مسکو:
آمریکا میتواند ظرف 24 ساعت برای حمله به سوریه آماده شود
سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره احتمال حمله آمریکا و متحدانش به خاک سوریه ظرف مدت 24 ساعت با توجه به تجهیزات نظامی منتقل شده به منطقه، هشدار داد.
به گزارش اصفهان شرق، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) هشدار داد، آمریکا با تجهیزاتی که به منطقه منتقل کرده، این توانایی را دارد که ظرف 24 ساعت حملاتی را علیه سوریه به انجام برساند.
بنا بر گزارش شبکه «راشاتودی»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی امروز خود تأکید کرد، آماده شدن برای انجام حملاتی موشکی علیه سوریه، برای آمریکا و متحدانش میتواند فقط 24 ساعت زمان ببرد.
بر اساس گزارش «اینترفکس»، زاخارووا علاوه بر این گفته است، ائتلاف غرب به رهبری آمریکا حدود 70 مورد تجهیزات پرتابی در خاورمیانه مستقر کرده است، بنابراین، با در نظر گرفته تدارکات و آمادهسازیهای آمریکا در منطقه، حمله جدید علیه سوریه ممکن است اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد که این زرادخانه حدود 380 موشک کروز را شامل میشود و این در شرایطی است که نیروی دریایی آمریکا دو ناو موشکی «کارنی» و «راس» را نیز در منطقه مستقر کرده است که هر یک از این ناوها به 28 موشک کروز «تام هاوک» مجهز هستند.
وزارت دفاع روسیه چند روز پیش هشدار داد که آمریکا تجهیزات خود در نزدیکی سوریه را تقویت کرده و به دنبال آن است تا به بهانه حمله شیمیایی ساختگی در سوریه به نیروهای دولت سوریه حمله کند. روسیه با هشدار در این رابطه تأکید کرده که تمام توان خود را به کار خواهد گرفت تا از هر گونه اقدام تحریکآمیز بویژه با استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه و در نهایت هرگونه حمله احتمالی آمریکا و کشورهای غربی به این کشور غرب آسیا ممانعت به عمل آورد.
آمریکا با استفاده از ناوهای «یو اس اس راس» و «یو اس اس پورتر» خود در دریای مدیترانه در ماه آوریل سال گذشته میلادی نیز حملاتی را علیه پایگاه «الشعیرات» سوریه با شلیک موشکهای کروز «تام هاوک» به انجام رسانده بود. فرماندهی ارتش سوریه با انتشار بیانیهای در همان روز حمله ائتلاف آمریکا به این پایگاه نظامی نیروهای ارتش سوریه در استان حمص را «تجاوزی آشکار» توصیف کرد و تأکید کرده بود که آمریکا با این اقدام نشان داد که «شریک» داعش، جبههالنصره و دیگر سازمانهای تروریستی فعال در این کشور است.
بنا به تأیید وزارت دفاع روسیه ناو «یو اس اس راس» آمریکا که قبلا نیز در دریای مدیترانه بوده و مدتی به بندرگاه آشیانه خود منتقل شده بود، مجددا در تاریخ 25 آگوست (3 شهریور ماه) در شرایطی به سواحل سوریه در دریای مدیترانه بازگشته که به 28 موشک کروز تام هاوک مجهز است که قابلیت هدفگیری هر نقطهای از سوریه را دارند.
بازی با آتش در سوریه عواقبی غیرقابل پیشبینی دارد
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه کنفرانس مطبوعاتی امروز خود علاوه بر این درباره عواقب تجاوز احتمالی غرب علیه سوریه هشدار و تأکید کرد که چنین حملهای میتواند ضربهای سنگین به حل بحران در این کشور و ثبات جهانی وارد کند.
وی افزود: «ما هراس جدی در این زمینه داریم و این نگرانی را با جامعه جهانی و رسانهها در میان گذاشتهایم. این مسئله مربوط به چشمانداز اجرای سناریوی مطرح شده در خصوص اقدامات تحریکآمیز با استفاده از تسلیحات شیمیایی به عنوان بهانهای برای حمله غرب به سوریه میشود. چنین اقدامی بزرگترین ضربه هم به راهحل بحران سوریه و هم امنیت جهانی است. عواقب بازی با آتش غیرقابل پیشبینی خواهد بود».
زاخارووا همچنین گفت: «تنها یک نتیجهگیری کلی میتوان از اوضاع فعلی داشت و آن هم این است که غرب از مسیر فعلی حل بحران سوریه که با استفاده از قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل ترسیم شده، رضایت ندارد.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه تصریح کرد: «به همین دلیل آمریکا سعی دارد تا معادله تحولات در این مسیر را تغییر دهد».
وی ادامه داد: «آمریکا و متحدان غربی این کشور سوریه را با تجاوزی مسلحانه تهدید میکنند. آنها این اقدام را بدون تحلیل واقعی اوضاع انجام میدهند و ظاهرا از الگوهای قدیمی استفاده کردهاند».
