سرویس: تولیدی » گزارش میدانی 08:32 - شنبه 24 اسفند 1392

همراه با هرند در جشنواره غذاهای سنتی

رییس آموزش و پرورش بخش جلگه در راستای جشنواره غذاهای سنتی گفت: این جشنواره در ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی نقش مهمی ایفا کرد.

به گزارش خبرنگار اصفهان شرق از هرند: جشنواره غذاهای سنتی در شهر هرند توسط شهرداری شهر هرند با حضور تعداد 28 آشپز با 33 نوع غذای محلی و سنتی در پارک شهدای گمنام شهر هرند برگزار گردید ، حضور خانم 22 ساله و بانوی85 ساله از نکات جالب در این جشنواره بود .

این جشنواره با حضور مسئولین شهر و جمعی از مردم برگزار و داوران از مرکز فنی حرفه ای شهر کوهپایه و کارشناسان تغذیه از مرکز بهداشت درمانی شهر هرند بر غذاها نظارت می نمودند.

در پایان  صدیقه مومنیان با پخت انواع دلمه و هلو کباب، نفر برگزیده جشنواره و مرضیه کنعانی با پخت آش دوغ و  خدیجه امینی با پخت آش ترش مقامهای
دوم و سوم را کسب نموده و جوائز نفیسی از طرف شهرداری و شورای اسلامی شهر هرند دریافت نمودند.

در این راستا گزارشی در راستای برگزاری این برنامه داشتیم.

Vater-Mark5

دکتر دهقان در این گزارش این جشنواره را بسیار عالی و خوب ارزیابی  و این قبیل برنامه ها را در بالا بردن فرهنگ مردم عالی و مفید خواند.
وی در رابطه با کیفیت غذاهای جشنواره گفت: در مورد کیفیت و پخت اگر از اول در جریان پخت و مواد غذایی باشیم می توان اظهار نظر کرد ولی ما در این جا محصول نهایی را می بینیم و نمی توانید یک نظر بسیار خوب و واقعیتی داد باید دید چطور غذاها پخت شده و از چه مواد اولیه استفاده شده است.
دکتر دهقان در پاسخ به این سوال که بهترین غذای جشنواره چه بود تصریح نمود: نمی توان گفت بهترین و بدترین غذا کدام است و هر شرکت کننده ای که  رعایت نکات بهداشتی، ظروف، استفاده مواد اولیه ، را رعایت کرده باشد می توان گفت غذای خوبی را طبخ کرده است.

وی در رابطه با نوع و طرز تهیه غذاهای این جشنواره افزود: من آشنایی به غذاهای سنتی در این شهر ندارم ولی برخی غذاها در ظروف مسی تهیه شده که از لحاظ بهداشتی درست نیست، برخی غذا ها از موادی تهیه شده که به گفته دوستان سالیان سال است که در خانه ها مانده و نگهداری شده که این از لحاظ بهداشتی جای بحث دارد و به غیر این چند مورد بقیه غذاها بسیار خوب هستند.

در پایان گزارش با کارشناس مربوطه دکتر دهقان اشکالات این جشنواره به این شرح دانست: مکان برگزاری  که در محیط سرباز بوده که اگر شرایط جوی خراب شود کل برنامه به هم ریخته می شود و اشکال دیگر عدم برنامه ریزی مناسب است که بنده یک ساعت پیش بصورت تلفنی مطلع شدم که باید به اینجا بیایم و در این جا هم ظاهرا برنامه ریزی مشخصی وجود ندارد.

