سرویس: اخبار شهرستان » جرقویه سفلی 17:16 - چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393

دبیر اجرایی یادواره 170شهید جرقویه سفلی

مشکلات اقتصادی شرق اصفهان مانع حضور مردم در زنده نگه داشتن شهدا نیست

دبیر اجرایی یادواره شهدای جرقویه سفلی گفت: مردم جرقویه سفلی از پیشگامان عرصه ی اقتصاد مقاومتی می باشند و اقدامات فرهنگی که بعد از این یادواره انجام خواهد شد می تواند راهگشای مسائل اقتصادی باشد.

به گزارش اصفهان شرق: یادواره 170 شهید بخش جرقویه سفلی در روستای حسین آباد همزمان با روز اول ماه رجب با حضور مردم شهید پرور بخش برگزار می شود. این یادواره به صورت جمعی و برای اولین مرتبه در این بخش بامشارکت مسئولین محلی اجرا خواهد شد. در راستای این مراسم نمایشگاه دفاع مقدس به همت مسئول دهکده دفاع مقدس اصفهان برپا خواهد شد تا نمایشی از دستاوردهای دفاع جوانان مرز و بوم باشد.

در این زمینه مصاحبه ای با سرهنگ محمد حاجیان دبیر اجرایی یادواره شهدای جرقویه سفلی داشتیم تا بتوان از اهداف کلی این برنامه در راستای نشان دادن قابلیت های منطقه اطلاعات مفیدی به دست آوریم.

 اصفهان شرق: مشارکت مردم منطقه را در یادواره به چه میزانی مشاهده کردید؟ با توجه به اینکه اولین بار است یادواره بدین شکل برگزار می شود؟

همانطور که بیان کردید امسال سال فرهنگی اعلام شد و ما به عنوان اولین گام فرهنگی این یادواره را در دستور کار منطقه شرق قرار دادیم.

مشارکت مردم به لحاظ همراهی برای ایجاد جلسه و آغار مقدمات آن خوب بوده است و نیروی انسانی کافی برای انجام کارها وجود داشته است اما همانطور که می دانید به دلیل محرومیت این منطقه منابع ریالی کافی در اختیار نیست.

در بخش جلسات، مسئولین جلسات هماهنگی را برگزار کردند و همچنین جلسه های کمیته فرهنگی، برنامه ریزی و اجرایی نیز فعال بوده است.

اصفهان شرق: در بحث یادواره ها همانطور که بیان کردید، هدف نشان دادن حفظ ارزش ها به جوانان و مشارکت آنها در فضای مجازی یادواره، یعنی سایت شهدا است. اما متأسفانه در بعد اطلاع رسانی اقدامات خاصی صورت نگرفته است.چرا؟

قرار بر این بود که ما یک برنامه کوتاه مدت، یک برنامه میان مدت و یک برنامه بلند مدت داشته باشیم. در برنامه کوتاه مدت بر آن شدیم که یک سایتی راه اندازی شود. در این خصوص پهنای باند برای سایت فراهم شد اما در زمینه محتوا متأسفانه اقدامی صورت نگرفت و به همین دلیل اطلاع رسانی انجام نشد.

اصفهان شرق: با توجه به رهنمود مقام معظم رهبری بر عزم ملی و مدیریت جهادی به نظر شما، ما چگونه می توانیم نقش جهاد گونه ای را در مدیریت منطقه داشته باشیم؟

باید عرض کنم که یک سری بایسته های مهندسی فرهنگی وجود دارد که اگر تلاش کنیم در سطح منطقه این بایسته ها را به اجرا در آوریم می توانیم موفق باشیم. از محورهای این بایسته ها می توان: یک نگاه جامع در مباحث فرهنگی اعم از دانش ها، نگرشها، هنرها، آداب و رسوم و تأثیری که برهم می گذارند، نقاط ضعفی که جامعه را تهدید می کنند، نقاط قوتی که به عنون سرمایه می توان از آنها در زمینه فرهنگی بهره برد، تبیین وضع مطلوب و آرمانی فرهنگی، نحوه حرکت از وضعیت فعلی به وضعیت آرمانی، بررسی مشکلات اجرایی که در مسیر وجود دارد و با عمل به این موضوعات می توانیم موفق باشیم. برخی از فعالیت هایی که می توان در منطقه انجام داد: یک بررسی موضوعی سیره پیغمبران و ائمه معصومین، بررسی رهنمودها و اندیشه های حضرت امام و مقام معظم رهبری، بررسی ارزشهای فرهنگی معطوف به دفاع مقدس و … . انجام چنین فعالیت هایی می تواند به تعالی اخلاقی منطقه، ارتقا فرهنگ و رفتار اجتماعی، توسعه روحیه انقلابی و جهادی و زمینه سازی برای حل مشکلات منطقه منجر شود.

