سرویس: اجتماعی 14:02 - پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399

«انگشت کوویدی» علامت احتمالی ویروس کرونا

انگشتان کبود و ملتهب که به نظر می‌رسد دچار سرمازدگی شده باشند، عجیب‌ترین علامت آلودگی به ویروس کرونا است.

به گزارش اصفهان شرق؛ تا کنون علاوه بر علائم اولیه ویروس کرونا سرفه، تنگی نفس و تب، ۶ علائم دیگر نیز به لیست نشانه‌های این بیماری اضافه شده است.

این علائم شامل لرز، لرز‌های مکرر همراه با احساس سرما، درد عضلانی، سردرد، گلودرد و از دست حس بویایی و چشایی هستند، اما به تازگی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ شاهد علامت‌های عجیب و غریبی هستیم.

دکتر لیندی فاکس، متخصص پوست در سانفرانسیسکو تا قبل از شیوع ویروس کرونا، سالانه ۴ یا ۵ بیمار دچار سرمازدگی داشت، سرمازدگی ضایعات دردناک قرمز یا بنفش است به طور معمول در زمستان روی انگشتان دست یا پا ظاهر می‌شود.

طی چند هفته گذشته در پی شیوع ویروس کرونا، این متخصص پوست ده‌ها مورد از این بیماری را داشته است.

افزایش بیماران انگشت پای کوویدی در چند هفته اخیر

فاکس گفت: به طور ناگهانی در چند هفته اخیر تعداد افراد مبتلا به قرمزی پوست در انگشت پا در کلینیک‌ها افزایش یافت؛ این در حالی است که این افراد قبلا دچار سرمازدگی نشده بودند.

به گفته این متخصص پوست اغلب بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که عارضه انگشت پای کوویدی را تجربه می‌کنند، افراد جوانی هستند که ظاهری سلامت دارند و فاقد سایر علائم کووید ۱۹ بوده یا علائم خفیفی دارند.

این وقت از سال زمان سرمازدگی در انگشت پا و دست نیست،زیرا این اتفاق در اثر التهاب رگ‌های خونی کوچک در واکنش به شرایط سرما و یا رطوبت ایجاد می‌شود.

انگشت پای کوویدی در بیماران کرونا

انگشت پای کوویدی احتمالا از علائم کروناست

همچنین استر فریمن، مدیر پوست جهانی بهداشت در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون، گفت: این قرمزی‌های پوست به عنوان یکی دیگر از علائم ویروس کرونا ظاهر می‌شوند، بارزترین علائم آن سرفه خشک و تنگی نفس است.

او ادامه داد: از دیگر علائم ویروس کرونا می‌توان به احساس گیجی یا از دست دادن حس بویایی و چشایی اشاره کرد.

مقامات بهداشت و درمان فدرال قرمزی پوست و سرمازدگی را از نشانه‌های ویروس کرونا نمی‌دانند، اما برخی از متخصصان پوست در حال تلاش برای تغییر لیست علائم کرونا هستند و گفتند “انگشتان پای کوویدی” باید به عنوان یکی از نشانه‌های ویروس کرونا مورد آزمایش قرار بگیرد.

فریمن گفت: مردم نباید از این عارضه جدید بترسند، زیرا روند بهبودی این بیماران سریع اتفاق می‌افتد، به طوریکه با در خانه ماندن این ضایعات انگشت پا از بین می‌رود.

انگشت پای کوویدی به معنای بهبودی روند بیماری است

چندین مقاله پزشکی از اسپانیا، بلژیک و ایتالیا افزایش موارد ضایعات دردناک در انگشتان پا، پاشنه آشیل و کف پا بیماران را گزارش دادند، اینکه آیا این افراد آلوده به ویروس کرونا بودند یا خیر هنوز مشخص نیست.

انگشت پای کوویدی بیشتر در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان گزارش شده و به گفته برخی از متخصصان ممکن است این اتفاق یک پاسخ ایمنی سالم نسبت به ویروس باشد.

دکتر فاکس گفت: خبر خوب این است که ضایعاتی مانند انگشت پای کوویدی به معنای بهبودی روند بیماری است، معمولاً این نشانه به معنی شناخت این ویروس توسط بدن است و نسبت به آن واکنش ایمنی خوبی نشان داده است.

“انگشت پای کوویدی” اغلب بر روی انگشتان یک یا هر دو پا ظاهر می‌شود بیمارانی که دچار این ضایعات دردناک می‌شوند، اغلب در این ناحیه‌ها احساس سوزش و خارش می‌کنند.

در ابتدا، انگشتان پا متورم شده و مایل به رنگ قرمز می‌شود، بعضی اوقات قسمتی از انگشتان پا متورم می‌شود و ضایعات یا برآمدگی‌هایی در انگشتان پا و دست دیده می‌شود، با گذشت زمان، این ضایعات به رنگ بنفش در می‌آیند.

بر اساس مقاله‌ای که اخیراً در ژورنال بین المللی پوست پزشکان اسپانیا منتشر شده است، وضعیت ۶ مورد از بیماران مبتلا به انگشت پای کوویدی را در این گزارش شرح داده است.

بیشتر این بیماران نوجوان یا جوان بالغ بودند. یکی از بیماران ۱۵ سال سن داشت و وقتی برای تورم انگشت پا به اورژانس مراجعه کرد، فهمید که مبتلا به کووید ۱۹ است.

بیمار دیگر مردی ۹۱ ساله بود که سه هفته قبل برای بیماری کرونا در بیمارستان بستری و بهبود یافته بود.

انگشت پای کوویدی و کرونا

انگشت پای کوویدی پدیده غیر معمولی نیست

به گفته متخصصان پوست این پدیده غیر معمول نیست مانند بیماری سرخک و آبله‌مرغان که ضایعات انگشت پا در این موارد دیده می‌شود.

کهیر هم می‌تواند نشانه ویروس کرونا باشد، اما انگشت پای کوویدی ممکن است  چشم‌گیرترین علائم ظاهری ویروس کرونا باشد.

به گفته فاکس متخصص پوست، گفت: کهیر اغلب در بیماران مبتلا به ویروس کرونا دیده می‌شود، اما بروز ضایعات پوستی یا همان انگشت پای کوویدی در بیماران مبتلا به کرونا غیر منتظره بود.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.