سرویس: غیر تولیدی 11:14 - چهارشنبه 13 آذر 1398

سهم متغیر جناح‌های سیاسی در نمایندگی مردم اصفهان

تاریخچه انتخابات نشان می‌دهد در 10 دوره‌ای که عمر مجلس شورای اسلامی گذشته سهم جناح‌های سیاسی در استان و شهر اصفهان ثابت نبوده و نسبت حضور چهره‌های سیاسی در دوره‌های مختلف بنا بر فضای حاکم بر کشور تغییر کرده است.

به گزارش اصفهان شرق؛ با آغاز ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس، تنور انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور گرم شده و چشم‌ها به فرمانداری‌هاست تا مشخص شود در این دوره چه کسانی خود را در معرض رأی مردم قرار می‌دهند.

طبق قانون فعلی انتخابات، استان اصفهان 20 نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که به تفکیک عبارت‌اند از 5 نماینده در شهرستان اصفهان و حوزه‌های کاشان و آران و بیدگل، نجف‌آباد و تیران و کرون، خوانسار و گلپایگان، اردستان، نائین و خورو بیابانک، شهرضا و دهاقان، سمیرم، فریدن و فریدون‌شهر و چادگان، نطنز و بادرود، فلاورجان، خمینی‌شهر، مبارکه، شاهین‌شهر و میمه و برخوار لنجان و نماینده ارامنه مرکز و جنوب کشور هم یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند.

پس از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب، مجلس شورای اسلامی هر 4 سال یک بار شاهد انتخابات جدید و نمایندگانی متفاوت با گذشته روی صندلی‌های خود بوده که در برخی دوره‌ها از لحاظ سیاسی کاملاً متفاوت از یکدیگر بوده‌اند و حالا بار دیگر قرار است صندلی‌های سبز بهارستان در اختیار نفرات جدید قرار بگیرد.

تاریخچه انتخابات نشان می‌دهد در 10 دوره‌ای که از عمر مجلس شورای اسلامی گذشته سهم جناح‌های سیاسی در استان و شهر اصفهان ثابت نبوده و نسبت حضور چهره‌های سیاسی در دوره‌های مختلف بنا بر فضای حاکم بر کشور تغییر کرده است.

نمایندگانی که از شهرستان اصفهان وارد مجلس شورای اسلامی شده‌اند در ادامه می‌آید (رنگ‌ها نشان دهنده جناح سیاسی افراد هستند).

قرمز: اصولگرا

آبی: اصلاح‌طلب

سبز: مستقل

دوره اول: احمد سلامتیان، فتح‌اله امید نجف‌آبادی، سید محمد غرضی، فضل‌اله صلواتی، حسین بهشتی‌نژاد، احمد سالک، مهدی اژه‌ای، سید علی‌اکبر پرورش و محی‌الدین فاضل هرندی

دوره دوم: نصراله صالحی حاجی‌آبادی، محمد معزالدین، عبداله نوری، محمدرضا امامزاده واقفی و محی الدین فاضل هرندی

دوره سوم: محمدرضا امامزاده واقفی، محی‌الدین فاضل هرندی، محمد معزالدین، محمدکریم شهرزاد، احمد سالک و سید علی‌اکبر پرورش

دوره چهارم: مهدی اژه‌ای، سید علی‌اکبر پرورش، احمد سالک، محمدکریم شهرزاد و حسن کامران دستجردی

دوره پنجم: زهرا پیشگاهی‌فرد، عبدالرحمان تاج‌الدین، مصطفی معین، حسن کامران دستجردی، نیره اخوان بیطرف و ناصر خالقی

دوره ششم: عبدالرحمان تاج‌الدین، ناصر خالقی، احمد شیرزاد، رجبعلی مزروعی و اکرم مصوری‌منش

دوره هفتم: محمدحسین استکی، حسن کامران دستجردی، نیره اخوان بیطرف، حمیدرضا فولادگر و محمدتقی رهبر

دوره هشتم: نیره اخوان بیطرف، محمدتقی رهبر، محمدکریم شهرزاد، حمیدرضا فولادگر و حسن کامران دستجردی

دوره نهم: حسن کامران دستجردی، حمیدرضا فولادگر، احمد سالک، نیره اخوان بیطرف و عباس مقتدایی خوراسگانی

دوره دهم: حمیدرضا فولادگر، ناهید تاج‌الدین، حیدر علی عابدی، احمد سالک و حسن کامران دستجردی

بررسی رویکرد نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد مردم شهرستان اصفهان در 40 سال اخیر تقریبا در انتخاب‌هایشان به هر دو جناح اصلی کشور تمایل داشته‌اند به طوری که 29 نماینده از طیف اصولگرا و 21 نماینده از طیف اصلاحطلب به عنوان نماینده مردم شهرستان اصفهان وارد مجلس شورای اسلامی شده‌اند.

انتهای پیام/فارس

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.