معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری
سرمایه گذاران را جذب شرق اصفهان کنیم/ آب پاییزه قطعا به کشاورزان داده می شود
معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری گفت: در جهت ایجاد اشتغال در شرق اصفهان و جذب مشاغل جایگزین برنامه های زمانی ویژه ای را دنبال خواهیم کرد.
به گزارش اصفهان شرق: به مناسبت هفته ی مشاغل می بایست توجه خود را به چیزی معطوف کنیم که در رابطه با پیشرفت شرق اصفهان نقش موثری ایفا می کند.
شاید روزی از پل اشکاوند به طرف بخش مرکزی گذری داشته اید و اگر این عبور در اوایل صبح باشد کارگران ایرانی یا افاغنه ای را مشاهده می کنید که در جستجوی رزق و روزی و منتظر صاحب کاری مناسب ایستاده اند و لیکن آنچه که مورد توجه ما می باشد جوانان ایرانی و مبحث اشتغال آنها است و البته پرداختن به کار افغانی ها بحث جداگانه ای را می طلبد که ارائه آن در این مصاحبه جایی ندارد.
در نگاه اول خود، پیرامون مبحث شغل در وضیعت خشکسالی شرق اصفهان نه تنها جوانان، بلکه افراد میانسال هم بیکار شده اند و در این رابطه و روشن شدن مطلب به پیگیری های صورت گرفته می پردازیم.
عليرضا همدانیان، معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری در این مصاحبه ما را همراهی کرد.
با دستور استاندار، کار گروه ویژه ای با معاونت برنامه ریزی و اشتغال استان و ریاست شخص بنده در خصوص مسائل و مشکلات شرق اصفهان تشکیل و مقرر شد که جلسه ای با مشارکت کارشناسان و دبیری فرماندار اصفهان تشکیل شود تا در این خصوص بخشی از اعتبارات مشاغل خانگی و خود اشتغالی را بتوان در سال 92 و 93 انجام دهیم. در کنار این مساله می بایست بخشی از سرمایه گذاران را به طرف شرق اصفهان بیاوریم تا بتوان مروج مسائل مرتبط با کشاورزی و شغل های مستقل باشیم.
در رابطه با خود اشتغالی جلسات خوبی را با بسیج سازندگی داشتیم و می توان متذکر شد که با تداوم خشکسالی و ادامه ی آن می توان طی جمع بندهای صورت گرفته با کشاورزان در آینده بتوان به موافقت رسید که مبالغ معیشتی را صرف سرمایه گذاری بلند مدت کرد و کشاورزان از سنوات آینده و سهام شرکت بهرمند باشند و این قبیل طرح ها می توان درآینده مفید واقع شود.
ازطریق ایجاد کارگاههای اشتغال در استان به خصوص در شرق اصفهان معیشت پایدار را برای عزیزان می توان ایجاد نمود و امیدواریم این موضوعات در جلسات دیگر مطرح شود. بر همین اساس 3 برنامه را در راستای ایجاد شغل در بازه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دنبال می کنیم و در بحث کوتاه مدت و دوره های 3تا 4 ماهه می توان با ایجاد کارگاههای خیاطی، بانوان را درگیر کار کرده تا بتوانند از تسهیلات خود اشتغالی بهرمند شوند.
ایجاد گلخانه با طرح آبیاری قطره ای از دیگر اولویت های ما در بحث اشتغال در منطقه می باشد. بحث صنایع فولاد به سبب احتیاج به آب فراوان در منطقه مناسب نبوده و می توان جایگزین آن صنایع نساجی و پروفیل را گسترش تا زمینه ی فعالیت کار خانه ای در سطح وسیع باشد.
بحث تغییر کاربری اراضی کشاورزی و افزایش ارزش افزود ه نقش مهمی را در رابطه با اشتغال زایی جوانا ن مناطق شرق اصفهان ایفا خواهد کرد .
در جهت استفاده صنایع فولاد از آب زاینده رود با احداث صندوقی مبنی بر واریز خسارت توسط صنایع می توان قیمت تمام شده را از صنایع گرفته و بتوان کمکی در زمینه ی طرح های تولیدی و اشتغال زایی در مناطق مواجه شده با خشکسالی داشت.
آرزوی ما دیدن زاینده رود به صورت پر آب است ولی اگر شرایط اقلمی به این نحو ادامه پیدا کند میبایست با اجرای طرح های مستمر فعالیت کشاورزی را از زراعت(کاشت غله ) به سمت طرح های مستقل از کشاورزی اعم از پرورش بلدرچین و دام های سبک تغییر داد به نحوی که با استمرار خشکسالی دولت نمی تواند در زمان های متمادی کمک های بلاعوض به خسارت دیدگان دهد و این وظیفه ای است که می بایست در جایگزین مشاغل و تولید شغل قدم برداشت و با توجه به کمبود نقدینگی های موجود و مواد اولیه بتوان به حفظ اشتغال دست زد.
لازم به ذکر است در این راستا با توجه به شرایط جوی از دادن اب جهت کشت بهاره خودداری و انشاالله آب پاییزه به کشاورزان داده می شود.
اصفهان شرق: به نظر شما مشاغل جدید جدا از ایجاد شغل در چه زمینه هایی موثر است؟
طرح های جدید اعم از طرح ریل گذاری در ایستگاه سیستان واقع در 50 متری ایستگاه راه آهن شهید رجایی در شرق اصفهان می تواند در کاهش 70 در صدی قیمت و هزینه، خطرات احتمالی و جاده ای و اشتغال پایدار اثر گذارد و این در صورتی است که اگر از تریلی برای حمل کانتینرها استفاده شود، این امر جدا از خطرات جاده ای، هزینه و وقت زیادی را در بردارد و این نمونه ای از طرح های اشتغال زایی در شرق اصفهان می باشد.