آشپزخانه سلامت؛
کم خونی را با یک غذای ایرانی خوشمزه درمان کنید/ این گونه به جنگ آلزایمر بروید
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در تقویت حافظه و درمان کم خونی موثر دانست.
به گزارش اصفهان شرق، شیرازی پلو حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، قند، کلسیم، سلنیوم، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، منیزیم، آهن، آنتی اکسیدان، فلاونوئیدها، منگنز، روی و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص شیرازی پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شیرازی پلو
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شیرازی پلو اظهار کرد: این غذا نقش موثری در تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد؛ شیرازی پلو به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
وی درباره خواص دیگر شیرازی پلو بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد؛ شیرازی پلو به تقویت سیستم قلبی و عروقی، قوای جنسی، بینایی، معده و کبد کمک شایانی میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرازی پلو برای افراد لاغر و کم خون مفید است و موجب چاقی آنها میشود؛ این غذا شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند و اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد.
عظمایی تاکید کرد: شیرازی پلو به علت وجود گروه ویتامینهای B ، A ، E و سایر املاح معدنی نقش موثری در تقویت، شادابی، جوانسازی پوست و مو و افزایش رشد موها دارد؛ این غذا به علت وجود پروتئین بالا موجب عضله سازی بدن میشود.
وی یادآور شد: شیرازی پلو برای زنان باردار و شیرده و مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر مفید است.
مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو (پنج تا ۶ نفر)
برنج پنج پیمانه
زرده تخم مرغ سه عدد
ماست چکیده یک لیوان
مرغ ۷۰۰ گرم
کره محلی ۱۰۰ گرم
روغن کنجد به مقدار لازم
پیاز یک عدد
زعفران دَمکرده ۲ قاشق غذاخوری
بادنجان سه عدد
زرشک پلویی سه قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام از هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرازی پلو
– نخست مرغ را با پیاز تفت دهید و آن را ریش ریش کنید.
– برنج را به همراه آب و پودر سبوس برنج بجوشانید تا نیم پز شود سپس آن را آبکش کنید.
– بادنجانها را ورق ورق و در روغن کنجد سرخ کنید.
– زرده تخم مرغ را با ماست چکیده و زعفران دَمکرده خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
– برنج را به زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَمکرده بیفزایید.
– کف ظرف را چرب کنید؛ مقداری از مخلوط برنج، زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَمکرده را داخل ظرف بریزید.
– روی مخلوط برنج، زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَمکرده یک لایه از بادنجانها را قرار دهید سپس برنج را روی بادنجانها بریزید و مرغ را هم به آنها اضافه کنید.
– بقیه برنج را به مرغ بیفزایید.
– مقداری از آب مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید؛ روی برنج بریزید و صبر کنید تا دَم بکشد.
– زرشک را داخل روغن کنجد تفت دهید و خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید.
– روی برنج را با زرشک تفت داده شده، خلال بادام و پسته تزئین کنید.
– افراد میتوانند در تهیه این غذا از مرغ تکه تکه شده هم استفاده کنند.
– میتوان برای طبخ این غذا گوشت چرخ کرده گوسفندی همراه با پیاز تفت داده شده را جایگزین مرغ کرد.
انتهای پیام/