این دیپلمات روس همچنین گفت: «همه چی با هشدارهای مقاماتی شروع میشود که مدعی هستند دولت بشار اسد رئیسجمهور سوریه میتواند از تسلیحات شیمیایی استفاده کنند و مدعی هستند که از این اقدام باید ممانعت به عمل آید. برای به واقعیت تبدیل کردن این سناریو نیز ممکن است دو اتفاق رخ دهد: یا از مواد سمی واقعا استفاده میشود و یا اینکه یک حمله شیمیایی را شبیهسازی میکنند. در مرحله نهایی نیز شاهد بمباران و حملات موشکی علیه ارتش سوریه و دیگر اهداف در این کشور خواهیم بود. این فرایند قبلا آغاز شده و همه چیز هم خیلی پررنگ و پر زرق و برق در رسانهها به تصویر کشیده شده است».
ارتش سوریه بدون نیاز به سلاح شیمیایی توان مقابله با تروریستها را دارد
این دیپلمات روس در بخش دیگری از اظهاراتش پیشنهاد داد تا دبیرخانه فنی سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی هیأتی را برای انجام بازرسیها به سوریه اعزام کند تا در نهایت به تحقیقات در این خصوص پایان دهد.
زاخارووا در ادامه گفت:«طبق ارزیابیهای ما، تحولات سوریه در مسیری پیش میرود که پیششرط های لازم برای تغییرات کیفی به منظور ایجاد شرایط بهتر فراهم شده است: شکست نهایی تروریستها، شورع روند سیاسی واقعی، احیای فعالیتهای اقتصادی و بازگشت آوارگان سوری به خانههایشان».
وی ادامه داد: «در چنین مراحل حساسی، اطلاعات موجود از انتقال 8 بشکه گاز کلر و همچنین مهمات تسلیحات کشتار جمعی که می توانند به گاز کلر مجهز شوند، حکایت دارد که ظاهرا در تاریخ 23 و 24 آگوست (اول و دوم شهریورماه) به جسر الشغور در منطقه کاهش تنش ادلب منتقل شدهاند».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: «نیروهای کلاهسفیدها نیز با تجهیزات فیلمبرداری به این منطقه اعزام شدهاند تا فیلمی درباره حمله شیمیایی بسازند. بنا به اعلام مرکز روسی نظارت بر آتشبس سوریه، نمایندگان کلاهسفیدها مقادیر زیادی مواد سمی در اختیار نیروهای احرارالشام در استان ادلب قرار دادهاند که تمام اینها شواهدی از تدارکات فعال برای به راه انداختن حملهای شیمیایی در منطقه ادلب است با این امید که آمریکا پس از این اقدام، حملاتی موشکی علیه نیروهای دولت سوریه به انجام برساند».
این دیپلمات روس تأکید کرد: «دمشق هیچ برنامهای برای استفاده از تسلیحات شیمیایی در استان ادلب سوریه ندارد چرا که ارتش سوریه میتواند به خوبی با تروریستها مقابله کند».
مسکو از ایجاد شبهسوئیفت برای مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایران استقبال میکند
زاخارووا در ادامه با اشاره به موضوع پیشنهاد آلمان برای ایجاد سیستم انتقال پول جایگزین سوئیفت گفت: «طرح پیشنهادی آلمان برای راهاندازی جایگزین سوئیفت به منظور دور زدن تحریمهای آمریکا میتواند منافع شرکتهای مالی روسیه را نیز تأمین کند».
«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان اخیرا در مقالهای به ایده ایجاد نظامهای پرداخت مالی مستقل اروپا از آمریکا برای حمایت از توافق هستهای با ایران اشاره کرده و نوشته بود، اروپا برای حفاظت از برجام به ایجاد نظامهای پرداخت مالی مستقل نیاز دارد و زنده بودن توافق هستهای بهتر از بحرانی است که شاید خاورمیانه را تهدید کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به سوالی در خصوص درگیری احتمالی میان ایران و عربستان در خلیج فارس گفت: «حتی تصور تقابل نظامی ایران و عربستان در منطقه بسیار وحشتناک است چه برسد که چنین نبردی به واقعیت تبدیل شود».
وی ادامه داد: «لزومی برای وقوع چنین درگیری وجود ندارد چرا که برای حل حتی حساسترین مسائل در چهارچوب حقوق بینالمللی، نهادها و سازمانهای بینالمللی تعریف شده و وجود دارند».
برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، میان ایران و ۵ کشور دیگر (آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، چین، روسیه) به اضافه اتحادیه اروپا در ماه تیر سال ۹۴ شمسی (۲۰۱۵ میلادی) به امضای همه طرفین رسید. آمریکا اردیبهشت سال ۹۷ (۲۰۱۸ میلادی) به طور یکجانبه از برجام خارج شد اما طرفهای اروپایی برجام مدعی ادامه اجرای تعهدات خود شدهاند.
اتحادیه اروپا چندی پیش بسته قوانین مسدودساز برای حمایت از ایران و شرکتهای اروپایی در قبال تحریمهای آمریکا را ارائه کرد، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این قوانین در عمل نمیتواند مانع از خروج شرکتهای بزرگ اروپایی از ایران شود.
انتهای پیام/