سرویس: غیر تولیدی 13:15 - چهارشنبه 09 خرداد 1397

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

کسب‌وکار‌های تلگرامی می‌توانند فعالیت خود را در سایر پیام‌رسان‌ها ادامه دهند

در این گزارش تأثیر فیلترینگ تلگرام بر کسب‌وکارهای اینترنتی را از منظر محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بررسی کرده‌ایم.

به گزارش اصفهان شرق،  گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، باعث شده که مردم بسیاری از نیازهای خود را در این فضا رفع کنند و به نوعی به این فضا وابسته شوند. در چند سال اخیر تعدادی از مردم حتی از طریق پیام‌رسان‌هایی مانند تلگرام کسب درآمد نیز می‌کردند. بسیاری که با فیلترینگ تلگرام مخالف هستند، آمارهای غیر واقعی از تعداد افراد دارای کسب‌وکار در این پیام‌رسان اعلام می‌کنند؛ آمارهایی نظیر چند صد هزار نفر، چند میلیون نفر و حتی چند ده میلیون نفر نیز اعلام شد که بسیار جای تعجب داشت. از آن جالب‌تر این بود که بسیاری از این آمارهای غلط توسط برخی از مسئولان رده بالا یا برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شد.

کسب‌وکارهای تلگرامی می‌توانند فعالیت خود را در سایر پیام‌رسان‌ها ادامه دهند

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص آسیب دیدن کسب‌وکارهای اینترنتی پس از فیلترینگ تلگرام، اظهار داشت: در کشور ما همانند همه جای دنیا مردم کسب‌وکارهایی مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی به وجود آورده‌اند؛ از سوی دیگر شبکه‌های اجتماعی خرده مشاغل و خرده کسب‌وکارها را تقویت می‌کنند، زیرا هزینه‌ی تبلیغات در رسانه‌های دیداری و مکتوب برای آن‌ها بسیار زیاد است اما بازاریابی با حداقل هزینه در شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد. در نتیجه کسب‌وکار دو گروه از مردم با مسدودسازی تلگرام دچار اختلال شد؛ یک گروه کسانی که به طور مستقیم از این طریق فعالیت اقتصادی داشتند و گروه دوم کسانی که از این فضا برای تقویت کسب‌وکار خود استفاده می‌کردند. اما مسئله اصلی این است که آیا این کسب‌وکارها وابسته به یک شبکه اجتماعی هستند و فقط بر روی آن می‌توانند کار کنند؟ پاسخ به این سؤال منفی است؛ این کسب‌وکارها وابسته به یک شبکه‌ اجتماعی نیستند بلکه به شبکه‌های اجتماعی یعنی محل اجتماع مردم در یک نقطه وابسته هستند.

 

اختلال در کسب‌وکارهای تلگرامی در حال اصلاح است

آذری جهرمی ادامه داد: میزان موفقیت این کسب‌وکارها به میزان اجتماع مردم در یک فضای به هم پیوسته بستگی دارد. کسانی که دارای کسب‌وکارهای تلگرامی بودند با توجه به اختلالی که آن‌ها ایجاد شده، کسب‌وکار خود را در فضای جدید که در حال شکل‌گیری است، به وجود می‌آورند. با این روند، این اختلال روز به روز به سمت اصلاح شدن در حرکت است که برای بررسی دقیق این روند شاخص‌هایی وجود دارد که می‌توان به آن‌ها مراجعه کرد. ارزیابی ما این است که این کسب‌وکارها راه خود را پیدا کرده‌اند و این روند رو به اصلاح است. هر چند ممکن است در حال حاضر که در ابتدای این مسیر هستیم، این کسب‌وکارها با دردسرهایی مواجه باشند، اما کسب‌وکار خود را فعال نگه داشته‌اند و به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