در ادامه جشنواره به سراغ ریاست اداره آموزش و پرورش منطقه جلگه یکی از مسئولین حاضر در این جشنواره رفتیم :

وی در این رابطه و نوع نگرش مثبت به جشنواره در رابطه با سبک زندگی اسلامی گفت: مساله ای که در کشور ما وجود دارد و می توانیم آن را آسیب در جامعه نام ببریم فراموش کردن سبک زندگی اسلامی – ایرانی است، در کشور با توجه به سبک ایرانی اسلامی سلامتی خانواده ها و عدم به وجود آوردن مشکلات مالی برگزاری این جشنواره ها می تواند یک نوع بازگشت به خویشتن خویش و فرهنگ اصلی خویش ایجاد کند و از آن خود باختگی که نسبت به آداب و رسوم وسبک زندگی اسلامی و ایران ایجاد شده نجات دهد. این جشنواره ها در واقع علاوه بر بازگشت به خویشتن، نوعی آموزش به جوانان است، غذاهایی با طبعهای مختلف سرد، گرم و معتدل هستند و قدیمیها با استفاده از تلفیق این غذاها طبع های مختلف را به طبع معتدل تبدیل می کردند که برای سلامتی بسیار مفید می باشد.

بهترین غذا از دید رییس آموزش و پرورش  آش کشک و آش جو وآش ترش که محتوای چغندر دارد و برای درمان سرطان بسیار مفید می باشد نام گرفت.
امینی در ادامه اشاره ای مختصر به کمبودها داشت و عنوان کرد:  اگر این جشنواره در محیط سربسته و با تفکیک آقایان و خانمها و در چند نوبت برگزار شود می تواند بهتر نتیجه دهد چون در برخی موارد دختران جوان سوالاتی داشتند که با حضور آقایان نمی توانستند آنها را بیان کنند و حداقل برگه های با نام تهیه کننده غذا در کنار غذا باشد تا بازدید کنندگان از مواد اولیه غذاها و همچنین چگونگی طبخ آنها آگاهی پیدا کنند.

جشنواره با شناخت نفرات برتر پایان پذیرفت و نفرات برتر جوایز خود را از آقای شهبازی شهردار شهر هرند دریافت نمودند.

در پایان جشنواره از داور پر توان مسابقه خانم نیاکانی سوالاتی را در این خصوص جویا شدیم.

وی در ابتدای گزارش شرحی از سوابق کاری خود باز گو کرد: اینجانب حدود 12 سال در رشته صنایع غذایی در فنی حرفه ای مشغول به کار هستم و طرح انجام شده بسیار جالب بود که باعث ترویج غذاهای سنتی می شود و باعث دور شدن مردم از فسفودها و غذاهای فناآوری شده که ضرر و زیانهای بسیاری برای بدن دارد .

امیدوارم مردم با دیدن و به خاطر آوردن این غذاهای سنتی دوباره به دنبال این نوع غذاها رفته و استفاده نمایند.

داور مسابقه در رابطه با بهترین غذا گفت: هر منطقه یک سری غذاهای سنتی مخصوص به خود دارد که این جا آش کشک یکی از بهترین غذاها است که تشکیل شده از حبوبات ، کشک و چقندر که بسیار سالم هستند .
ایشان هم مکان نامناسب جشنواره را تنها ضعف این جشنواره عنوان نمودند.

برگزیده این مسابقه از طبخ غذای خود به گزارشگر اصفهان شرق شرحی مختصر داد:
غذای سنتی که من طبخ نمودم دلمه و هلو کباب بود،‌ دلمه غذایی است که کمتر در خانه ها پخت می شود و از برگ کلم ، برگ انگور ، فلفل دلمه ، گوجه و مواد داخل دلمه هم گوشت کم چرب ، برنج و سبزیجات معطر می باشد. هلو کباب هم از آرد نخودچی ، گوشت کم چرب و چاشنی رب انار و شکر آماده می شود  که برای پخت هر دو حدود یک ساعت وقت لازم است.

برخی غذاهای سنتی طبخ شده : آش دوغ ، آش کشک ، آش خاش خاش ، کشک و بادمجان ،‌گداخته ، مالک ، مرغ شکم پر ، شیرین پلو ،‌هریسه ،‌گوشت و لوبیا ، کال جوش ، نان کوفته ، قرمه به ، آش ترش ،‌ دلمه ، هلو کباب ، الویه ، ارزن پلو ، آش گندم ، گیپا ، کوفته برنجی ، شله زرد ، بادیون زرمبا ، قیمه ریزه ، آش جو ، شیر برنج ، باریکچی ، حریره بادام و…

کاری از حسین امینی هرندی

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.