سرویس: غیر تولیدی 16:10 - سه شنبه 09 مرداد 1397

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان:

نظام اقتصادی اسلام مورد غفلت واقع شده است/ حوزه‌های علمیه به وسیله وجوهات مردمی و خیران اداره می‌شود

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان گفت:برخی فکر می کنند اسلام نسخه‌ای برای اقتصاد جامعه ندارد و صرفاً به برخی احکام مانند خمس، زکات، رهن و اجاره محدود می‌شود در صورتی که در اسلام نظام اقتصادی داریم ولی متأسفانه به آن عمل نمی شود.

به گزارش اصفهان شرق، حجت‌الاسلام علیرضا باطنی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه بابیان اینکه در دوران دفاع مقدس جمعیت کل حوزویان استان کمتر از 3 هزار نفر بود اما اکنون 570 شهید طلبه داریم، اظهارکرد: نقطه عطف حوزه‌های علمیه اصفهان حضور آیت‌الله مظاهری به دستور مقام معظم رهبری در اصفهان است.

وی افزود: برخی فکر می کنند اسلام نسخه‌ای برای اقتصاد جامعه ندارد و صرفاً به برخی احکام مانند خمس، زکات، رهن و اجاره محدود می‌شود در صورتی که در اسلام نظام اقتصادی داریم ولی متأسفانه به آن عمل نمی شود.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان درمورد منابع مالی حوزه علمیه اصفهان نیز گفت: حوزه‌های علمیه در طول تاریخ به وسیله وجوهات مردمی و خیران اداره می‌شده، در جمهوری اسلامی نیز روال همین گونه است، حتی در مقطعی از مقام معظم رهبری بحث تأمین شهریه طلاب از بودجه دولتی را مطالبه کردند اما ایشان نپذیرفتند و تاکنون نیز مردمی اداره شده‌است.

وی ادامه داد: در حالت کلی حوزه‌های علمیه «سرمایه‌دار محتاج» هستند چراکه موقوفات زیادی دارد اما عایدی کمی از آن‌ها به دست می‌آورند و هزینه‌ای نیز که از دولت دریافت می‌شود صرفاً به خرج اداره حوزه و سازمان‌های مرتبط است می‌شود.

باطنی پیرامون شرایط اقتصادی کشور گفت: وضعیت فعلی اقتصاد به همان اندازه که تهدید است می‌تواند به عنوان فرصت تلقی شود،  فرصت اول اینکه می تواند سبب همگرایی میان گروه‌های سیاسی مختلف شود که دیگر به دنبال تخریب نباشند، سه قوه نیز در کنار هم قرار گرفته و اختلافات را کنار گذاشته‌اند.

وی پیرامون فرصت دیگری که شرایط اقتصادی کشور فراهم کرده است، گفت: فرصت دیگر این است که در طول سال‌های بعد از انقلاب در هیچ برهه‌ای به این اندازه ماهیت دشمنان ما مشخص نشده بود که می‌توان به منظور تبیین مواضع دشمن برای مردم از آن استفاده کرد.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان در ادامه گفت: فرصت سومی که می‌تواند برای کشور داشته باشد این است که ما می توانیم این کاهش ارزش پول ملی را به فرصتی برای تولیدکنندگان تبدیل کنیم چرا که قیمت تمام شده ما کاهش پیدا می‌کند و نیز واردات کمتر می‌شود، این اتفاقات می‌تواند رونق اقتصادی به دنبال داشته باشد.

وی پیرامون ضرورت ورود ائمه جماعت به موضوعات روز در کنار بیان احکام، گفت: در همین جهت مدرسه سفیران هدایت موضوع تبلیغ به صورت تخصصی آموزش داده می‌شود، مجتمع آموزش‌های کاربردی افتتاح شده، در غرب اصفهان سه دوره کاربردی در حال برگزاری است و برخی اقدامات انجام شده‌اند اما قبول دارم که در قدم‌های اول هستیم.

باطنی بابیان اینکه حوزه ­ها همواره نقطه هدف برای نفوذ بوده­ اند، تصریح کرد: سال 1359 مدیریت مدرسه‌ای را در اصفهان بر عهده داشتم، شخصی از هند آمد و گفت که سختی مسیر را تحمل کرده تا اینجا درس دین بیاموزد، پس از مدتی که با طلاب هم سفره شده بود و غذای ساده آن‌ها را دید تحملش تمام شده و گفته بود باید به من پول بدهید تا به هتل بروم!

وی ادامه داد: مشکوک شدیم و او را زیر ذره‌بین قرار دادیم و تعدادی مُهر از وسایلش کشف کردیم که تحت عناوین مختلف جعل کرده بود؛ نهایتاً مشخص شد که تصور این را داشته که پس از پیروزی انقلاب منابع و معادن متعدد ایران در اختیار روحانیت قرار گرفته و آمده بود تا در این شرایط جیبش را پر کند.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان در پایان پیرامون بحث انقلابی بودن حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: در حوزه اصفهان تصمیم‌گیری فردی وجود ندارد و ساز و کار موجود کمک می‌کند که اداره حوزه با فکر جمعی خود حوزویان و به صورت کاملا انقلابی باشد.

انتهای پیام/صاحب نیوز

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.