اصفهان شرق: مقام معظم رهبری در سال 1390 فرمودند: «دشمن برای مبارزه با اسلام و جمهوری اسلامی بر روی مسئله اقتصادی متمرکز شده و عرصه های دیگر خالی است.» در خصوص تثبیت این گونه یادواره ها در اذهان مردم و جوانان چه تدابیری اندیشیده شده است؟

همانطور که می دانید مقام معظم رهبری فرمودند که استقلال فرهنگی مهم تر از استقلال سیاسی و اقتصادی است. در عین حال در اقتصاد مقاومتی مردم منطقه خود از پیشگامان در این عرصه هستند. در پرتو کار فرهنگی شورای اشتغال نیز در منطقه فعال شده است. انجمن ها و موسسه های فرهنگی نیز به آسیب شناسی و ارائه راهکار پرداخته اند. به عنوان مثال اقدامات فرهنگی که بعد از این یادواره انجام خواهد شد می تواند راهگشای مسائل اقتصادی نیز باشد.

 اصفهان شرق: همزمانی یادواره با روز اول ماه رجب چه پیامی را در بر دارد؟

همزمانی 3 مناسبت از جمله تولد امام محمد باقر، هفته معلم و سالروز شروع عملیات بیت المقدس با یادواره شهدا معنویت خاصی در بر دارد و هماهنگی های لازم در رابطه با حضور گسترده دانش آموزان و دانشجویان در سطح مدارس و مراکز آموزشی استان در همایش انجام شده است و با توجه به دعوت از جوانان موضوع سخنرانی پیرامون دفاع مقدس و ارزشهای دینی از محورهای این همایش می باشد.

اصفهان شرق: به منظور سهولت در رفت و آمد خانواده شهدا چه تمهیداتی انجام گرفته و آیا برنامه های خاصی از جمله خاطره گویی خانواده شهدا در برنامه های شما گنجانده شده است؟

از فرد به فرد خانواده شهدا دعوت به عمل آمده و امکان ایاب و ذهاب هم در حد بضاعت منطقه فراهم شده است، مضافا بر اینکه با خانواده های 2 و 3 شهیده مصاحبه ای به عمل آمده است که در کلیپ همایش پخش می شود.

اصفهان شرق: به نظر شما آیا مشکلات مردم می تواند عامل بازدارنده در برگزاری چنین همایش های باشد؟

در این منطقه به دلیل اصالت فرهنگی مذهبی همیشه برگزاری چنین مراسم هایی با اقبال عمومی روبرو شده است. در این موارد ما با اشتیاق عموم در زمینه شرکت هرچه بیشتر روبرو هستیم. مشکلات مالی نتوانست علاقه ی مردم به شهدا و مراسمات به این سبک را کم کند.

اصفهان شرق: با توجه به این برنامه در سطح وسیع جهت نشان دادن توانایی جوانان این بخش از میهمان ویژه ای دعوت به عمل آورده اید؟

مشخصا مسئولین سپاه استان، نمایندگان مجلس و مسئولین بخش دعوت صورت گرفته ولی سعی بر این است که بیشتر از ظرفیت های خود محل استفاده کنیم. از خانواده های شهدا و مسئولینی که بومی منطقه هستند اما ساکن آنجا نیستند و نخبگان و فرهیختگانی که در سطح استان مشغول فعالیت می باشند دعوت شده است.

 اصفهان شرق: به عنوان سخن پایانی در مورد زمان یادواره و تعداد شهدا و محل شهادتشان به ما بگویید.

یادواره شهدا 11/02/1393 ساعت 17:30 در محل سالن ورزشی شهدای جرقویه برگزار می شود. مدعوین این یادواره کلیه خانواده های شهدا و مردم بخش و مسئولینی که از آنها دعوت شده، هستند. یادواره دارای 3 محور کلی است: فضای فرهنگی مربوط به غرفه ها و محصولاتی که در آنها عرضه می شود و محیط نمایشگاه دفاع مقدس است و محیط دیگر که همان سخنرانی ها و سرودها و نمایش کلیپ خانواده های شهدا است و بخش دیگر رزمایش بصیرت رهروان ولایت که اجرا می شود. نهایتا ما می خواهیم به این جمله مقام معظم رهبری برسیم که زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.

 

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.