فقط 35 هزار شغل در کسب‌وکارهای اینترنتی مربوط به تلگرام است

وی در رابطه با تعداد افراد شاغل در کسب‌وکارهای تلگرامی ابراز داشت: ما در دو سال گذشته حدود 200هزار شغل مبتنی بر کسب‌وکارهای اینترنتی داشتیم؛ طبق آمار تفکیکی مرکز ملی فضای مجازی، وابستگی مشاغل ما به تلگرام از هر دو نوعی که بیان کردم، در حد 35هزار شغل بود. مابقی آن که عددی حدود 165هزار نفر هستند، در حال حاضر به فعالیت خود ادامه می‌دهند و اختلالی در کار آن‌ها وجود ندارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: درست است که فقط 35هزار شغل در کسب‌وکارهای اینترنتی مربوط به تلگرام بوده، اما این تعداد عددی کمی نیست و باید برای این افراد فکری کرد که این تدابیر صورت گرفته است. به غیر از آن تدابیر، لازم است تا ما به این کسب‌وکارها رسمیت ببخشیم، با این روش حق و حقوق شناخته شده و می‌توان از آن‌ها حمایت کرد. ما در دولت در حال ارائه طرح “کارآفرین” هستیم که امیدواریم تا ده روز آینده نهایی شود؛ این کسب‌کارها با اجرای این طرح به رسمیت شناخته شده و می‌توان از حقوق آن‌ها در بروز مشکلاتی مانند تغییرات زیست محیطی یا تصمیمات حاکمیتی دفاع کرد و آن‌‌ها را مورد حمایت قرار داد.

انتهای پیام/خبرنگاران جوان

 

همچنین بخوانید:

3 نظر در مورد “کسب‌وکار‌های تلگرامی می‌توانند فعالیت خود را در سایر پیام‌رسان‌ها ادامه دهند”

  1. مهرشاد گفت:

    سلام، من هر دو متن جهاد کبیر را خواندم و بسیار استفاده کردم و البته به حال خودم و دولتمردانمان غصه خوردم‌که چقدر از ایمان دور هستیم.
    سوالی برای من مطرح شد که اگر شد، لطفا جوابم را برام بفرستین.
    سوال اینه که اگر کسانی در مقابل آیاتی که مطرح کردین ، آیات دیگری را بیان کردند و مثلا بگویند، حفظ اسلام واجب است، اگر ما با آنها مذاکره نکنیم به ما حمله میکنند و اسلام نابود میشود و بنابراین باید حرف آنها را گوش داد.
    یا اینکه نباید خود را در محلکه بیاندازیم و حفظ جان واجب است و بنابراین باید مذاکره کنیم.
    یا مثلا معیشت امت اسلام از موضوعات مهم است و اگر تحریم شویم، معیشت مردم به خطر می افتد و آدم فقیر هم که دین ندارد و بنابراین دین را با دست خودمان داریم از بین میبریم.
    برای همه اینها هم آیاتی را ردیف میکنند و مانند شعار اومویان در جنگ صفین که حکم را فقط برای خدا میدانستند، افرادی را با خود همراه میکنند و جو جامعه را به سمت اهداف سازشکارانه خود و تسلیم شدن در برابر دشمن پیش میبرند. در این شرایط که حتی مولا امیرالمونین هم حریف این وضعیت نشدند، چه راهکاری برای جلوگیری و چه را حلی برای درمان این وضعیت پیشنهاد میکنید؟ را حل خداوند برای ایجاد بصیرت چیست؟
    ممنون

    • اصفهان شرق گفت:

      سلام علیک

      نظر شما به سمع نویسنده یادداشت رسید، انشالله جواب به زودی به شما داده می شود
      با تشکر

  2. نویسنده گفت:

    باسلام و تشکر از بذل عنایت شما مخاطب گرامی؛
    کاش برخی از آیات مورد اشاره را به عنوان نمونه بیان میکردید، اما به طور کلی در قرآن کریم به صراحت بیان شده که خداوند متعال مطلقا هیچ راهی برای سلطه کفار بر مؤمنان قرار نداده و این سنت قطعی الهی است که به قاعده نفی سبیل مشهور است: و لن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا
    اما اگر افرادی با تمسک به برخی از آیات قرآن کریم به دنبال توجیه اشتباهات سیاستگذاری و رفتاری خود هستند، یا با چارچوب اندیشه سیاسی قرآن آشنا نیستند یا مغرضانه عمل میکنند. البته درباره این موضوع توضیحات دیگری نیز وجود دارد که شما را به مطالعه آیات مربوط به دشمن شناسی و دشمن ستیزی و نیز آیات مربوط به ثبات قدم و پایداری دعوت میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.