میرزای رزاز:
حذف سحری باعث کاهش وزن نخواهد شد
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: سحری مهمترین وعده غذایی محسوب میشود و حذف آن باعث کاهش وزن نخواهد شد.
به گزارش اصفهان شرق؛ جلال الدین میرزای رزاز، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور درباره مصرف شام برای افراد روزهدار بیان کرد: افرادی که دارای اضافه وزن نیستند حدود یک ساعت پس از مصرف افطاری سبک، میتوانند به میزان محدود شام میل کنند، اما کسانی که دارای اضافه وزن هستند از مصرف شام تا یک ساعت بعد از افطار باید چشم پوشی کنند.
رزاز با بیان اینکه وعده سحری مهمترین وعده برای افراد روزهدار است، گفت: از آن جایی که بعد از مصرف وعده سحری حدود ۱۵ الی ۱۶ ساعت نباید مواد غذایی میل کرد، تامین انرژی بدن از وعده سحری اهمیت زیادی دارد و حذف آن با تصور کاهش وزن باعث آسیب جدی به بدن خواهد شد و از این روش باید پرهیز کرد.
او با اشاره به اهمیت وعده سحری اظهار کرد: در وعده سحری باید غذاهایی مصرف شوند که آبپز و دارای مقدار کافی پروتئین گیاهی و حیوانی باشند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: غذاهایی که در وعده سحر میل میشوند نباید حاوی نمک و ادویه جات زیادی باشند. همچنین باید از مصرف غذاهای سرخ کردنی و چرب در وعده سحری به علت افزایش سطح تشنگی و آسیب به بدن فرد روزهدار پرهیز شود.
متخصصان تغذیه مدعی هستند که نوشیدن حداقل ۲ تا ۳ لیتر آب یا آب میوه و سبزیجات آبدار مانند کاهو در فاصله بین افطار تا سحر اهمیت فراوانی دارد.
قند خون فرد روزهدار به علت عدم دریافت مواد غذایی در طول روز کاهش پیدا کرده و بدن به سمت تجزیه پروتئینها برای ساختن قند جدید خواهد رفت.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند، افراد حتما افطار را با نوشیدن مایعات گرم شروع کنند تا با این روش معده به راحتی بتواند غذا را دریافت کند.
گفتنی است؛ در صورتی که وعده افطار با عجله مصرف شود باعث افزایش مقدار زیادی کربوهیدرات، قند و چربی و در نهایت اضافه وزن در افراد خواهد شد.
افرادی که قصد کاهش وزن در ایام ماه رمضان را دارند بهترین گزینه این است که وعده افطار خود را با مقدار کمی غذا مانند نوشیدن شیر با چند عدد خرما شروع کنند و پس از گذشت ۱ الی ۲ ساعت وعده اصلی شام را میل کنند. در ضمن نوشیدنیهایی مانند قهوه پس از افطار باعث تشدید تشنگی در طول روز برای روزه داران خواهد شد.
انتهای پیام/