همزمان با عید مبعث؛
روپوش مضجع مطهر ابا عبدالله الحسین(ع)، فردا عازم کربلا می شود
روپوش مضجع مطهر حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، فردا عازم کربلا می شود تا روز میلاد آن حضرت در کربلای معلی گسترده شود.
به گزارش اصفهان شرق: مسوول کارگاه آفرینش های هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان پیش از ظهر امروز در نشستی با اصحاب رسانه گفت: روپوش مضجع مطهر ابا عبدالله الحسین(ع) که حاصل دست هنرمندان اصفهانی است، روز میلاد با سعادت آن حضرت در کربلای معلی پهن خواهد شد.
محمد حسین ایرانپور ادامه داد: روپوش قبلی این مضجع مطهر که حدود هفت سال قبل توسط هنرمندان اصفهانی دوخته شده بود پس از تعویض در موزه آستان مقدس حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) قرار خواهد گرفت.
وی شروع به دوخت این روپوش را همزمان با میلاد حضرت زهرا(س) اعلام کرد و افزود: در این روپوش که با تلاش شبانه روزی چهارده بانوی هنرمند اصفهانی طی دوسال دوخته شده است، از ۳۰ متر پارچه مخمل جیر، ۳۰ متر آستری، پنج هزار مثقال ملیله اصل، ۳۰۰ مثقال شمش طلا، ۳۰۰ مثقال سنگ های قیمتی اصل در ۱۰ نوع مختلف شامل یاقوت، زمرد و …، ۲۶ کیلو مروارید اصل و ۳۰ کیلو مروارید، عقیق و فیروزه درشت، استفاده شده.
مسوول کارگاه آفرینش های هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان با اشاره به متعلقات پارچه این رو پوش گفت: ۲۰ متر قیتان، ۱۷ متر ریشه پارچه و ۳۰ متر کاور اعلا نیز برای پارچه این اثر هنری استفاده شده.
ایرانپور ادامه داد: پنج سبد گل روی این پارچه دوخته شده است که به نام مقدس الله و پنج تن مزین شده است، وسط این روپوش ترنج بزرگی با ذکر حدیث « ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه» دوخته شده و ۲۳۰ کتیبه با خط طلا دور و با جملاتی چون لبیک یا حسین(ع) مظلوم، یا حسین(ع) شهید و یا حسین(ع) غریب، تا دور این رو پوش را مزین کرده است.
وی از هنرهایی که در دوخت این روپوش به خدمت گرفته شده نام برد و تصریح کرد: هنرهایی چون، ملیله دوزی، ترمه دوزی، خطاطی و هنرهای تزیینی در دوخت این روپوش به کار گرفته شده است.
مسوول کارگاه آفرینش های هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان اضافه کرد: همزمان با ارسال این روپوش چهار کتیبه ملیله دوزی شده برای نصب در بالای مضجع شریف امامین جوادین ارسال خواهد شد.
ایرانپور با اشاره به ارسال ۱۰۸ کتیبه مینا کاری شده به حرم امامین جوادین، اذعان داشت: در این کتیبه ها که به همت مردم لنجان تهیه شده هنرهایی چون قلمزنی، میناکاری، زرگری، طلاکاری به کار گرفته شده است.
وی ادامه داد: کارگاه آفرینش های هنری استان اصفهان افتخار دارد به ساخت ۲۳ درب برای حرم های مقدس در عتبات عالیات و در حال حاضر در حال ساخت ۱۵ درب دیگر برای این حرم ها و ساخت دو درب مشبک بی نظیر دو رو برای حرم حضرت امیر(ع) هستیم.
مسوول کارگاه آفرینش های هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان در خاتمه افزود: ستاد بازسازی عتبات و عالیات نه تنها در اصفهان بلکه در تمامی شهرستان های دیگر دارای دفتر می باشد و مردم می توانند هدایای نقدی و غیر نقدی شان را برای بازسازی این حرم های شریف به این دفاتر تحویل دهند و هنرمندان قلم زن، میناکار، خطاط، گره چین، معرق کار، زرگر، ملیله دوز و گلدوز می توانند آمادگی همکاریشان با این ستاد را به این دفاتر اعلام کنند تا پس از برسی و قبول شورای هنری ستاد در ساخت عتبات و عالیات همکاری کنند.