه کرده و شواهد موجود در مورد انتقال از افراد دارای علامت، افراد دارای پیش از بروز علامت و افراد بدون علامت اما آلوده به کووید۱۹ ارائه داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان تماس و قطرات تنفسی و ناقلان ویروس کرونا را دو مسیر اصلی برای انتقال ویروس کووید۱۹ بیان کرد و یادآور شد: قطرات تنفسی زمانی‌ ایجاد می‌شود که فرد آلوده صحبت، سرفه یا عطسه کند و شخصی که در تماس نزدیک با فرد آلوده باشد در معرض قطرات تنفسی عفونی بالقوه خواهد بود.

 وی ادامه داد: همچنین این قطرات ممکن است بر روی سطوحی که ویروس بر روی آن زنده می‌ماند، فرود آیند. بنابراین، اشیا و سطوح تماس با فرد آلوده یا قطرات آلوده می‌توانند مسیر انتقال ویروس باشند.

مروجی با بیان اینکه، شواهد موجود نشان می‌دهد که این بیماری، از همه این افراد و البته بیشتر توسط موارد دارای علامت، منتقل می‌شود، اذعان داشت: دوره نهفتگی برای کووید۱۹ به‌طور متوسط بین ۵ تا ۷ روز است، اما می‌تواند تا ۱۴ روز هم طولانی شود؛ در این دوره، که به آن دوره قبل از علامت داشتن هم می‌گویند، افراد آلوده می‌توانند ناقل بوده و ویروس را به دیگران منتقل کنند درحالی‌که بازشناسی این افراد بسیار دشوار به نظر می‌رسد و یافته‌های پژوهشی حاکی است تست مولکولی برخی افراد پس از ۱ تا ۳ روز از مواجهه با ویروس کووید۱۹ و قبل از بروز علائم، می‌تواند مثبت باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: بنابراین، این امکان وجود دارد که افراد آلوده به کرونا بتوانند ویروس را حتی قبل از بروز علائم منتقل کنند. انتقال ویروس از فردی که علامتی ندارد نیز از طریق قطرات تنفسی یا از طریق لمس اشیاء یا سطح آلوده به ویروس صورت خواهد گرفت.

جهش شناسایی‌شده در کرونا ویروس جدید نشان‌دهنده مسری‌تر شدن ویروس

 حمیدرضا بنفشه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار کرد: تحقیقات جدید منتشرشده، نوعی جهش ژنتیکی جدید در ویروس کرونا را شناسایی کرده که می‌تواند منجر به مسری‌تر شدن این ویروس شده و حتی می‌تواند به آلودگی مجدد افرادی منجر شود که به دلیل ابتلای به این ویروس درگذشته در خون خود آنتی‌بادی‌های ضد این ویروس را نیز داشته باشند.

وی گفت: دانشمندان دریافتند این جهش مربوط به پروتئین‌های اسپایک سطح ویروس است و باعث می‌شود تا ویروس سریع‌تر به سلول‌های میزبان نفوذ کند و همانندسازی سریع‌تری داشته باشد اما این جهش باعث افزایش کشندگی ویروس برای مبتلایان نمی‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کاشان بابیان اینکه دانشمندان دریافتند ویروس‌ها اغلب برای فرار از آنتی‌بادی‌های ایجادشده توسط سیستم ایمنی بدن، جهش می‌یابند، ادامه داد: این پدیده ویروسی که باعث ایجاد تغییرات کافی برای جدایی از ویروس اصلی می‌شود به‌عنوان رانش آنتی‌ژنی شناخته می‌شود.

بنفشه، با بیان اینکه صحت تحقیقات جدید در آینده مشخص می‌شود، افزود: استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی ضروری است.

۱۷ دستگاه مانیتورینگ آنلاین در مرکز درمانی شهید بهشتی نصب شد

محمدرضا شریف، سرپرست مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی کاشان با اشاره به اینکه ۱۷ دستگاه مانیتورینگ آنلاین علائم حیاتی و دستگاه سانترال مرکزی در بخش عفونی این مرکز راه‌اندازی شده است، گفت: بخش عفونی این مرکز با استفاده از کمک‌های خیرین گرامی و اعتبارات دانشگاه، به سیستم مانیتورینگ آنلاین علائم حیاتی بیماران بستری و دستگاه سانترال مجهز شد.

سرپرست مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی کاشان با اشاره به نقش خیرین سلامت در تجهیز بخش عفونی، افزود: برای تجهیز و راه‌اندازی این دستگاه‌ها، خیرین سلامت شهرستان هزینه خرید یک دستگاه سانترال مرکزی و ۷ عدد مانیتورینگ را پرداخت و مابقی از محل اعتبارات بیمارستان و دانشگاه هزینه شده است.

وی تصریح کرد: این دستگاه برای نمایش علائم حیاتی بیمار (کنترل ضربان و ریتم قلب، تعداد و نوع تنفس، فشارخون، درجه حرارت بدن و میزان اکسیژن خون شریانی) به‌طور مستمر به‌ کار می‌رود و اطلاعات مربوطه را بر روی صفحه‌نمایش بالای سر بیمار و ایستگاه پرستاری نشان می‌دهد و در شرایط نامطلوب بیمار، هشدارهای لازم را به تیم درمانی می‌دهد.

انتهای پیام/

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.