یکسوم مرغداریهای استان اصفهان غیرفعال هستند
رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: اکنون ما در استان 1820 مرغداری دارای مجوز داریم که فقط 1300 مرغداری فعال است و تصمیم بر آن است که مجوزهای مرغداریهای غیر فعال باطل شود.
به گزارش اصفهان شرق؛ رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان با حضور در شهرستان فریدن به همراه مسئولان شهرستانی شب گذشته از چند واحد تولیدی و مزارع فریدن بازدید کرد.
مهرداد مردامند در این بازدید یکی از مشکلات اساسی بخش کشاورزی در شهرستان فریدن را عدم جذب سرمایهگذار دانست و اظهار داشت: مسؤولان شهرستان باید به دنبال زمینه سازی برای جذب سرمایه گذار باشند و ما نیز این وعده را میدهیم که بیشترین مساعدت را با سرمایهگذاران در فریدن داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بسته حمایتی بخش کشاورزی با هدف رونق تولید و حمایت از سرمایهگذاران در 25 سرفصل در تعامل با فعالان بخش کشاورزی تدوین شده است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی اصفهان در تعامل با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی استان اصفهان بستههای تسهیلگران را برای اطلاعرسانی به بخش خصوصی ارائه کرد و این بسته تشویقی محصول جلسات متعدد شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت است.
مرادمند با بیان اینکه بسته حمایتی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از فعالان اقتصادی در راستای تحقق شعار سال شامل 25 سرفصل است، عنوان کرد: در راستای حمایت از فعالیتهای گلخانهای و کمآب نسبت به تسهیل صدور مجوز گلخانه از طریق کاهش استعلامها اقدام کردیم، بر همین اساس برای احداث گلخانههای با مساحت کمتر از یک هکتار نیازی به مجوز سازمان محیط زیست نیست و افراد با در دست داشتن پروانههای قبلی از شرکت آب منطقهای استان اصفهان از استعلام این شرکت بینیاز میشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در راستای تأمین تسهیلات تولیدکنندگان محصولات گلخانهای طبق بند الف تبصره 18 با نرخ بهره 6 تا 9 درصد به صورت شناور و بدون محدودیت تأمین اعتبار خواهد شد.
وی با بیان اینکه اکنون شهرک گلخانهای فریدن تمام زیرساختهای آن آماده شده که فقط با یک هزینه 40 میلیارد ریالی میتوانیم آن را به مرحله واگذاری برسانیم، تاکید کرد: ما به همراه مسئولان شهرستانی باید تمهیداتی را در نظر بگیریم که هر چه سریعتر این پتانسیل خوب در این شهرستان را به مرحله بهرهبرداری برسانیم.
مرادمند ادامه داد: با مطالعاتی که نسبت به ظرفیتهای شهرستان فریدن داشتیم به دنبال این هستیم که این منطقه را به عنوان یک قطب در پرورش دام سبک، زنبور عسل و بوقلمون معرفی کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خبر داد: طبق مکاتباتی که داشتیم ممنوعیت صدور مجوز بوقلمون در برخی مناطق برداشته شد و منطقه فریدن نیز جزء این مناطق است که سرمایهگذاران برای گرفتن مجوز پرورش بوقلمون میتوانند به جهاد مراجعه کنند.
وی گفت: اکنون ما در استان 1820 مرغداری دارای مجوز داریم که فقط 1300 مرغداری فعال است و تصمیم بر این شد که مجوز مرغداریهای که غیرفعال هستند باطل شود.
مرادمند به تصرف اراضی دولتی توسط برخی اشخاص به بهانه سرمایهگذاری اشاره کرد و اظهار داشت: جلسات بسیاری و متعددی برای خلع ید اراضی راکد در بخش امور اراضی استان گرفته شده و به جد پیگیر این موضوع هستیم که بتوانیم از تمام ظرفیتهای قانونی در راستای رونق تولید کمک بگیریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به هزینههای بالای کنتورهای هوشمند، تاکید کرد: طبق توافقی که بین آب منطقهای و جهاد کشاورزی صورت گرفت مقرر شد هزینه نصب کنتورهای هوشمند از اعتبارات داخلی آب منطقهای پرداخت شود سپس به صورت اقساط از کشاورزان باز پس گرفته شود.
وی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی و معیشتی به دلیل تحریم با مشکلاتی روبرو شد، عنوان کرد: درست است که این وضعیت باعث فشار دو چندان به قشر ضعیف جامعه شد اما با گذر از این گردنه آیندهای روشنی پیش رو است.
مرادمند گفت: این تحریمهای ظالمانه باعث شد که روی داشتههای خودمان تکیه و از خام فروشی عبور کنیم و روی پای خودمان بایستیم که این امر باعث میشود آینده قدرتمندی برای کشور متصور باشیم.
فریدن را به اشتباه «برخوردار» تصور میکنند
محمدتقی معینالدینی با بیان اینکه منطقه فریدن با وجود پتانسیلهای ذاتی که دارد اما از امتیازات بسیاری محروم شده است، گفت: آمایش سرزمینی نشان میدهد که فریدن یک منطقه دامداری و دامپروری است اما از داشتن امتیاز سردخانه زیر صفر محروم است که لازمه دامداری است.
