سرویس: غیر تولیدی » نقلی 09:25 - یکشنبه 24 آذر 1398

واقعیت ماجرای وجود قرص در کیک ها چه بود؟ / سناریوی تکراری که از ترکیه به ایران رسید!

سخنگوی وزارت بهداشت از پشت پرده های پدیده وجود قرص در برخی محصولات غذایی سخن گفت.

به گزارش اصفهان شرق؛ کیانوش جهانپور در تشریح واقعیت هایی از ماجرای وجود قرص در برخی کیک ها بیان کرد: 29 اکتبر سال جاری در فضای مجازیِ برخی کشورهای اروپایی، شمال عراق، کردستان عراق، فلسطین و حتی ایالات متحده ویدئویی مبنی بر مشاهده قرص در کیک های یک شرکت ترکیه ای منتشر شد.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: حدود کمتر از یک ماه بعد از این حادثه، همین فیلم در شبکه ها و گروه های فارسی زبان منتشر و ادعا شد که در محصولات کیک، بیسکوئیت و ویفر شرکت های غذایی ایرانی قرص مشاهده شده و به این فیلم استناد کردند؛ در صورتی که این همان فیلم یک ماه قبل بود که در کشورهای دیگر منتشر شد.

وی ادامه داد: همزمان با این انتشار فیلم ها، گزارشات مردمی مبنی بر مشاهده قرص و کپسول در برخی فرآورده های غذایی شامل کیک و ویفر و بیسکوئیت داشتیم؛ در ابتدا از پیرانشهر و بعد از استان هرمزگان و کرانه های ساحلی استان سیستان و بلوچستان گزارشاتی رسید که اگر چه تعداد آن ها بسیار محدود بود اما یک عدد هم در یک شهر برای ایجاد نگرانی در مردم قابل توجه بود.

جهانپور تصریح کرد: گزارشات موردی هم از اهواز و ایلام و برخی استان ها داشتیم که مردم نمونه ها را به همکاران ما در معاونت های غذا و داروی سراسر کشور تحویل می دادند و موارد برای انجام آزمایش های تخصصی به آزماایشگاه های قطب و مرجع ارسال شد.

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: داروهایی که در آن نمونه ها مشاهده شد داروهای خانگی بود و عموماً خطرناک قلمداد نمی شد؛ تا این لحظه قرص ترامادول، قرص های مخدر و قرص برنج مشاهده نشد و آزمایش ها هم چنین چیزی را نشان نمی دهد.

جهانپور همچنین گفت: این کار دقیقاً یک اقدام خرابکارانه است؛ اگر تصاویر فضای مجازی را با لحاظ این که همه آن ها راستی آزمایی هم نشده در نظر بگیریم، می بینیم که قرص ها بدون نشت و تغییر رنگ و با قوام عادی و کپسول ها هم با روکش عادی در عکس ها هستند که نشان می دهد این اتفاق در خط تولید نیفتاده و قبل از عرضه خرد به صورت موردی انجام شده است.

وی در ادامه اعلام کرد: 12 شرکت ایرانی تا این لحظه هدف این اتفاق قرار گرفتند؛ امکان این که در تولیدات 12 شرکت در نقاط مختلف کشور این اتفاق همزمان بیفتد وجود ندارد، به خصوص که شکل قرص و کپسول مشخص است که خط تولید را نگذرانده است.

جهانپور با اشاره به این که آیا این کار در 12 شرکت در مرحله بسته بندی اتفاق افتاده است، گفت: این هم امکان پذیر نیست، مگر این که همه این محصولات در یک مکان به صورت یک جا با هدف خرابکاری به این صورت در آمده باشند و به صورت خوشه ای حتی در سطح محدود توزیع شده باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی دیگر از نکات قابل توجه این است که اصرار بر نمایش دارو با شکل واقعی خودش در عکس های فضای مجازی بود تا رعب و وحشت بهتری به مردم القا شود؛ ما در تصاویر دیدیم که شکل ظاهری قرص هیچ تغییری نکرد.

وی معتقد بود: این کار با هدف تخریب صنعت غذایی کشور صورت گرفت و با توجه به این که اقدام مشابهی علیه شرکت ترکیه ای انجام شد، این اقدام متعاقب یا کپی آن بود و در راستای همان رفتار عمل کردند.

جهانپور خاطر نشان کرد: قطعاً این افراد به دنبال تخریب وجهه صنعت غذایی ایران هستند؛ بسیاری از این برندهایی که هدف قرار گرفتند شرکت هایی هستند که صادرات و در کشورهای همجوار حضور داشتند.

وی ادامه داد: تأکید می کنیم همه فروشگاه ها موظف هستند صرفاً از زنجیره پخش رسمی و شرکت های توزیع کننده مجاز و شناسنامه دار در قبال فاکتور رسمی فروآورده غذایی را تحویل بگیرند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان این که شاید برخی فروشگاه ها و حتی فروشگاه های نه چندان معتبر از زنجیره غیر رسمی تغذیه کنند، تصریح کرد: با فروشگاه هایی که به خاطر آفرها یا ارزان تر بودن یک محصول از پخش کننده های غیر مجاز محصولات را نحویل می گیرند برخورد خواهد شد و در قبال پیامدهای این کار مسئول و پاسخگو هستند.

جهانپور در پایان در تشریح سرانجام این اقدام خرابکارانه گفت: ابعاد امنیتی این ماجرا با توجه به این که دستگاه های انتظامی و امنیتی ورود کردند، روشن خواهد شد.

انتهای پیام/صاحب نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.