این خوراکیها تأثیر عجیبی بر روان شما دارند!
بسیاری از مواد غذایی حاوی مواد شیمیایی مختلف و زیادی هستند که نه تنها بر جسم، بلکه بر روان فرد تاثیر میگذارند.
به گزارش اصفهان شرق؛ وقتی به قفسههای فروشگاههای مواد غذایی نگاه میکنیم و مواد اولیه هر چیزی را که میخوریم مطالعه میکنیم، به راحتی میتوان فهمید که کدام مواد غذایی برای بدن ما مفیدتر و کدام یک از آنها مضرتر هستند.
اما مطالعات علمی ثابت کرده اند که اینکه دقیقا بگوییم چه چیزی برای سلامتی ما مفید است و چه چیزی نیست، دشوار است، زیرا بسیاری از غذاها حاوی مواد شیمیایی مختلف و زیادی هستند که حتی از وجود این مواد بی خبریم. مطالعات نشان داده است برخی از غذاها میتوانند اثرات منفی و مثبتی بر روان ما بگذارند. در ادامه به برخی از آنها میپردازیم.
برنج بدون سبوس
برنج پوست کنده شده حاوی کربوهیدراتهایی است که سریع جذب میشود و باعث میشود مولکولهای گلوکز به سرعت وارد خون شوند. از این رو سطح قند شما میتواند به طرز چشمگیری تغییر کند و این امر میتواند تأثیر منفی بر سلامت مغز و سیستم عصبی بگذارد.
ذرت بوداده
پاپ کورن حاوی پروتئین، طلا، فسفر، آهن، سیلیکون و منیزیم است که به سیستم عصبی اجازه میدهد تا به درستی کار کند. ویتامین B که پاپ کورن حاوی آن است به مبارزه با افسردگی و استرس کمک میکند.
ماهی تن
ماهی تن حاوی جیوه زیادی است و مقدار زیاد جیوه موجود در آن میتواند منجر به بروز مشکلاتی در حافظه شود. همچنین این ماده غذایی حاوی بی فنیل پلی کلر است که یک ماده شیمیایی مصنوعی است که بر هورمونها تأثیر میگذارد و عملکرد سیستم عصبی را مختل میکند.
گلوتن
محصولات زراعی حاوی گلوتن هستند که برای رشد لازم است. آنتی بادیها ترکیبات پروتئینی هستند که از تولیدمثل میکروارگانیسمها جلوگیری میکنند و محصولات سمی را که ساخته میشوند از بین میبرند. گلوتن هم مانند آنتی بادیها میتواند به مواد شیمیایی مورد نظر ما حمله کند. بنابراین، اگر کمبود این مواد شیمیایی را داشته باشیم، ممکن است دچار پانیک (حملات وحشت) و افسردگی شویم.
شکلات تلخ
شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدهایی است که وظیفه فعال سازی سلولهای مغزی را بر عهده دارند. این ماده غذایی عروق را گشادتر میکند، عملکرد مغز را تحریک میکند و اکسیژن آن را تأمین میکند.
پنیر جامد
پنیر جامد حاوی تیرامین است که هنگام تجزیه آن پروتئین تولید میشود. تیرامین میتواند فشار خون را به میزان قابل توجهی افزایش داده و میگرن را تحریک کند.
سیب زمینی پخته
سیب زمینی پخته شده سرشار از پتاسیم است که اکسیژن را به مغز میفرستد. این ماده همچنین حاوی گلوکز، ویتامین B و اسیدهای آمینه است که همگی خون رسانی به مغز را افزایش میدهند تا اطمینان حاصل شود که از انرژی لازم برای عملکرد برخوردار است.
لوبیا
لوبیا حاوی اسیدتاننیک است که اگر بیش از حد از آن استفاده کنید، در تجزیه مواد معدنی مانند آهن مشکل پیدا میکنید و این موضوع میتواند به مشکلاتی در خونرسانی به مغز و ایجاد کم خونی منجر شود.
کورکومین
کورکومین که ماده اصلی موجود در زردچوبه و کاری است، حاوی آنتی اکسیدانهای زیادی است و با پیری مغز مبارزه میکند. این موادغذایی از عملکردهای شناختی مغز حمایت میکند.
انتهای پیام/