فرماندار شهرستان فریدن، ادامه داد: این منطقه به علت شرایط آب و هوایی مطلوبی که دارد از داشتن صنایع بزرگ صنعتی محروم شده است البته شاید برای حفظ شرایط آب و هوایی مطلوب باشد اما باید پرسید چرا هیچ امتیاز جایگزین برای آن دیده نشده است؟
وی با بیان اینکه باید دیدگاهها نسبت به فریدن اصلاح شود، عنوان کرد: امتیاز محرومیت این منطقه را به دلیل آنچه که ارائه شاخصهای نادرست از سوی ارگانها شهرستانی عنوان میشد، گرفتند و آن را برخوردار اعلام کردند که اعتبارات مناطق محروم را از دست دادیم.
معینالدینی ادامه داد: بارها به این مسئله اعتراض کردیم تا حق محرومیت را بگیریم حتی شاخصها را اصلاح کردیم و مهر تأییدیه سازمانهای استانی را گرفتیم اما باز ترتیب اثر داده نشد و ما به این موضوع پی بردیم که باید دیدگاهها سازمانهای بالادستی نسبت به شهرستانهای مثل فریدن عوض شود.
معینالدینی یکی از مشکلات اساسی در بحث سرمایهگذاری در شهرستان را عدم ریسکپذیری در منطقه دانست و تصریح کرد: از آنجایی که جوانان منطقه اهل ریسک نیستند و بیشتر به دنبال مشاغل زود بازده هستند همین امر باعث شده متقاضی برای تسهیلات مشاغل خانگی افزایش یابد.
فرماندار شهرستان فریدن به بیسلیقگی در اجرای برخی طرحها به مانند نصب کنتورهای هوشمند در شهرستان فریدن نیز اشاره کرد و اظهار داشت: اجرای برخی طرحها به مانند تعدیل مجوزهای چاهها و نصب کنتورهای هوشمند به واقع تبعات اجتماعی را در شهرستان دارد که باید تمهیداتی برای این موضوع اندیشید.
نیرویهای غیربومی جذب میشوند و بعد انتقالی میگیرند
حسن احمدی با اشاره به مشکلات موجود در بخش کشاورزی، افزود: فریدن یکی از قطبهای دامداری استان است، اما عدم تخصیص و پرداخت تسهیلات در این حوزه، یکی از مشکلات این منطقه است.
رئیس جهاد کشاورزی فریدن در ادامه با طرح مشکلات در منطقه به تخصیص بودجهای امسال در شهرستان اشاره و عنوان کرد: یکی از شروط تخصیص اعتبارات ملی توسط استان به نسبت توزیع اعتبارات استانی است که امسال کمترین بودجه را به جهاد کشاورزی اختصاص دادند.
وی عدم پرداختیها و خرید تضمینی به موقع توسط دولت و کارخانهها برای برخی محصولات را عامل کاهش سطح کشت آن محصول در شهرستان دانست و گفت: برخی محصولات به مانند کشت کلزا و چغندر قند به دلیل تأخیر در پرداختیها سطح کشت آنها کاهش یافت، در صورتی که این محصولات جزء نیازهای کشور هستند.
احمدی کمبود اعتبارات عمرانی برای مرمت و لایروبی قناتها را یکی دیگر از مشکلات شهرستان دانست و اظهار کرد: علاوه بر این مشکلات، کمبود تخصیص کود شیمیایی و توزیع دیر هنگام باعث اعتراضات بسیاری از کشاورزان شده است.
رئیس جهاد کشاورزی فریدن با بیان اینکه ترویج و آموزش یکی از اصول زیر بنایی جهاد کشاورزی است، تأکید کرد: در سالهای اخیر با همت کشاورزان منطقه توانستیم رتبه اول را در افزایش عملکرد سیبزمینی، پیاز، چغندر و رتبه ششم در تولید شیر را در استان داشته باشیم.
احمدی یکی دیگر از مشکلات حوزه مدیریتی خود را کمبود نیروی انسانی بیان کرد، اظهار داشت: امروز با گستره کشاورزی در منطقه فریدن این تعداد نیرو پاسخگوی نیاز سازمان نیستند، گاه یک کارشناس باید کار چند بخش را انجام دهد، در صورتی که برای آن حتی اضافهکاری هم تعریف نشده است.
رئیس جهاد کشاورزی فریدن، ادامه داد: در چارت استخدامی ما نیروهای غیربومی بودند که انتقالی گرفتند هنوز با وجود فارغالتحصیلان بخش کشاورزی در منطقه نیروی غیربومی جذب میشود و بیشتر به دنبال انتقالی هستند، ما انتظار داریم نگرشی در خصوص وضعیت استخدامی نیروها صورت گیرد و نیروهای بومی جذب شوند تا این گونه شاهد افزایش راندمان کار در سازمان باشیم.
انتهای پیام/